Krachtvoer voor vrouwen. Klinkt goed! Ik won dit boek met een winactie van Boost Your Health! 😀 Super leuk natuurlijk en dan kan ik er ook weer mooi een review over schrijven, voor als jij twijfelt of je het boek moet kopen of niet. 🙂

Hetty Crèvecoeur

Hetty Crèvecoeur is gezondheidsdeskundige en weet veel over natuurgeneeskunde en orthomoleculaire therapie. Voor A. Vogel maakt ze blogs en vlogs en ze is ook regelmatig te zien in Koffeitijd en 5uurlive.

Eerste indruk

Super! Het boek ziet er kleurig uit en is super dik! Het zijn maar liefst 272 pagina’s en met de hardcover ziet het er heel mooi uit. De letters zijn lekker groot en de pagina’s zijn niet helemaal volgepropt met letters. Ik hou er nooit zo van als ik hele lappen tekst zie. Dan heb ik eigenlijk al geen zin meer om het te gaan lezen. Maar dat is in dit boek zeker niet het geval. Er zitten ook veel pagina’s tussen die volledig een plaatje zijn, wat het erg gezellig maakt.

De inhoud

Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken, Energie, Huid, Stemming en humeur, Vagina en Hormonen. Per hoofdstukken worden er telkens een aantal vrouwenkwalen besproken, zoals rimpels bij “Monumentenzorg” (Ja, ik moest heel hard lachen toen ik monumentenzorg las 😉 ) en bijvoorbeeld stress en spijsvertering bij het hoofdstuk Energie.

Per kwaal geeft Hetty wat algemene informatie en vervolgens tips en tricks van wat je wel en niet moet doen bij de klacht, zoals je hier kunt zien bij het deel over de bloedsuikerspiegel:

Daarna komt er meestal informatie over krachtvoer voor de klacht waar het over gaat, zoals hier bij een onzuivere huid:

En vervolgens nog informatie over poeders en pillen, zoals hier bij een blaasontsteking:

Zo zijn eigenlijk bijna alle kwalen opgebouwd. Ik vind het heel mooi gedaan zo. Per klacht kun je meteen kijken wat erover vertelt wordt, vervolgens wat je vooral wel en niet moet doen. Daarna kun je kijken of je met je voeding iets specifieks kunt doen. En daarna nog naar de poeders en pillen, als je die wilt gebruiken. Ik vind het een mooie opbouw zo!

Puntje van kritiek

Wat mij wel mateloos irriteert zijn de tig spel- en taalfouten die in dit boek staan. Nou ben ik ook wel iemand die, onbewust, echt waar, alle taalfouten ziet, dus dan is het extra irritant. En geloof me, ik maak vast ook wel eens een taalfout. Maar ik denk dat ik weinig pagina’s tegen ben gekomen die helemaal ok waren. Dat leest echt niet lekker! Een typfoutje moet kunnen, maar gewoon zien dat een zin eerst anders was opgebouwd en daarna verkeerd veranderd is, dat is irritant. 1 fout vond ik wel heel grappig, “verteerbeer” in plaats van “verteerbaar”. Daar moest ik heel hard om lachen en ik heb nog een paar dagen gevraagd aan mijn vriend of hij de verteerbeer al was tegen gekomen. 😉 Maar een fout die ik echt niet begrijp dat je die fout kunt maken is de volgende: “Chocolony” in plaats van “Chocolonely”. Het hele idee achter deze chocolade (ik ga er even vanuit dat je dit wel kent…) is dat Teun van de Keuken de strijd aan ging met kinderslavernij en andere misstanden in de chocoladeindustrie. Grote chocolademerken wilden hier niks van weten en dus was het een eenzame strijd voor hem. Vandaar “lonely”, van “alleen”. Dat woordje is het hele idee van het merk. Het staat ook altijd op de verpakking en als je een boek schrijft ga ik er toch vanuit dat je even de spelling checkt van merknamen. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar daar heb ik geen zin in. 😉

Conclusie

Dit boek is een mooi boek, met veel pagina’s en een mooie lay-out in de hoofdstukken. Het is een superhandig boek voor veel van de meestvoorkomende vrouwenklachten. Je kunt door de opbouw snel even wat informatie opzoeken en ook meteen kijken wat je wel en niet moet doen qua voeding en als je supplementen wilt gebruiken staan die er ook meteen bij. Irriteer je je snel aan taalfouten, dan is dit misschien niet het goede boek voor jou. 😉 Kan je hier goed tussendoor lezen en merk je eigenlijk nooit iets van taalfouten, dan is er natuurlijk niks aan de hand!

Heb jij ook een boek geschreven en wil je dat ik hier ook een review over schrijf? Kijk even op de pagina voor samenwerkingen en neem contact met mij op. Ik vind het altijd leuk om nieuwe boeken te lezen! 😀

Boekreview: Hetty Crèvecoeur – Krachtvoer voor vrouwen

2 gedachten over “Boekreview: Hetty Crèvecoeur – Krachtvoer voor vrouwen

  • 4 juni 2018 om 06:41
    Permalink

    Bedankt voor de goede review! Ik heb zelf het boek ook gelezen en vind het echt een aanrader. Ontzettend leuk geschreven, veel humor inderdaad, maar ook echt nuttige informatie waar je veel aan hebt. Er zitten misschien wat taalfouten, maar persoonlijk vond ik dit niet storend. Zegt meer over de editor dan over de schrijfster, lijkt me. En zoals je zegt maken we allemaal wel eens een foutje. Ironisch genoeg bevat zelfs de titel van deze review er eentje (‘Krachtvoor’) 😉 Kan gebeuren!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.