Wat is jouw goede voornemen voor 2019? Een zin die je misschien al vaak hebt gehoord deze dagen, maar waar je misschien nog geen antwoord op hebt! In deze blog geef ik jou wat ideeën voor goede voornemens waar je ook echt wat mee kunt! Dan kan je ook een antwoord geven als die vraag komt. 😉

#1 Gezonder gaan eten

Een veel gehoord goed voornemen is natuurlijk om gezonder te gaan eten. Omdat je wilt afvallen bijvoorbeeld of gewoon om je fitter te voelen. Mijn ervaring is dat de grootste boosdoener de geraffineerde suikers zijn. Ik heb tips op een rijtje gezet om te stoppen met geraffineerde suikers die je kunnen helpen er ook mee te stoppen. Wil je daarnaast meteen alle aspecten van gezond eten aanpakken, lees dan eens mijn blog over hoe je een gezonde maaltijd samenstelt.

#2 (Meer) gaan bewegen

Een ander veel gehoord voornemen is meer te willen bewegen. Mij heeft het erg geholpen om een activity tracker te hebben. Je krijgt daardoor inzicht in hoeveel je eigenlijk beweegt op een dag. Je komt er dan misschien achter dat je niet genoeg stappen maakt en voor mij is dat getal op mijn pols een goede trigger om dan toch nog een rondje extra te gaan lopen. Lees ook even mijn review over de Fitbit Versa, die mij enorm helpt op dit moment. Een goed moment bijvoorbeeld om nog wat extra beweging te pakken is om na het eten nog even lekker een rondje buiten te gaan lopen. Als je dit iedere dag een half uurtje doet heb je zonder al te veel moeite ineens toch best wel wat extra beweging. 😀

#3 Leren mediteren

Misschien wil je nu eindelijk rust in je hoofd. Even de drukte van de dag vergeten of juist in de ochtend meteen helemaal zen worden en zo uitgerust en vol energie je dag beginnen. Mediteren klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Lees maar eens mijn tips om te beginnen met mediteren, met ook wat oefeningen erbij. Zo kan het bijna niet meer mis gaan.

#4 Beginnen met yoga

Ook yoga kun je gebruiken om rust in je hoofd te krijgen. Ik vind het heerlijk en ik doe het dus ook zo’n 2-3 keer per week. Eigenlijk zou ik het nog wel vaker willen doen, maar het moet ook weer geen verplichting worden dus ik doe het gewoon wanneer het uitkomt. Er hangen best wat voordelen aan yoga. Het helpt mij in ieder geval heel erg bij het soepel houden van mijn lichaam en het leeg maken van mijn hoofd.

#5 Meer reizen

Altijd een goed idee in mijn ogen, meer reizen. Hoe meer, hoe beter. 😉 Wij hebben al 2 vakanties geboekt voor 2019 en wie weet komt daar nog wel wat bij voor het najaar! Voor inspiratie voor waar je heen zou kunnen kan je in mijn reisoverzicht kijken. Er zitten super veel hele mooie bestemmingen tussen, dus ik hoop dat je hier inspiratie uit haalt om ook eens naar een bijzondere plek te gaan! Bijvoorbeeld de Samaria kloof in Kreta. 🙂

Kreta goede voornemens

#6 Stoppen met roken

Nog steeds zie ik best wat mensen roken. Gelukkig is het wel steeds meer een zeldzaamheid aan het worden, want het mag op steeds minder plaatsen. Wil je dit jaar nu echt eens gaan stoppen met roken? Ik heb goede verhalen gehoord over een E-sigaret. Misschien kan jou dat ook helpen? Ook online kan je een E-sigaret kopen, dus waar wacht je nog op?

Heb je na het lezen van deze blog een goed voornemen uitgekozen? Ik ben benieuwd, wat is jouw goede voornemen? Laat je het mij weten? 😀

Deze blog is tot stand gekomen via een samenwerking.

6 ideeën voor goede voornemens voor 2019!
Getagd op:        

18 gedachten over “6 ideeën voor goede voornemens voor 2019!

 • 30 december 2018 om 18:33
  Permalink

  1, 2 en 5! Dat zijn ook mijn voornemens voor 2019. Mediteren doe ik al op mijn manier. Ik vind de tip van een stappenteller een supergoeie tip, zo heb ik er nooit naar gekeken, ik heb een stappenteller op mijn telefoon maar die heb ik natuurlijk niet constant bij me. Ik zal ook gelijk de review lezen mbt Fitbit Versa.

  Beantwoorden
  • 30 december 2018 om 18:54
   Permalink

   Leuk! Ik vind het echt een super leuke gadget en ik ga er echt meer door lopen. 😀

   Beantwoorden
 • 31 december 2018 om 12:15
  Permalink

  Meer bewegen! Nu blijft het vaak beperkt tot de dagen met mooi zonnig weer, maar ook in de winter moet ik er gewoon op uit gaan en minimaal drie keer per gaan wandelen.

  Beantwoorden
  • 31 december 2018 om 13:02
   Permalink

   Misschien kan je beginnen met een half uurtje iedere dag na het eten? Niet zo lang, maar toch lekker!

   Beantwoorden
 • 31 december 2018 om 13:14
  Permalink

  Goed lijstje, vooral dat meer bewegen en gezond eten. Wat betreft meer reizen heb ik wat bedenkingen: hoe ga je dat doen? Je hoort steeds meer dat vliegen superslecht is voor het milieu.

  Beantwoorden
  • 31 december 2018 om 14:14
   Permalink

   Reizen hoeft niet altijd met een vliegtuig. 😉 Maar ik vind het belangrijker dat ik dingen van de wereld zie en zo ook dingen leer van andere culturen. En onze hooguit 2 verre reizen per jaar gaan het verschil ook niet maken vergeleken met de vele zakenreizen die er ook gemaakt worden. 🙂

   Beantwoorden
 • 31 december 2018 om 17:14
  Permalink

  Behalve nummer 6 staan ze eigenlijk allemaal wel op mn lijstje. ben benieuwd hoeveel er van terrecht komt haha.

  Beantwoorden
  • 31 december 2018 om 17:18
   Permalink

   Haha, ja precies, dat is altijd lastig met goede voornemens 😉

   Beantwoorden
 • 2 januari 2019 om 08:43
  Permalink

  Ik heb niet echt een ‘nieuw’ voornemen. Ik wil al een tijd minder gehaast leven, minder stress, meet tijd met de kids en dat jaag ik dus nu in 2019 ook na. Stoppen met roken heb ik eind januari 2011 gedaan en still going strong Haha

  Beantwoorden
  • 2 januari 2019 om 08:49
   Permalink

   Goed bezig! 😀 Welke manieren gebruik je om minder gehaast en met minder stress te leven?

   Beantwoorden
 • 2 januari 2019 om 12:16
  Permalink

  goed bezig. een paar van deze voornemens gelden ook voor mij. eerst de kilootjes van de feestdagen maar eens kwijt raken

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *