Lekker als snack, tussendoor, bij de koffie/thee of bij een high tea, zoals ik afgelopen weekend had bij een babyshower! Deze balletjes kunnen eigenlijk altijd. Want ze zijn gewoon heel erg lekker! 😉

Kokos dadelballetjes
Ingrediënten

Voor zo’n 20 balletjes van 2-3 cm doorsnede:

  • 150 gram Iraanse dadels (of Medjoul) gewogen zonder pit
  • 50 gram walnoten
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 ruime eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • extra kokosrasp voor om de balletjes heen

Zo maak je ze

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine. Hou de extra kokosrasp apart.

Hak en mix de ingrediënten totdat je de stukjes noten en dadels klein genoeg vindt.

Strooi de extra kokos in een bakje.

Draai het mengsel tussen je handen tot balletjes en rol ze door de kokos.

In de koelkast kun je ze een week bewaren.

Eet smakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van balletjes zoals deze? Probeer dan ook eens mijn citroen-kokos balletjes!

Heb jij deze balletjes al eens geprobeerd? Laat mij weten wat je ervan vindt.

Recept Cacao-kokos balletjes
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *