Drink jij wel eens verse munt thee? Ik drink het heel vaak. Ik koop vaak zo’n zakje met takjes in de supermarkt. Waar is munt nu eigenlijk goed voor? En ik vertel je hoe je de takjes zo lang mogelijk kunt bewaren.

Munt in de horeca

Een aantal jaar geleden moest ik, als ik in een restaurant of café was, nog vragen of ze muntthee hadden. Nu kan ik er gewoon vanuit gaan dat het er is, want het is nu vrijwel overal net zo normaal als gewone thee en koffie. Ik drink bijna niet anders meer als ik buiten de deur thee bestel. Dat vind ik erg fijn!

Cafeïnevrij

Verse muntthee bevat natuurlijk alleen munt. Je kunt er eventueel zelf nog een beetje honing bij doen, maar dat hoeft niet. Als je dus thee trekt van verse muntblaadjes heb je gezonde thee, waarbij je je niet druk hoeft te maken over cafeïne of andere toevoegingen. Het is dus ook een goede thee om te drinken voordat je gaat slapen.

Verdere voordelen

– Er zit veel vitamine C in
– Kalmeert de maag en darmen. Het schijnt dat mensen tegen reizigersdiarree ook wel eens muntolie gebruiken. Dat had ik moeten hebben in Tanzania! 😉
– Bevordert de spijsvertering. Als je zwaar getafeld hebt is het dus een goed idee om een kop muntthee te nemen
– Slijmoplossend. Dus als je verkouden bent is het goed om muntthee te drinken
– Werkt antibacterieel en antischimmel
– Helpt een slechte adem bestrijden, door de frisse geur
– De muntblaadjes verlichten hoofdpijn als je ermee over je voorhoofd wrijft. De hoofdpijn zal niet direct wegtrekken, maar het verlicht wel

Bewaartip!

Ik koop altijd van die zakjes met munt takjes bij de Lidl. In het begin wist ik niet goed hoe ik die moest bewaren, dus verlepten ze heel snel. Ik hoor nu nog mensen die niet weten hoe ze deze takjes goed moeten houden. Maar ik heb nu de oplossing gevonden! Doe ze in een afgesloten bakje met een klein laagje water. Ik doe de uiteinden van de takjes altijd in het water, maar misschien is het ook genoeg om de omgeving in het bakje gewoon vochtig te hebben. Zet dit bakje in de koelkast en de takjes blijven minimaal een week goed! En vaak nog veel langer. Het ligt er natuurlijk ook aan in welke staat je ze koopt.

Heb jij nog een leuke tip om munt voor te gebruiken?

 

 

Waarom is muntthee gezond? + Bewaartip!
Getagd op:        

Eén gedachte over “Waarom is muntthee gezond? + Bewaartip!

  • 11 februari 2017 om 10:31
    Permalink

    handige tip Linda.Ik vind muntthee ook lekker.

Reacties zijn gesloten.