Ineens had ik een idee! Niet over alle boeken die ik lees schrijf ik een review. Maar eigenlijk lees ik best veel boeken! En jij vindt het natuurlijk wel enorm interessant om te weten welke boeken ik lees! Snap ik, want daar haal jij dan ook weer inspiratie uit voor boeken die op je lijstje komen om nog te lezen.

Dus hier alle boeken op een rijtje die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Variërend van vorige week tot 3 jaar terug, maar die ik dan toch nog het noemen waard vind! Een aantal dus met een link naar de review die ik erover schreef. Anderen met een kleine beschrijving erbij. 😀 Veel leesplezier!

Natuurlijk zal ik hier aanvullen als ik een nieuw boek heb gelezen! Er liggen er nog best een hoop te wachten. 😉

Gezondheid/Voeding

Hoe word je 100? – William Cortvriendt Diepgaande theorie over hoe het zit met voeding en je gezond, waardoor je alle theorie op zak hebt om ook 100 te worden. Als je genen meezitten. 😉

Hormoonbalans voor vrouwen Hormonen hebben veel invloed in het menselijk lichaam en dit boek is helemaal gericht op hoe onder andere voeding jou kunnen helpen bij het rustig houden van je hormonen.

Krachtvoer voor vrouwen – Hetty Crèvecoeur Allerlei vrouwenkwalen uitgelegd, met daarbij tips om deze te voorkomen of er vanaf te komen door de goede voeding en suppletie.

Oersterk – Richard de Leth Het eerste boek van Richard de Leth, waarin hij vooral in gaat op gezonde voeding. Mijn allereerste voedingsboek en ik ben nog steeds fan!

Oersterk leven – Richard de Leth Het tweede boek van Richard de Leth, waarin hij naast de voeding meer ingaat op lifestyle onderwerpen, zoals stress, beweging en meditatie.

Voedingswijzer – Juglen Zwaan Een compleet overzicht over alle voedingsmiddelen die er bestaan. Inclusief voedingstabellen en een enorme literatuurlijst.

Lifestyle/Mindset

De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson Waarom altijd maar positief zijn en je problemen wegademen? Het is juist ook goed om eens naar je problemen te gaan kijken. Een eyeopener tussen alle positiviteitsgoeroes.

De logica van geluk – Mo Gawdat Een enorm informatief boek over hoe je brein werkt. Hoe jouw gedachten je helemaal gek kunnen maken en hoe je hiermee om kunt gaan.

Hoe word je alles? – Emilie Wapnick Iedereen verwacht altijd maar dat je 1 ding wordt, maar is dat wel realistisch voor iedereen? Ik kwam er in dit boek achter dat het niet erg is om multipotentialist te zijn! 

Ikigai – Ken Mogi Een leuke andere kijk op het leven vanuit de Japanse denkwijze. Fijn om eens vanuit een andere kant inzichten in een gelukkig leven te lezen

Nooit meer te druk – Tony Crabbe Inzicht in hoe het kan dat je altijd maar zo druk bent. Aandachtsmanagement in plaats van timemanagement. Hoe zorg je dat je druk zijn niet een soort merk wordt?

The 100-year life – Lynda Gratton Dat we steeds ouder worden is op zich best leuk, maar dat betekent wel dat het systeem van studie, werken, pensioen wat achterhaald raakt. In dit boek lees je je leven in kunt richten op een 100 jarig bestaan. Ik vind het ook een goed idee als ik niet 100 word! 

Wim Hof methode

Kilimanjaro als medicijn – Anna Chojnacka Een super inspirerend verhaal over een zieke vrouw die de Kilimanjaro in Tanzania op loopt in haar korte broek. Ik krijg meten zin om het zelf ook te gaan doen, als ik niet allemaal maar-en in mijn hoofd had…

Koud kunstje – Wim Hof De theorie achter de Wim Hof methode in duidelijke taal uitgelegd. Zet je zeker aan tot het proberen van de methode!

Oerkracht – Scott Carney Je kunt veel meer dan je denkt! Scott Carney heeft als doel om kwakzalvers te ontmaskeren. Maar bij Wim Hof komt hij erachter dat hij zeker geen kwakzalver is. Een super inspirerend boek!

Spiritualiteit

Celestijnse belofte – James Redfield Mooie inzichten over hoe spiritualiteit werkt, verpakt in een thriller. Gaf mij een hoop duidelijkheid op dit vlak.

De vierde dimensie – Hans Peter Roel De onzichtbare vierde dimensie van het leven wordt in dit boek uitgelegd. Bestaat toeval wel?

Het geheim van mijn vader – Hans Peter Roel Een man komt in een geheim genootschap terecht waar zijn vader lid van bleek te zijn

Ki – Hans Peter Roel Een prachtig verhaal over een man die na een burnout een klooster in gaat en tot allerlei prachtige inzichten komt over Ki, de energie in je.

Op zoek naar de hemel – Hans Peter Roel Het verhaal van een vrouw die op pelgrimage naar Santiagoi de Compostella gaat. Zo gaaf! Meteen in om zelf ook te gaan…

Verhalen

Azië zonder Airco – Hein Schouwenaars Een auto kopen en gaan rijden, van Utrecht naar Kuala Lumpur in Maleisië. Een geweldig verhaal waar ik alleen maar jaloers op kan zijn.

Blijven ademhalen – Hedi de Vree Over een vrouw die zich niet gelukkig voelt en zichzelf terugvindt in de yoga. Met alle moeilijkheden die daarbij komen kijken.

De avonturen van een jonge bioloog – David Attenborough De maker van de vele BBC natuurseries vertelt zijn verhaal van toen hij net begon met programma’s maken in allerlei landen, op zoek naar bijzondere dieren.

De reis van mijn leven – Lex Harding Met zijn 2 zoons rijdt hij dwars door Afrika, van noord naar zuid. Geweldige ervaring en ook om te lezen!

Oorsprong – Dan Brown (plus alle andere boeken van Dan Brown) Ik hou van de boeken van Dan Brown! Het gaat altijd over theorieën waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn. Maar is dat wel zo?

Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen Een geweldig dagboek van een oude man in een Amsterdams verzorgingstehuis. Laat je heel luchtig naar het leven kijken.

Zolang er leven is – Hendrik Groen Net zo grappig als deel 1, hier deel 2 van het dagboek van een bejaarde man in Amsterdam

Ik hoop dat hier iets tussen zit wat jou inspireert om ook te gaan lezen! Het zijn allerlei soorten boeken, maar veel wel met een diepere gedachte erachter. Ik vind het pijn om boeken te lezen waar ik iets van kan leren over het leven of over hoe ik denk.

Kijk over even verder in de lijst die ik bijhoud van mijn gelezen boeken in 2019. 😀

Boeken algemeen

* In deze blog heb ik partnerlinks naar Bol verwerkt. Als je hierop klikt en, wat dan ook, bestelt help je daar Natuurlijk Linda mee. Het kost jou niks extra!

Boek ideeën!
Getagd op:                

24 gedachten over “Boek ideeën!

 • 13 oktober 2018 om 09:21
  Permalink

  De logica van geluk & nooit meer te druk, klinken er interessant! 💕 Ik ga er is voor kijken bij de bibliotheek.

  Beantwoorden
  • 13 oktober 2018 om 11:10
   Permalink

   Zijn ze zeker! Ik hoop dat jij een betere bieb in de buurt hebt dan ik haha. Hier hebben ze dit soort boeken allemaal niet…

   Beantwoorden
 • 13 oktober 2018 om 09:22
  Permalink

  binnen een maandje ga ik terug op reis, dus ga ik misschien wel een boekje van je lijstje meenemen! lijken me intressante exemplaren tussen te zitten!

  Beantwoorden
 • 13 oktober 2018 om 11:13
  Permalink

  De edele kunst van not giving a f*ck en Nooit meer te druk wil ik al een lange tijd lezen! Ik was de boeken helemaal vergeten totdat ik ze nu hier in je lijstje zag staan. Die ga ik binnenkort toch maar eens bestellen!

  Beantwoorden
  • 13 oktober 2018 om 11:17
   Permalink

   Leuk! 😃 Als je het doet via een mijn linkjes (maakt niet uit welke) krijg ik een beetje commissie en het kost jou niks extra 😊

   Beantwoorden
 • 13 oktober 2018 om 11:38
  Permalink

  Er staan echt hele mooie boeken tussen! En bedankt, je geeft me weer een reminder om het boek dat ik hier heb liggen ‘De edele kunst van…’ weer op te pakken! Die is zo goed!

  Beantwoorden
  • 13 oktober 2018 om 13:02
   Permalink

   Ja die is leuk! Eens een andere kijk is altijd verfrissend 😃

   Beantwoorden
  • 13 oktober 2018 om 15:38
   Permalink

   Je kan met een informatief boek beginnen over een onderwerp wat je interessant vind. Dan lukt het vast😃

   Beantwoorden
 • 14 oktober 2018 om 08:42
  Permalink

  Mooi lijstje! Hier zit duidelijk heel veel werk in! 🙂

  Beantwoorden
  • 14 oktober 2018 om 08:57
   Permalink

   Klopt haha. Maar nu hoef ik het alleen nog maar bij te houden 😃

   Beantwoorden
 • 14 oktober 2018 om 09:56
  Permalink

  Ik lees vrij weinig boeken, wel een heleboel blogs. Er staan wel een aantal boeken tussen die me erg interessant lijken.

  Beantwoorden
  • 14 oktober 2018 om 10:29
   Permalink

   Blogs lees ik dan weer minder 😆 Een enkeling die ik volg, maar niet zo veel. Volg je mijn blog al? 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *