Hoe ging het dit jaar met Natuurlijk Linda? Zijn de views vooruit of achteruit gegaan? En wat werd het meest bekeken? Je lees het in deze blog.

2017

In 2017 heb ik mijn website overgezet van onze eigen server thuis naar een online server bij Mijndomein.nl. Onze server kon het niet meer aan, waardoor de website er te vaak uit lag. Lijkt dus net echt nu! 😉

De beste maand was augustus met 2700 unieke bezoekers.

Aan het begin van het jaar had ik nog 1000 unieke bezoekers per maand. Aan het eind van het jaar is dat inmiddels 2000 unieke bezoekers. Verdubbeld in een jaar! Ik vind het netjes. 😉

Facebook

Mijn aantal Facebookvolgers zijn gestegen van 193 op 1 januari naar 273 op 27 december, de dag dat ik dit schrijf.

Op Facebook heb ik mij aangesloten bij een Facebookgroep waarbij je op elkaars berichten reageert, zodat je hoger in de ranking komt in het algoritme van Facebook en dus meer mensen je berichten zien. Want als er niemand reageert zorgt Facebook er ook voor dat je bij niemand zichtbaar bent. Ik merk dat de mensen in die groep (allemaal voeding en lifestyle geïnspireerd, dus ze reageren ook echt met nuttige dingen) wel reageren, maar dat er maar sporadisch iemand van buiten die groep reageert. Dat geeft mij toch soms het idee van waar doe ik het eigenlijk voor. Wie hou ik nou voor de gek? Ik zie ook dat er niet veel doorgeklikt wordt vanuit Facebook. Dus eigenlijk vind niemand het interessant. 😉 Wat ik mij ook voor kan stellen, want mijn gewauwel is natuurlijk ook niet super interessant. 😉 Maar dan ineens als ik mensen spreek blijkt toch dat mensen waarvan ik niet eens verwacht dat ze het lezen toch iedere week mijn blogs lezen! :O Dus ga ik toch door, ondanks dat ik soms denk “Ik zou eens gewoon een hele middag een boek willen lezen”. Dat gaat lastig, omdat veel van mijn vrije tijd op gaat aan het schrijven van blogs, recepten en mijn Facebookpagina bijhouden. Frank zei gisteren: “Er zijn ook mensen die schilderen of beeldhouwen en daar kijkt nooit iemand naar, ze doen het om plezier wat ze daarbij hebben.” Die ga ik onthouden! Al kijkt niemand naar mijn website, zolang ik het leuk vind om die stukjes te schrijven moet ik er gewoon mee door gaan!

Gastblogs

Dit jaar mocht ik op meerdere websites 1 of meer gastblogs schrijven! Superleuk!

De blogs bij Mountainreporters.com kun je hier lezen: Mountainreporters gastblogs

Bij Voigt travel, waarmee we naar Lapland waren gegaan had ik mijn reisverslag ingestuurd en daarmee heb ik een reischeque gewonnen! 😀 We bedenken nog wat we ermee gaan doen, gelukkig is hij 5 jaar geldig. 😉 Hier kun je het verslag lezen op de website van Voigt travel: Mijn winnende Lapland reisverslag 

Op de website van Riksja mocht ik een teaser plaatsen naar mijn reisverslag over Canada. Zo kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een reis naar Canada bij mijn reisverslag terecht komen om te kijken of het wat voor hun is. Hier lees je mijn teaser. 😀

Top-3-tjes

Hier wat top-3-tjes, zodat je die nog even kunt lezen, mocht jij de populairste berichten op mijn website toch gemist hebben! 😉

Top 3 blogs 2017:

  1. Review Fitbit Charge 2 (4581 views, 55 reacties!) Met stip op nummer 1! Via Google komen mensen op deze review uit en ik word inmiddels ook gezien als vraagbaak over de Fitbit. 😉
  2. Mysterie opgelost! De tomaat (832 views, 4 reacties) Ik schreef deze blog al in januari 2016, maar dit jaar komen veel mensen via Google toch ook op deze blog uit.
  3. Een gekneusde ruggenwervel (644 views, 2 reacties) Ook deze komt uit 2016, maar is blijkbaar ook populair via Google.

Top 3 recepten 2017:

  1. Wortel en courgette uit de oven (1874 views)
  2. Roerbak van wortel, bleekselderij en spitskool (956 views)
  3. Roerbak van groene asperges, courgette en rode paprika (452 views)

Top 3 reisverslagen 2017:

  1. Lapland is 495 views dit jaar
  2. Madagaskar 340 views
  3. Canada 332 views. Dat ontloopt elkaar dus niet veel. Wel grappig dat Canada dit jaar zoveel views heeft, terwijl ik er in 2016 al heen ben geweest.

Plannen voor 2018?

Tja, ik heb niet echt plannen met mijn website! Gewoon een beetje doorgaan zoals ik nu ga. Beetje kansloos, ik weet het. 😉 Maar er zit nu eenmaal niet een groot masterplan achter deze website! Dus ik kan er wel een mooi verhaal van maken, maar dat is er gewoon niet. 😉 Ik ben teveel zoekende naar wat ik überhaupt wil met mijn leven, dus ook over deze website ben ik er nog niet uit. Zoals ik bij het stukje over Facebook al liet doorschemeren, soms denk ik dat het echt niemand interesseert wat ik schrijf. En waarschijnlijk is dat ook zo, op een tiental mensen na die braaf alles blijken te lezen, maar het niet in reacties laten merken. Maarja, van 10 lezers kan je niet leven! Ik vind het schrijven leuk en het gaat mij ook gemakkelijk af. Ik denk dat ik er daarom nog mee verder ga. Als het moeilijk zou gaan met het schrijven zou ik het ook niet leuk vinden en was ik allang gestopt! Dus ik ga gewoon lekker verder met schrijven tot ik het niet meer leuk vind. 😀

Ergens hoop ik dat mensen een beetje meer gaan bestellen via mijn partnerprogramma links van Bol, als passief inkomen. Maar ik wil er ook niet om gaan bedelen, dus dan doen mensen (buiten mijn 2 vaste klikkers 😉 Dank jullie wel!!) het niet zo snel. Dat is wel jammer. Gelukkig kan ik nu in ieder geval de kosten van de webhosting betalen uit de commissies. 😀 Dus ik verdien er vrijwel niks mee, maar het kost mij ook niks.

We gaan het zien wat 2018 gaat brengen! Misschien krijg ik toch nog een masterplan. 😉

Natuurlijk Linda in 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *