Lekker als snack, tussendoor, bij de koffie/thee of bij een high tea, zoals ik afgelopen weekend had bij een babyshower! Deze balletjes kunnen eigenlijk altijd. Want ze zijn gewoon heel erg lekker! šŸ˜‰

Kokos dadelballetjesIngrediƫnten

Voor zo’n 20 balletjes van 2-3 cm doorsnede:

  • 150 gram Iraanse dadels (of Medjoul) gewogen zonder pit
  • 50 gram walnoten
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • extra kokosrasp voor om de balletjes heen

Zo maak je ze

Doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een keukenmachine. Hou de extra kokosrasp apart.

Hak en mix de ingrediƫnten totdat je de stukjes noten en dadels klein genoeg vindt.

Strooi de extra kokos in een bakje.

Draai het mengsel tussen je handen tot balletjes en rol ze door de kokos.

In de koelkast kun je ze een week bewaren.

Eet smakelijk!

Heb jij deze balletjes al eens geprobeerd? Laat mij weten wat je ervan vindt.

Recept Dadel-kokosballetjes
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *