Nieuwtje! 😉 Ik heb een Fitbit Versa gekocht! Natuurlijk mag je deze review over de Charge 2 ook lezen! Maar als je de review over de Versa wilt lezen kun je hier doorklikken. 😀

Ik ben heel lang op zoek geweest naar een activity tracker of sporthorloge met hartslagmeting wat ik pas met mijn dunne polsen. Ik had de Fitbit Flex al een tijdje, maar die kon geen hartslag meten. En dat wilde ik toch wel graag nu ik hardloop. Ik heb ze ongeveer allemaal geprobeerd. Van TomTom, Garmin, Polar, etc. Maar niks paste goed. En daar was ineens de Fitbit Charge 2! Waar de Charge HR nog veel te groot was, zat de Charge 2 wonder boven wonder als gegoten! In deze review vertel ik wat ik er van vind.

Design

Ik vind de Charge 2 super mooi! Hij is mooi slank, heeft een mooie horlogeband en, zoals ik al zei, ik pas hem! 😉 Ik heb de paarse gekozen, hoe kan het ook anders. Maar hij is er ook in donkerblauw, lichtblauw en zwart. En speciale kleuren als lavendel en metaal look, maar die zijn ook wel 30 euro duurder. De band draagt ook lekker. Ik voel hem helemaal niet zitten. Soms heb ik er ’s nachts op gelegen en dan doet hij wat pijn, omdat de hartslagmeter in mijn pols is gedrukt. Maarja, je moet er misschien ook gewoon niet op gaan liggen. 😉 Het bandje kan ook vervangen worden door een ander bandje. Mocht je dus een kleur hebben gekozen die eigenlijk niet overal bij past, dan kan je er een extra bandje bij kopen en deze afwisselen. Ik vind natuurlijk dat paars overal bij past, dus ik zal niet snel een bandje erbij kopen. Maar het kan dus zeker!

Batterij

De batterij gaat echt lang mee! Ik synchroniseer hem zo’n 1 tot 2 keer per dag en ik ga zo’n 3-4 keer per week hardlopen, wandelen of naar de yoga, waarbij ik de activiteiten meter aan zet. Vandaag heb ik hem na een week maar weer eens aan de lader gehangen in de auto. Hij gaf nog niet aan dat hij leeg was, maar ik wilde zeker weten dat hij het vanavond zou doen toen ik ging hardlopen. Dus over de batterijduur ben ik zeer tevreden! Het aansluiten van de oplader vind ik wat minder handig. Je doet een soort klemmetje om het hele kastje heen en daarbij moet je best wel even mikken om hem goed erop te doen. Maar ik denk ook wel dat dat een handigheidje is waar je even aan moet wennen. Ik heb hem nu pas 2 weken, dus oefening baart kunst!

Functies

Het leuke aan de Charge 2 is dat hij enorm veel functies heeft. Hier noem ik de belangrijkste functies. De meldingen van inkomende berichten en oproepen op mijn telefoon heb ik niet aan staan, dus hier kan ik niks zinnigs over zeggen.

Display
Het display kan je wakker maken door een zwiepje te maken met je arm alsof je ernaar gaat kijken. Dat heet quick view. Dit kan ook uit, dus als je het irritant vindt dat hij oplicht als je met je arm naar boven komt kan je dit uitzetten. Door het knopje links van het display kan je door het menu lopen. Je kunt zelf instellen welke opties je hierin wel en niet wilt zien. Als eerste optie heb ik hem ingesteld zoals je hieronder ziet. Door deze schermen loop je door op het display te tikken.
Daarna kan ik met het knopje links van het display nog lopen naar de activiteiten, stopwatch, hartslag, ademhalingsoefening en wekker.

Hier zie je in foto 1: de tijd en datum. 2: aantal stappen en hartslag (ik was wezen hardlopen, vandaar mijn ietwat hoge hartslag nog 😉 ). 3: afgelegde kilometers en beklommen trappen. 4: actieve minuten en aantal stappen gemaakt in het lopende uur.

Metingen de hele dag
De hele dag door houdt de Charge 2 van alles bij. Je aantal stappen en daarmee ook het aantal kilometers die je hebt gelopen, de trappen die je hebt genomen, je hartslag wordt continue gemeten, je actieve minuten (deze gaan alleen tellen als je minimaal 10 minuten achtereen actief bent) en je kunt instellen welke uren van de dag je minimaal 250 stappen per uur wilt maken. Ik heb die van 8:00-20:00 ingesteld.
Wanneer je nog niet aan de 250 stappen van dat uur zit heb je in dat uur eigenlijk te weinig gelopen. Je krijgt dan 10 minuten voor het hele uur een reminder in de vorm van een korte tril dat je nog even een stukje moet gaan lopen. Zo kan het niet zijn dat je per ongeluk veel te lang zit! Ik vind dat erg handig, want zo blijf je de hele dag een beetje regelmatig in beweging.

Hartslag
De hele dag wordt de hartslag gemeten. Hierdoor heb je een beeld van of je gehaast/gestrest was, of dat je juist heerlijk relaxt was.

Activiteiten
Je kunt zelf instellen welke activiteiten je in je menu in je horloge wilt. Ik heb hierin staan hardlopen, wandelen, yoga en interval workout. Bij yoga heb je geen GPS nodig, maar bij de andere 3 vind ik het leuk om te zien waar ik ben geweest, wat de snelheid was en hoe ver dit was. Om dit bij te houden heb je wel je telefoon nodig. De Charge 2 heeft namelijk geen ingebouwde GPS. Dit verklaart ook waarom deze niet zo groot is als bijvoorbeeld de TomTom Runner. Hier heb ik mij dus maar bij neergelegd. Uiteindelijk neem ik toch altijd wel mijn telefoon mee als ik weg ga. Voor als er iets gebeurt ofzo. Dus zo erg is het niet dat die dan nodig is voor het bijhouden hiervan.

Je kan door het knopje links van het display ingedrukt te houden de activiteit aanzetten. De Fitbit app moet alleen vaak wel ook geopend zijn om contact te maken en de route bij te houden. Soms doet hij het echter toch gewoon terwijl ik de app niet open heb. Dus dit is mij een beetje onduidelijk of dit echt nodig is. Hij zou ook na 15 minuten automatisch moeten kunnen zien dat je een bepaalde activiteit aan het doen bent. Maar ik wil gewoon zeker weten dat het gemeten wordt, dus ik zet hem altijd zelf aan. Tijdens je activiteit kan je door tegen de Charge 2 te tikken dingen zien als snelheid (in min/km), hartslag, afstand en verbrande calorieën.

Een leuke activiteit is ook de interval workout. Ik moet nu van de fysio 4x 6 minuten hardlopen met 2 minuten wandelen tussendoor. Zo heb ik de interval workout dus ingesteld. Wanneer ik die nu aanzet krijg ik na 6 minuten een tril alarmpje en dan weet ik dat ik moet gaan wandelen en dan na weer 2 minuten weer, zodat ik weet dat ik weer moet gaan hardlopen. Zo hoef je niet zelf bij te houden hoe lang je al bezig bent.
Als je klaar bent met een activiteit krijg je in de Fitbit app een scherm zoals hieronder. Hier laat ik bijvoorbeeld de route en hartslagmeting zien. Er worden ook nog andere dingen getoond, zoals snelheid per kilometer en verbrande calorieën.

Ademhalingoefeningen
Ook een hele leuke optie is dat je onder begeleiding van de Charge 2 een ademhalingsoefening kunt doen. Je kunt kiezen tussen 2 of 5 minuten. Door je arm op je schoot te leggen meet de Charge 2 of je inademt of uitademt. Hoe netter je mee ademt met wat in het schermpje te zien is, hoe meer sterretje je te zien krijgt. Ik vind het erg leuk! Ik gebruik de 2 minuten zo nu en dan even op de wc op mijn werk als ik merk dat ik aan het racen ben. 🙂

Slaap 
De Charge 2 houdt ook bij hoe je slaapt. Hij herkent zelf wanneer je gaat slapen en wanneer je weer wakker bent. Voorheen gaf hij alleen aan of je rusteloos was, wakker of slapend. Maar sinds een paar maanden houdt hij ook bij of je in REM slaap, diepe slaap of lichte slaap was! Echt heel cool om te zien! Per slaapstadium staat er ook uitleg bij wat het betekent. Soms heb ik nachten zonder diepe slaap en word ik ook inderdaad beroerd wakker… Nu weet ik dus waarom dat is! Ik weet nog niet wat ik eraan kan doen dat ik weinig diepe slaap heb, maar alles begint met inzicht. 🙂 Dit is een voorbeeld van 1 nacht van mij:

Ook houdt hij natuurlijk in de nacht je hartslag weer bij. Slaap je bijvoorbeeld moeilijk, dan kan het misschien zijn dat je heel onrustig slaapt, terwijl je dat niet weet. Met de Charge 2 kan je hier inzicht in krijgen. Dit verhelpt natuurlijk niet je slechte slaap, maar het geeft wel inzicht.

Calorieën
Aan de hand van je leeftijd, gewicht en activiteit wordt ook berekend hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ik weet niet hoe precies dit is, want ik kijk nooit naar calorieën. 🙂

Fitbit app

In de Fitbit app op je telefoon kun je alles nakijken. Aantal stappen, actieve minuten, je slaap, je activiteiten en de afstand die je hebt gelopen. En als je vrienden hebt die ook een Fitbit hebben kun je in een lijstje zien wie er het meest actief is. De app werkt goed. Ik heb er eigenlijk nooit problemen mee. Je hebt alleen wel internet nodig. Dus zit je een keer op vakantie in de bush dan kan je niet synchroniseren.

Nadelen

Als je echt je telefoon niet wilt meenemen en je wilt toch je route en je snelheid zien dan is wel echt een nadeel van de Charge 2 dat hij geen GPS heeft. Maar jij neemt toch ook altijd wel je telefoon mee? 😉 Dus echt een probleem is het ook weer niet.
Een ander klein nadeeltje vind ik dus de manier van bevestigen van de oplader, zoals ik eerder zei.
Andere nadelen kan ik echt niet verzinnen.

Conclusie

Ik vind de Fitbit Charge 2 een geweldige gadget! Je kunt er heel leuk al je activiteit over de hele dag mee meten en bij specifieke activiteiten, zoals hardlopen, kun je meer in detail zien wat je hebt gedaan. Ik vind het grote voordeel van de Charge 2 dat hij een hartslagmeter heeft en dat hij niet heel groot en lomp is. Dit is voor mijn kleine polsen een echte pré. Verder ziet hij er gewoon super mooi uit, waardoor je hem altijd om kunt doen.

Een super leuke gadget, die al snel je maatje zal worden in je dagelijkse activiteiten!

Kijk snel hier naar de verschillende kleuren:

Wil je nu toch een Fitbit die meer een smartwatch is? Kijk dan eens bij mijn review van de Fitbit Versa! Deze heb ik net nieuw! 😀

Review: Fitbit Charge 2
Getagd op:                

88 gedachten over “Review: Fitbit Charge 2

  • 22 december 2016 om 17:39
    Permalink

    Hoi hoi, bedankt voor je duidelijke review!
    1 ding kan ik nergens lezen en zelfs in de winkel konden ze me geen overtuigend antwoord geven:
    kan ik tijdens het lopen aflezen hoe hard ik loop?? En kan dit ook in km/uur??
    Dit vind ik nl erg belangrijk tijdens langere lopen…..
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • 27 december 2016 om 15:41
      Permalink

      Hi Siegrid,
      Je kan wel aflezen hoe hard je gaat, maar niet in km/uur. Wel in aantal minuten per km. Misschien is dat ook ok?

      Beantwoorden
  • 7 maart 2017 om 12:12
    Permalink

    Ik heb de mijne nu een goede week en ben er erg blij mee. Alleen een ding kan ik maar niet uitvinden en dat is hoe ik op mijn horloge van activiteit wissel. Ik wil graag verschillende soorten sporten (wandelen, fietsen, bootcamp, fitness en kickboksen) kunnen tracken (en dus niet wachten tot ie het automatisch herkent maar zelf aan kunnen zetten) en nu ga ik steeds naar de app in mijn telefoon en sleep de sport die ik dan ga doen naar de eerste positie zodat die in mijn horloge verschijnt, maar dat moet toch handiger kunnen? Heb al gegoogeld maar kan het niet vinden. Heb jij een idee?

    De tip over de interval training is wel heel fijn, die ga ik nog eens proberen, dat ie gaat trillen is wel ideaal!

    Beantwoorden
    • 7 maart 2017 om 12:34
      Permalink

      Ga in je app naar de excercise shortcuts bij device en zet daarbij welke je wel eens gebruikt. Uit je verhaal kan je die al vinden volgens mij. In je fitbit ga je dan met de knop naar de exercises en dan door te tikken ga je naar een andere activiteit. Knop vasthouden activeert hem. Als de exercises niet in je fitbit staan moet je in je app naar menu items en daar exercises aanklikken 🙂 Succes!

      Beantwoorden
      • 8 maart 2017 om 12:42
        Permalink

        Hahaha oké ik voel me echt heel dom nu…. dat menu had ik inderdaad al gevonden maar ik kom nu dus pas tot de ontdekking dat je een licht tikje op je schermpjes van het horloge moet geven om dat lijstje door te gaan. ??? #blond. Dankjewel voor je reactie!

      • 8 maart 2017 om 13:05
        Permalink

        Hihi geeft niet hoor! Veel plezier met je Charge!

  • 27 april 2017 om 17:27
    Permalink

    Ik heb mijn fit bit gesynchroniseerd met mijn telefoon (samsung) en wil ook meldingen ontvangen wanneer ik gebeld wordt ( is voor mij belangrijk) Dit werkt echter niet altijd. Enig idee hoe dit komt?

    Beantwoorden
    • 27 april 2017 om 21:50
      Permalink

      Ik heb dit niet geprobeerd, omdat ik dit niet wil. Ik kan je hier dus helaas niet mee helpen 🙂

      Beantwoorden
    • 18 juli 2017 om 15:57
      Permalink

      Ik weet dat. Als je de knop wat langer indrukt (bij het beginscherm) zet je meldingen aan of uit. Als je hem hebt opgeladen wordt die knop wel eens per ongeluk ingedrukt en dan kan het uit of juist aan gaan. Dus ik controleer na het opladen altijd even of het nog aan staat.

      Beantwoorden
      • 18 juli 2017 om 16:20
        Permalink

        Dat had ik nog niet ontdekt! ? Ik weet niet of die ook geldt voor het wel of niet binnen krijgen van je telefoonmeldingen. Maar is het proberen waard!

      • 18 juli 2017 om 16:35
        Permalink

        Ja geldt ook voor het binnenkrijgen van telefoontjes. Ik kwam er ook achter toen dat bij mij een keer niet werkte.

  • 15 mei 2017 om 14:25
    Permalink

    hoi , ik heb mijn fitbit charge 2 gekregen voor mijn moederdag .
    Welke apps moet je juist downloaden voor de gps tracking op je gsm aan te kunnen zetten ?
    ik heb de fitbit app en de fit notifications . maar geraak er niet echt wijs uit door het engels

    Beantwoorden
    • 15 mei 2017 om 15:43
      Permalink

      Ik weet niet welke telefoon je hebt, maar waarschijnlijk doet GPS het sowieso. Je hoeft dan dus alleen de fitbit app te downloaden. Als je daar bij de activiteiten instelt dat je GPS wilt gebruiken doet deze dat automatisch als je op je fitbit de knop ingedrukt houdt bij de gewenste activiteit. Niet bij elke activiteit kan GPS gebruikt worden. Bij workout bijvoorbeeld niet.

      Beantwoorden
  • 18 mei 2017 om 14:59
    Permalink

    De startdatum en het uur is fout ingesteld, hoe kan ik dit corrigeren ?

    Beantwoorden
    • 18 mei 2017 om 15:45
      Permalink

      Hoe bedoel je de startdatum? Hij zou de tijden van je telefoon aan moeten nemen 🙂

      Beantwoorden
      • 18 mei 2017 om 19:51
        Permalink

        Ik heb nog geen smartphone, mijn tracker is gelinkt aan mijn laptob. Op het eerste scherm staat een foute datum en een fout uur.

      • 18 mei 2017 om 20:29
        Permalink

        Ow ok. 🙂 Ik weet eigenlijk niet hoe het werkt als je hem net je laptop synchroniseert, want dit doe ik nooit. Ik vrees dat ik je hiermee niet kan helpen.

  • 19 juni 2017 om 19:27
    Permalink

    Hoe zet ik mijn fitbit op wandelen? Run staat er op maar wandelen?

    Beantwoorden
    • 19 juni 2017 om 20:08
      Permalink

      In je app ga je naar account en dan je device (Charge 2 dus) en dan naar Excercise shortcuts en daar kan je op het plusje drukken en toevoegen wat je wilt. Ook de volgorde waarin het op je Charge te zien is kan je daar aanpassen ?

      Beantwoorden
      • 19 juni 2017 om 21:54
        Permalink

        Jeee ?

  • 21 juli 2017 om 15:25
    Permalink

    Hallo!

    Ik heb de fitbit nu 2 dagen en ben net zoals jou, erg tevreden en verbaasd wat het allemaal kan.
    Ik ben er alleen nog niet achter waar ik kan vinden hoe mijn hartslag was in mijn slaap. Dat staat niet bij die slaap grafiek, (of wel??)

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • 21 juli 2017 om 15:29
      Permalink

      Fijn dat je ook enthousiast bent! 😀 Je hartslag van de nacht kan je, net als van de rest van de dag, in de grafiek zien bij het hartslag icoontje in de app.

      Beantwoorden
      • 27 juli 2017 om 13:37
        Permalink

        Beste Linda,

        Bedankt voor je reactie, ik heb het inmiddels gevonden?
        Nog een vraag; jij geeft aan dat je yoga in je standaard menu hebt gezet, maar ik kan de optie yoga nergens vinden zowel niet in de fitbit als op de app. Hoe heb je dit gedaan?

      • 27 juli 2017 om 15:17
        Permalink

        Hi! Bij Debice–>Charge 2 ga je naar Exercise shortcuts. Daar kan je dan op + drukken en toevoegen welke je wilt. Zie je geen + dan heb je alle plekken al gebruikt en moet je er eentje naar links slepen, zodat die wordt verwijderd. Dan komt de + wel zichtbaar en kan je yoga toevoegen. Succes! ? Ik heb trouwens wel een Android telefoon, dus als je een Apple hebt wijkt het misschien een beetje af.

      • 27 juli 2017 om 15:40
        Permalink

        Jaa, gevonden!! Tevens tennis en kickboksen, wat ik ook beoefen, toegevoegd. ? Dank!

      • 27 juli 2017 om 15:40
        Permalink

        Jeee! Graag gedaan ?

  • 2 augustus 2017 om 09:48
    Permalink

    Ik heb lang getwijfeld om ook een fitbit te halen, maar toen mijn zus het kleine zusje kreeg van de Charge 2 (zonder scherm) ben ik afgeknapt. Het apparaat deed erg moeilijk om te synchroniseren wat erg jammer was, maar nu ik jouw review gelezen heb over de charge 2 (met scherm) begin ik toch weer te twijfelen.

    Beantwoorden
    • 2 augustus 2017 om 09:55
      Permalink

      Hihi tja. Mijn vriend en een vriendin van mij hadden de Charge HR, die zonder scherm dus. Ik heb hen nooit gehoord over synchronisatie problemen. Zij hebben nu allebei ook de Charge 2 en ook geen problemen met synchroniseren. Misschien kan het nog aan de telefoon gelegen hebben? Een heel groot voordeel van de Charge 2 is het scherm. En er zitten een aantal leuke extra opties op, zoals het tracken van je activiteiten terwijl je bezig bent en de relax modus. Goed dat ik je met mijn review toch aan het twijfelen heb gebracht ? Mocht je besluiten hem te gaan bestellen zou ik het heel leuk vinden als je dat via mijn link zou doen 🙂

      Beantwoorden
  • 27 augustus 2017 om 11:55
    Permalink

    Fantastisch om al die positieve reacties te lezen en dus ook een Fitbit charge 2 gekocht.
    Super gelukkig ermee !!

    Helaas vind ik het niet echt hoe ik het scherm kan uitzetten zodat het ‘s nachts niet telkens oplicht als je een beweging maakt in je slaap want ben nogal een slechte slaper en kom dus telkens wakker van het verlichten van mijn fitbit . Ik heb zoals eerder gelezen de knop aan de fitbit ingedrukt maar verder vind ik niet waar ik het kan vinden om het uit te zetten

    Dank bij voorbaat om mij te helpen lieveLinda

    Beantwoorden
    • 27 augustus 2017 om 13:07
      Permalink

      Hi Dorine,
      Dat oplichtende scherm is inderdaad wel een dingetje als je eigenlijk wilt gaan slapen. Als je je arm met het schermpje naar beneden legt heb je er geen last van. 😉 Wel vervelend dat je zo licht slaapt dat je daarvan wakker wordt! En blijkbaar maak je best felle bewegingen in je slaap dan, want hij gaat niet zomaar met alleen je arm een stukje verleggen aan hihi. Ik hoop dat het toch een beetje gaat wennen en je er niet meer wakker van zal worden!

      Beantwoorden
      • 28 augustus 2017 om 18:43
        Permalink

        Hi Linda,

        thanks, en inderdaad ik ben een zeeeeer slechte slaper en wordt van het minste dat er is wakker vandaar de aanschaf van de fitbit om een beetje mijn slaapritme op te volgen. Ga straks eens zoeken of ik het idd ’s nachts kan afzetten. Alvast bedankt
        Dorine

      • 28 augustus 2017 om 18:47
        Permalink

        Ik heb nog even gekeken. In de app ga je naar account –> Charge 2 en dan kan je daar het knopje quickview uitklikken. Hier kan je niet zeggen dat je dit alleen ’s nachts wilt, maar als je er zo slecht van slaapt vind je het vast een kleine moeite om het iedere avond uit en iedere ochtend aan te vinken ? Succes!

      • 4 september 2017 om 12:13
        Permalink

        Hi Linda,

        het is gelukt om mijn fitbit ’s nachts uit te zetten zodat ik niet wakker wordt van de verlichting ervan.
        En idd dank zij jou tip van het uitzetten van de quick vieuw ’s avonds voor ik ga slapen. Natuurlijk mag ik dan de volgende morgen niet vergeten het terug aan te zetten wat eigenlijk niet zo’n ramp is moest ik het vergeten. Heb dat nu al twee dagen uitgetest en het slapen gaat prima nu. Nogmaals bedankt en fijne dag verder.

    • 27 augustus 2017 om 13:14
      Permalink

      Volgens mij kan je quickview wel uit zetten trouwens! Ergens in de app. Dan is dat overdag dus ook zo of moet je het iedere avond even uitzetten en sochtends weer aan maar dat kan wel ?

      Beantwoorden
      • 4 september 2017 om 12:17
        Permalink

        super tip van je. Gaat prima zo. Bedankt hoor Linda

  • 4 september 2017 om 12:16
    Permalink

    Hi Linda,

    Kan het zijn dat het aantal stappen dat je zet toch wat teveel gerekend wordt? Ik heb eens het aantal gewandelde km gedeeld door het aantal stappen en ik zou stappen zetten van ongeveer 65cm. Wat toch wat veel is gezien mijn grote en “kortere” beentjes :-). Kan je ergens ingeven hoe groot je stappen zijn dat je zet aub ? Alvast bedankt hoor.

    Beantwoorden
    • 4 september 2017 om 12:45
      Permalink

      Hi fijn dat het gelukt is met de quickview! 🙂
      Ik heb zelf een keer meegeteld voor zo’n 30 stappen ofzo en dat was prima. Hij telt wel wat extra voor de bewegingen die je los doet als je je omdraait ofzo, maar dat is te verwaarlozen volgens mij. Het aantal stappen heeft niks te maken met je afstand. Hij telt ze doordat jij een bepaalde op /neergaande cadans hebt met je arm. Als je tijdens een wandeling of iets niet connect met je telefoon gaat hij iets berekenen idd. Maar als je hem connect neemt hij de GPS en dus de echte afstand. Volgens mij kan je wel ergens aangeven hoe groot je stappen zijn. Ik zal nog even zoeken. Normaal staat hij op auto en past hij het dus iedere keer een beetje aan als je je GPS connect

      Beantwoorden
    • 4 september 2017 om 12:53
      Permalink

      Gevonden. In je Fitbit app: Account –> Advanced settings –> Stride length. Maar als je maar vaak genoeg de GPS aan hebt als je een stuk gaat wandelen gaat hij dus vanzelf beter jouw stapgrootte herkennen. 🙂 Dan zal hij ook je gelopen afstand dus beter gaan uitrekenen. Maar zoals jij het zegt zou het aantal stappen berekend worden aan de hand van je afstand. Dit is dus juist andersom. Je aantal stappen wordt echt gemeten door de schokjes van de arm en aan de hand daarvan wordt een afstand berekend. Veel plezier verder! 🙂

      Beantwoorden
  • 8 september 2017 om 17:11
    Permalink

    Hallo Linda,

    Heb nu ook gevonden waar je de grote van je stappen kan ingeven. Idd die stond op 65cm en voor mij is dat toch een veeeel te grote stap en heb die aangepast naar 36cm. Nu komen mijn aantal stappen met de afgelegde km’s veel correcter uit.
    Grts Dorine

    Beantwoorden
  • 26 september 2017 om 11:18
    Permalink

    Goeie middag Linda,

    Je logbestand van al je gelopen stappen en afstanden en hartritmes, slaapritmes, enz ….. Moet dat niet om de zoveel tijd gewist worden zodat er opnieuw plaats vrij komt op je smartphone? Ik denk toch dat dat geheugen inneemt ? Weet jij soms waar je het logbestand kan wissen indien dat nodig is? Of gebeurt dit automatisch na een bepaalde periode? Dus bij deze al veel plezier gehad aan mijn Fitbit ?
    Spijtig dat er nog steeds geen nederlandse versie van bestaat.

    Mvg Dorine

    Beantwoorden
    • 26 september 2017 om 11:16
      Permalink

      Hi Dorine,
      Fijn dat hij goed bevalt! Jouw vraag zou ik eigenlijk niet kunnen beantwoorden. Ik denk inderdaad dat er een max zit aan data wat erop kan. En ik denk dat hij een deel wist wanneer je synchroniseert. Maar hoe lang hij het onthoudt als je dit niet doet zou ik niet durven zeggen. 🙂 Mocht je er toch nog op een andere manier achter komen, laat je het dan nog even weten? 😀

      Beantwoorden
      • 9 oktober 2017 om 12:20
        Permalink

        Hallo Linda,
        bedankt voor het antwoord en als ik iets meer vind laat ik het je zeker weten. Nu zit ik wel met een heel ander probleem. Er is een update voorzien voor Fitbit maar als ik wil installeren doet hij het niet. En telkens ik synchroniseer vraagt hij het opnieuw. Enig idee hoe dat kan opgelost worden of hoe ik de update zou kunnen waar maken om te installeren? Dank u en fijne dag nog
        PS: mijn man geeft intussen ook een fitbit en hij heeft geen probleem gehad met de update te installeren
        Dorine

      • 9 oktober 2017 om 12:46
        Permalink

        Hi Dorine, ik had geen problemen met de update. Ik zou je niet kunnen vertellen waar het aan ligt dat het niet lukt. Houd je de fitbit wel dicht bij je telefoon tijdens de poging tot updaten? Anders zou ik als ik jou was de (Engelstalige) fitbit klantenservice even mailen.

  • 4 november 2017 om 10:50
    Permalink

    Hallo Linda.

    2 Vragen heb ik over de charge 2. Hoe kan ik de slaap statestiek veranderen van sleep pattern in
    slaap stages, dat is namelijk veel overzichtelijker. Mijn tweede vraag is, hoe kan ik de Engelse taal
    veranderen in de Nederlandse taal.

    gr. Martien.

    Beantwoorden
    • 4 november 2017 om 10:57
      Permalink

      Hi Martien,
      Normaal gesproken zou de app de slaapstadia moeten laten zien. Heel soms doet hij ineens weer het patroon van alleen onrustig en wakker. Vooral mijn vriend heeft daar last van, die een iPhone heeft. Ik met Android heb hier nooit last van en dan staat hij altijd op slaapstadia. Het is niet iets wat je kan kiezen.
      Voor de taal: In je app bij account en dan geavanceerde instellingen kun je bij “Select location” Nederland instellen. Ik merk nu met Android dat hij van Engels deels aan het veranderen is naar Nederlands, waardoor er dus Engels en Nederlands door elkaar staat. Helemaal Nederlands is er nog niet, maar als je je locatie in ieder geval op Nederland zet, zal hij vanzelf helemaal Nederlands worden als dat beschikbaar is.
      Groetjes, Linda

      Beantwoorden
      • 4 november 2017 om 14:15
        Permalink

        Hoi Linda.

        Dank voor je reactie.

  • 18 december 2017 om 11:57
    Permalink

    Hoi Linda
    Kan je mij uitleggen hoe je een zo’n “trainingsloopje” in je FitBit hebt ingesteld > bijvoorbeeld 4 minuten hardlopen/1 minuut wandelen en dat 5x?
    Alvast bedankt,

    Beantwoorden
    • 18 december 2017 om 12:47
      Permalink

      Hi, account–》charge2–》snelkoppelingen training–》Interval workout toevoegen en als je daar dan op drukt kan je het aanpassen? Veel plezier!

      Beantwoorden
      • 19 december 2017 om 09:32
        Permalink

        ooohhhhjaaaaa ?
        Dank je wel! super fijn.

  • 10 februari 2018 om 18:25
    Permalink

    Hoi

    Ik twijfel over de aankoop. Helaas heeft mijn eigen Windows Phone 8.1 niet de juiste mogelijkheden om te synchroniseren. Mijn man zijn reserve gsm wel.
    Welke functies doen het zonder smartphone?
    Houdt hij bv alles bij tot ik s avonds zou synchroniseren met mijn tablet of man zijn gsm?

    Beantwoorden
    • 10 februari 2018 om 19:00
      Permalink

      Ja hoor hij onthoud alles sowieso een paar dagen. Je kunt op de fitbit zelf alles zien zoals stappen van de dag, hartslag, aantal trappen, actieve tijd, etc. Wat je zonder telefoon niet kunt doen is je route bijhouden als je gaat wandelen of hardlopen. Ik heb wel eens op reis een paar dagen geen Wi-Fi en dan onthoudt hij gewoon alles totdat ik weer een keer Wi-Fi heb😊

      Beantwoorden
      • 11 februari 2018 om 05:16
        Permalink

        Super , you make my day

      • 11 februari 2018 om 11:01
        Permalink

        Dat is fijn te horen! 😃

  • 15 mei 2018 om 10:00
    Permalink

    wat betekenen de rode dunne streepjes in je slaapmodus?

    Beantwoorden
    • 15 mei 2018 om 10:15
      Permalink

      Dat zou zijn dat je dan wakker bent. Maar ik vind dat wel een beetje dubieus als je de rest van de grafiek ziet… Misschien dat je dan net even omdraait ofzo en hij daardoor heel even denkt dat je wakker bent

      Beantwoorden
  • 15 mei 2018 om 18:55
    Permalink

    In de review staat: ‘Je kunt zelf instellen welke activiteiten je in je menu in je horloge wilt’.. Waar kan ik dit veranderen?

    Beantwoorden
    • 15 mei 2018 om 19:12
      Permalink

      In de Android app naar account, dan je apparaat klikken en dan excercise shortcuts. Daar kan je activiteiten weghalen en toevoegen en de volgorde veranderen😊

      Beantwoorden
  • 22 mei 2018 om 06:09
    Permalink

    Dag Linda.
    Ik ben helaas minder tevreden.
    De app gedownload en geïnstalleerd op mijn pc. Ging goed.
    Tot ik in de gaten kreeg dat mijn telefoon niet geschikt blijkt. (te oude versie)
    en mijn laptop (geen bluetooth heeft) Lekkuhhhh,
    Dan nog een Bluetooth stick gekocht. Geïnstalleerd maar..programma Fit bit meldt: Bluetooth Off.
    Verder: Het display schakelt steeds na 2 a 3 seconden uit . wil ik het display weer zien dan moet ik allerlei vreemde armzwaaien doen om het display weer aan te krijgen.
    Als ik ‘m instel op frequentie springt ie doodleuk weer op tijd of stopt de hf-meter.

    Jammer maar ik vind het een miskoop en koop de volgende keer maar een polar-H-meter met band.
    tevens mis ik een ‘normale’ Nederlandse beschrijving t.g.v. instellingen en dergelijke.

    Deze verkoop ik op marktplaats. (als ik m kwijt kan : > )

    Beantwoorden
    • 22 mei 2018 om 16:06
      Permalink

      Hi Johan, jammer dat je minder enthousiast bent. Zoals je zelf al zegt ligt dit dus ook aan je eigen laptop en telefoon. Daar kan fitbit natuurlijk niks aan doen😉 Het display kan je ook aan doen door op het knopje aan de zijkant te drukken. Heb je bij het instellen van de frequentie wel een goed programmaatje ingevoerd? Misschien zit daar een foutje, waardoor hij weer terug gaat naar tijd? Inderdaad is er geen Nederlandse handleiding. Is er niemand die je kan helpen met de Engelse? Als je 1keer even goed alles instelt is je ervaring vast een stuk beter. 😃

      Beantwoorden
  • 3 juni 2018 om 18:32
    Permalink

    Ik twijfel om de fitbit charge 2 aan te kopen. Kan je berichten van messenger en whatsapp ook ontvangen?

    Beantwoorden
    • 4 juni 2018 om 04:49
      Permalink

      Je kunt kiezen of berichten doorkomen van Whatsapp, Messenger of sms. Niet allemaal dus. Je moet 1 van de 3 kiezen 🙂

      Beantwoorden
      • 11 juni 2018 om 07:46
        Permalink

        Hoi Linda,
        Ik ontvang geen what’s app op mijn fitbit (wel sms maar gebruik dit nooit meer)
        Waar kun je dit veranderen?

      • 11 juni 2018 om 20:02
        Permalink

        In de app ga je naar account–> charge2–>notifications–> text messages en dan aanklikken wat je wilt😊

  • 6 juli 2018 om 08:50
    Permalink

    Hoe komt het dat ik de tekst van de sms niet kan lezen op mijn fitbit? Kijk alleen te zien “nieuw bericht”. Krijg ook de naam van wie stuurt niet te zien. De instellingen van de notificatie staan op : zender en inhoud”
    Anders super tevreden!!

    Beantwoorden
    • 23 augustus 2018 om 08:29
      Permalink

      Sturen ze wel een echt bericht? Of alleen een plaatje of emoticon? Die zie je namelijk niet op de Charge 2. 🙂

      Beantwoorden
  • 15 juli 2018 om 18:02
    Permalink

    Kan ik op mijn Fitbit Alta de tijd op de display altijd “aan” laten staan? En zoja hoe stel ik dat in?

    dank,

    Peter van Turnhout

    Beantwoorden
    • 15 juli 2018 om 18:07
      Permalink

      Hi Peter, Ik heb geen Alta, dus ik kan het daarvan niet zeggen. Maar op de Charge 2 kan je in ieder geval niet het scherm zo instellen dat het altijd aan is. Het lijkt mij ook enorm irritant als je hem ’s nachts om hebt en die lamp de hele tijd in je gezicht schijnt 😉

      Beantwoorden
  • 15 juli 2018 om 18:20
    Permalink

    Dank, kun je de Fitbit ook gewoon laden met een lader van je telefoon?

    Peter

    Beantwoorden
      • 15 juli 2018 om 18:31
        Permalink

        Ik stop de usb stekker van de originele Fitbit kabel nu in de usb aansluiting van de IMAC en hij laadt prima op.

        Dank

      • 15 juli 2018 om 18:31
        Permalink

        Ow ja het USB uiteinde kan je overal in stoppen😊

      • 15 juli 2018 om 18:35
        Permalink

        Ik stop de usb stekker van de originele Fitbit kabel nu in de usb aansluiting van de IMAC en hij laadt prima op.

        Dank

  • 8 augustus 2018 om 11:16
    Permalink

    Hoi Linda,
    Ik heb de Fitbit Charge 2 net voor mij verjaardag gekregen en gelukkiger kun je mij niet maken. Mega blij mee.
    Wel 1 vraag: Hoe krijg ik net als op jouw foto’s op:
    1: de tijd en datum;
    2: aantal stappen en hartslag;
    3: afgelegde kilometers en beklommen trappen
    4: actieve minuten en aantal stappen gemaakt in het lopende uur
    Dank je wel voor je hulp.

    Beantwoorden
    • 8 augustus 2018 om 11:40
      Permalink

      Hi Susanne, leuk dat je er zo blij mee bent! Bedoel je dat je op je Fitbit naar de verschillende schermen gaat? Dat doe je door op de klok te tikken. Dan ga je naar de andere informatie. Als het goed is zie je sowieso de tijd als je nog niks hebt gedaan. De klokken kun je veranderen, waardoor je andere informatie op je klokscherm krijgt. Je kunt ook veranderen wat je wel en niet te zien krijgt als je tikt volgens mij. Beiden bij Account –> device Charge 2 uit mijn hoofd. Ik hoop dat je er zo uit komt en anders moet ik even bij mijn vriend in zijn telefoon kijken. Hij heeft de Charge 2 nog daarin staan. Ik heb inmiddels een Versa, dus kan niet nu meteen kijken 😆

      Beantwoorden
      • 8 augustus 2018 om 11:54
        Permalink

        Dank je wel voor je snelle bericht.
        Ik vind het zo onwijs handig dat zoals op jouw foto je de tijd en datum op 1 schermpje hebt en dan op de volgende het aantal stappen en hartslag op 1 en dan de afgelegde kilometers en beklommen trappen op 1 en als laatste de actieve minuten en aantal stappen gemaakt in het lopende uur op 1 schermpje.
        Ik heb nu de tijd en stappen op scherm 1, dan mijn hartslag, mijn excercises etc.
        Super fijn als je mij kunt helpen : )

      • 8 augustus 2018 om 12:01
        Permalink

        Kan je het niet vinden als je naar je app gaat, dan naar account, dan naar Charge 2 en dan daar ergens zou je je klok moeten kunnen veranderen en ook de volgorde van de getoonde statistieken😊 Even alle hertellingen doorlopen wanneer je hem net hebt zal helpen gok ik😊

  • 6 september 2018 om 21:34
    Permalink

    Hoi Linda,
    Weet jij of er een mogelijkheid is om altijd de tijd te kunnen zien op het schermpje?
    I.p.v. alleen bij tikken of bewegen van de pols.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • 6 september 2018 om 21:35
      Permalink

      Nee dat kan niet. Dat zou ook niet fijn zijn, want dan heb je als je slaapt ook altijd een lampje 😊

      Beantwoorden
  • 16 september 2018 om 21:33
    Permalink

    Hallo Linda,

    Ik heb vandaag een charge 2 gekocht. Ik wil hem installeren op mijn i-phone, maar daar zit de flex 2 nog op. Hoe krijg ik de charge geïnstalleerd zonder de gegevens van de flex kwijt te raken?
    Ik hoop dat je me kan helpen!
    Hartelijke groeten,

    Marianna Jonge Vos

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *