Laatst was ik in de Albert Heijn. Daar kom ik niet vaak, want ik vind het daar veel te duur. Maar nu hadden we een cadeaukaart van de Postcodeloterij, waarmee we 12,50 euro konden uitgeven aan duurzame/biologische producten. Onder andere kozen wij voor biologische kippendijfilet. Eigenlijk nemen we altijd kippenborstfilet. Kippendijfilet hadden we nog nooit op en er zat ook nog een 35% kortingsticker op! 😀 En er viel mij iets op! Dit wil ik graag met jullie delen.

Verschil kippendij- en kippenborstfilet

Het grote verschil tussen kippendijfilet en kippenborstfilet (ook wel gewoon kort kipfilet genoemd) is natuurlijk dat het van een ander stuk van de kip komt. Je verwacht het niet hè. 😉 Op onderstaand plaatje zie je waar wat zit. Het valt ook op dat kippendijfilet donkerder van kleur is dan kippenborstfilet. Er zitten ook wat vetjes omheen, waardoor het er soms wat viezig uit ziet. Maar daar merk je niks meer van als je het gebakken hebt.

De smaak

Het viel mij op dat het heel anders smaakt! De smaak van kippendijfilet is intenser en het vlees is malser. Het doet mij denken aan de kip die we vaak op vakantie krijgen! Het smaakt echt naar kip! In plaats van naar water, waar ik kippenborstfilet toch vaak naar vind smaken. Blijkbaar wordt in de landen waar wij op vakantie gaan dus vaak gebruik gemaakt van kippendijfilet. In Nederlandse restaurants zie ik het eigenlijk nooit. Jammer!

Goedkoper!

Naast dat ik het lekkerder vind, is kippendijfilet ook nog eens goedkoper! Dus de prijs is geen reden om het niet te kopen. 😀

Wij kopen sindsdien vaker kippendijfilet en iedere keer als we het eten waan ik mij terug op vakantie! 😀 Heerlijk!

Kende jij dit al? Of neem jij altijd kippenborstfilet?

Laatst deed ik ook kippenborstfilet door de paëlla, super lekker!

Kippendij- vs kippenborstfilet
Getagd op:    

2 gedachten over “Kippendij- vs kippenborstfilet

  • 24 februari 2018 om 09:18
    Permalink

    klopt helemaal. wij vinden kippendijfilet veel lekkerder. Er zit veel meer smaak aan en is wat malser. Gewone filet gebruiken wij niet meer. Maak maar eens shoarma van kippendijfilet, heerlijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *