Laatst hadden we voor het eerst eens kippendijfilet gegeten. Dachten we tenminste. Normaal namen we eigenlijk altijd kippenborstfilet. Kippendijfilet hadden we nog nooit op en er zat ook nog een 35% kortingsticker op! 😀 En er viel mij iets op! Dit wil ik graag met jullie delen.

Verschil kippendij- en kippenborstfilet

Het grote verschil tussen kippendijfilet en kippenborstfilet (ook wel gewoon kort kipfilet genoemd) is natuurlijk dat het van een ander stuk van de kip komt. Je verwacht het niet hè. 😉 Op onderstaand plaatje zie je waar wat zit. Het valt ook op dat kippendijfilet donkerder van kleur is dan kippenborstfilet. Er zitten ook wat vetjes omheen, waardoor het er soms wat viezig uit ziet. Maar daar merk je niks meer van als je het gebakken hebt.

De smaak is anders

Het viel mij op dat kippendijfilet heel anders smaakt! De smaak van kippendijfilet is intenser en het vlees is malser. Het doet mij denken aan de kip die we vaak op vakantie krijgen! Het smaakt echt naar kip! In plaats van naar water, waar ik kippenborstfilet toch vaak naar vind smaken. Blijkbaar wordt in de landen waar wij op vakantie gaan dus vaak gebruik gemaakt van kippendijfilet. In Nederlandse restaurants zie ik het eigenlijk nooit. Jammer!

Goedkoper!

Naast dat ik het lekkerder vind, is kippendijfilet ook nog eens goedkoper! Dus de prijs is geen reden om het niet te kopen. 😀

Wij kopen sindsdien vaker kippendijfilet en iedere keer als we het eten waan ik mij terug op vakantie! 😀 Heerlijk!

Kende jij dit al? Of neem jij altijd kippenborstfilet?

Laatst deed ik ook kippenborstfilet door de paëlla, super lekker!

Kippendij- vs kippenborstfilet
Getagd op:    

6 gedachten over “Kippendij- vs kippenborstfilet

 • 24 februari 2018 om 09:18
  Permalink

  klopt helemaal. wij vinden kippendijfilet veel lekkerder. Er zit veel meer smaak aan en is wat malser. Gewone filet gebruiken wij niet meer. Maak maar eens shoarma van kippendijfilet, heerlijk.

  Beantwoorden
 • 5 februari 2019 om 17:54
  Permalink

  Kippendijfilet vinden mijn vrouw en ik niet lekker, wij vinden de smaak en ruik heel sterk, zullen het niet meer kopen.

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 09:54
   Permalink

   Ja, dat kan natuurlijk ook. 🙂 Wij vinden de smaak juist heel lekker. Gelukkig vinden we niet allemaal dezelfde dingen lekker, anders zou alles snel uitverkocht zijn. 😉

   Beantwoorden
 • 4 juli 2019 om 20:49
  Permalink

  We vinden kippendijenvlees echt niet te pruimen. Vies, vet en flubberige stukjes vlees.
  Helaas stappen heel veel grote en kleinere restaurants over van kipsate van heerlijk, eerlijk kippenborstfilet naar de waarschijnlijk veel goedkopere, vettige flubbertjesvlees van kippendijensate.
  Heel erg jammer, wij vragen ook altijd eerste waar de sate van gemaakt is. Is het van kippendijen, dan slaan we echt allemaal over.
  Ik hoop echt dat dit een hype is en dat er weer steeds meer restaurants kwalitatief goed kippenborstfilet voor hun sate gaan gebruiken.

  Beantwoorden
  • 4 juli 2019 om 20:55
   Permalink

   Owjee haha, nouja gelukkig is er in de supermarkt veel te kiezen. 😀 Ik had inderdaad pas geleden ook eens kippendij in een restaurant ja! 😃

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *