Het is alweer eind 2018!! Tijd dus voor een top-lijstje van meest gelezen blogs.

Statistieken

Eerst even wat leuke statistieken over NatuurlijkLinda.nl. Gewoon omdat ik dat erg leuk vind. 😉 Eind vorig jaar schreef ik dat ik 2000 unieke bezoekers per maand had. Nu heb ik 3600 unieke bezoekers per maand, dus bijna verdubbeld. Super leuk!

Op mijn Facebookpagina had ik op 1 januari 273 volgers en nu zijn dat er 346! Ook een mooie stijging dus. Al heb ik wel wat moeite met hoe Facebook omgaat met berichten die geen advertenties zijn. Daardoor is het bijna onmogelijk om meer likes te krijgen, zonder daar om te vragen in Facebookgroepen waarbij je elkaars pagina’s liket of reageert bij iedereen die in het groepje zit. Het is tegen mijn natuur om in veel van die lijntjes te gaan waarbij je op elkaar reageert, dus waarbij je eigenlijk kunstmatige likes en reacties verzamelt. Het kost ook veel te veel tijd. Ik doe het heel af en toe als ik een bericht even een boost mee wil geven. Ik denk dat ik daarom niet zo veel groei in likes als ik zou willen, maar ik hoef er dan ook niet van te leven. Dus zolang het niet goed voelt blijf ik liever op een natuurlijke manier doorgaan en dan maar met minder likes. Het zou wel super leuk zijn als ik volgende jaar in ieder geval de 400 likes passeer! 😉

De top 10 van 2018!

Daar is hij dan, het lijstje van best gelezen blogs in 2018. Wat mij opvalt is dat het veel blogs zijn uit 2017 en soms zelfs 2016! Deze doen het goed via Google. Mijn meeste bezoekers komen sowieso via Google op mijn website terecht. Op Facebook klikken niet heel veel mensen door helaas.

De meeste reacties krijg ik op de blogs over mijn stuitje en leveradenomen. Dit is herkenbaar voor mensen en dan zullen mensen ook sneller een reactie gaan geven. Omdat ze ineens het gevoel krijgen dat ze niet alleen zijn met hun probleem. Ik vind het mooi om te zien dat ik mensen kan helpen door herkenbare dingen te schrijven.

 1. Review Fitbit Charge 2 Nog steeds met stip op nummer 1. Echt een knaller via Google en heel veel reacties. Ik ben bijna een soort helpdesk geworden. 😉
 2. De tomaat als boosdoener Hoe ik er achter ben gekomen dat ik niet goed tegen tomaten kan. Ik zie dat mensen vaak Googlen op tomaat en buikpijn en dan bij deze blog uitkomen.
 3. 2,5 jaar na het ontdekken van mijn leveradenomen Hier dus een herkenbare blog helaas voor mensen. De blog die ik een jaar later schreef met een update blijft wat meer achter dan deze.
 4. Nachtschades giftig of niet? Mensen willen toch weten hoe het nou zit met die nachtschades, dus super leuk dat ze dan ook bij mij uitkomen!
 5. Kippendij- of kippenborstfilet? Ik wist ook niet wat het verschil was en zo zijn er meer mensen. 😉
 6. Prik in mijn stuitje, mijn overwegingen Mijn eerste blog over mijn stuitje, vinden mensen leuk. 😉
 7. Hoe is het nu met mijn stuitje? #1 En het vervolg, ook die wordt goed gevonden.
 8. Een gekneusde ruggenwervel…. Blijkbaar ben ik niet de enige die een gekneusde ruggenwervel oploopt hihi.
 9. Waarom is muntthee gezond? + Bewaartip! Iedereen wil natuurlijk weten waarom muntthee gezond is en bewaren is ook wel handig.
 10. Cafeïne in thee Wat cafeïne is en waarom je dit beter kunt vermijden en in welke theesoorten het dan zit.

Samenwerkingen

Dit jaar mocht ik mooie producten uittesten en hier blogs over schrijven in ruil voor het product. Dit waren ze in 2018:

 • Edelstenenwinkel Dyona
 • Granola van Lijfstijl diëtisten
 • Wereldkaart op canvas

En ik heb ook 2 betaalde samenwerkingen gehad dit jaar, om precies te zijn deze maand! 😀 Super leuk. Ik hoef niet te leven van mijn website, maar het is natuurlijk toch erg leuk als ik er wat extra mee kan verdienen. En nu ineens had ik in 1 maand 2 betaalde blogs. 😀 De ene was over de notitieboekjes. De andere over goede voornemens voor 2019. Ik hoop dat er in 2019 nog veel meer gaan volgen. Dus wil jij ook een samenwerking met mij? Lees dan even mijn pagina over samenwerkingen.

Ook schreef ik in 2018 3 artikelen op Mountainreporters.com.

Voedingsadviezen

Je zou het niet zeggen, want ik maak er eigenlijk geen reclame voor. Maar toch maak ik ook nog steeds zo nu en dan een voedingsadvies voor iemand, vanuit mijn opleiding Natuurvoedingsadviseur. Dit jaar mocht ik er 3 doen! Dit vind ik een mooi resultaat zonder enige promotie hiervoor.

Dit was het dan weer voor 2018! Ik ben benieuwd wat 2019 mij gaat brengen met mijn website. Iets meer structuur erin brengen is denk ik wel een goed idee. Ik schrijf nu iedere week eigenlijk gewoon wat in mij opkomt, maar ik weet dat andere bloggers die er echt geld mee verdienen een heel systeem achter hebben. Een hele gedachte aan wat wanneer te plaatsen. Misschien moet ik daar ook eens over na gaan denken. 😉

Top 10 meest gelezen blogs in 2018

18 gedachten over “Top 10 meest gelezen blogs in 2018

 • 22 december 2018 om 11:38
  Permalink

  Wat superleuk dat je betaalde blogs hebt kunnen maken. Stiekem toch wel n hoogtepuntje denk he haha. Mooi dat dat is gelukt.

  Beantwoorden
  • 22 december 2018 om 11:50
   Permalink

   Ja super leuk dat dat gelukt is! Hopelijk komen er nog meer 😊

   Beantwoorden
 • 22 december 2018 om 18:44
  Permalink

  Wauw gaat goed dus! Leuk hé om je blog steeds een stapje verder te zien maken… Althans, dat vind ik wel altijd 😉

  Beantwoorden
 • 23 december 2018 om 11:19
  Permalink

  Grappig he, hoe oude artikelen de traffic naar je site kunnen stuwen. Bij mij is het ook een artikel over mijn gezondheid waar ik al láng niet meer mee bezig ben. Maar waar blijkbaar heel veel mensen mee zitten. Het voelt inderdaad fijn dat je toch wat mensen hebt kunnen helpen omdat ze zich herkennen in het verhaal. Gefeliciteerd met de groei en natuurlijk de betaalde posts. Geweldig begin van 2019 lijkt me zo! Fijne feestdagen, Linda!

  Beantwoorden
 • 24 december 2018 om 08:25
  Permalink

  Dat zijn mooie resultaten. Ook al al hoef je er niet van de leven, het is toch leuk als het succesvol is en het allemaal gewoon lekker loopt.

  Beantwoorden
 • 24 december 2018 om 11:17
  Permalink

  Wat leuk om zo terug te kijken op je top 10 van 2018. Ik maak elke maand een top 3 maar denk van 2018 ook een mooie top 10 ga maken

  Beantwoorden
  • 24 december 2018 om 11:50
   Permalink

   Per maand een top 3 maken is ook leuk! 😀 Ik merk alleen dat doordat er dus zoveel oude blogs heel goed gelezen worden mijn top 3 iedere maand redelijk overeenkomstig is. Daarom ben ik daar na 2 maanden alweer mee gestopt toen ik dat deed hihi. 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *