Op vakantie naar Kreta nam ik iedere dag een espresso freddo. Op aanraden van een Griekse collega had ik dit geprobeerd en meteen werd mijn doel dit iedere dag te nemen. 😉 Espresso freddo is niks minder dan ijskoffie. Niet te verwarren met Espresso frappe! Frappe is met Nescafé oploskoffie. Bah! Bah! Bah! Espresso freddo daarentegen is gemaakt van echte espresso van bonen! Ik heb achterhaald hoe je dit zelf kunt maken en dit is het recept! Zo kan ik het thuis gewoon blijven drinken en nu jij ook! 😉

Ingrediënten

 • Enkele espresso. Wij hebben een Nespresso apparaat, maar als je een bonenmachine hebt is het natuurlijk nog beter!
 • 3-4 ijsblokken
 • Iets om in te shaken. Bij gebrek aan een echte cocktailshaker neem je gewoon een oud glazen potje! 😀
espresso freddo

Hoe te maken

 • Maak de espresso klaar
 • Doe dit samen met 2 ijsblokken in je shaker
espresso freddo
 • Shake tot het ijs gesmolten is
 • Doe 1 of 2 ijsblokken in een glas
 • Giet hierover de espresso-ijs mix
 • (RVS of papieren) rietje erin en smullen maar! 😀
espresso freddo

Ik had vrij grote ijsblokken. Heb je een andere grootte dan kan je natuurlijk even kijken hoeveel je er precies nodig hebt. En ook kan je dit maken met een dubbele espresso! Dan heb je lekker veel. 😉 Mijn darmen gaan stuiteren als ik meer dan 1 espresso per dag neem, dus ik hou het bij een enkele!

Dit is natuurlijk het allerlekkerst als het zomer is en lekker warm, maar ik kan je vertellen dat dit ook lekker is als het koud is! Of is dat alleen omdat ik dan in gedachten terug ga naar Kreta? 😉

Recept: Griekse Espresso Freddo
Getagd op:            

2 gedachten over “Recept: Griekse Espresso Freddo

 • 11 mei 2019 om 14:36
  Permalink

  Heerlijk! Gisteren een hergebruik beker bij Starbucks gekocht mét een goede freddo. En vandaag nagemaakt op jouw beschrijving. Dubbele espresso, klein beetje suiker of zoetje. Ik woon in Portugal (vandaag 30+°) maar ben in gedachten weer even in Parga, Griekenland.

  Beantwoorden
  • 11 mei 2019 om 17:08
   Permalink

   Ow lekker zeg! Dubbele espresso zelfs! Hihi. Mijn lichaam kan maar 1 espresso per dag aan, maar natuurlijk kan het inderdaad ook met een dubbele. 😃Maken ze bij de Starbucks de freddo ook op deze manier? Of met aanmaakkoffie? Dat doen ze vaak ook in Griekenland namelijk, maar daar wordt mijn Griekse collega heel boos op haha. Dan heet het trouwens niet espresso freddo, maar frappe. 😊

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *