Eind 2013 begon ik van de een op de andere dag met gezond eten, omdat ik klaar was met mijn vermoeidheid. Al snel kwam ik Richard de Leth tegen in mijn zoektocht naar hoe ik echt gezond moest gaan eten. Ik was meteen fan en mijn eerste boek over dit onderwerp was dan ook zijn boek Oersterk. Daarna volgden nog vele andere boeken van Oersterk in mijn boekenkast, namelijk Oersterk leven, Oersterk koken en Oersterk eten en zelfs het kleintje Oersterk in een notendop kreeg ik eens op een festival. En nu is daar dan zijn nieuwste boek Oersterk in 6 weken! Daar gaat deze review over!

Richard de Leth

Richard studeerde Geneeskunde, maar daar zag hij dat veel medicijnen de patiënten niet helpen. In zijn zoektocht naar wat mensen dan wel kan helpen gezonder te worden is hij begonnen met Oersterk. Richard en Oersterk zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip (vind ik tenminste) in de wereld van natuurlijke voeding en lifestyle en kijkt verder dan alleen voeding. Ook beweging, ontspanning en mindset worden meegenomen in zijn visie. Dit is ook wat mij zo aantrekt in dit concept.

Eerste indruk van het boek

Het boek is zwaar!! 😉 Een enorme klap op de deurmat kondigde de komst van het boek aan. Mijn handen doen pijn sinds een paar weken, dus daar kan het ook aan liggen dat ik het een zwaar boek vind, maar Frank vindt het ook echt zwaarder dan andere boeken. 😉 Het boek ziet er mooi strak uit en het heeft een mooi formaat. Zoals ik gewend ben van de Oersterk boeken zijn het geen ellenlange lappen tekst. Dat vind ik altijd heel fijn.

De inhoud

Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken/weken:

 • Ontlasting
 • Libido
 • Energie
 • Stemming
 • Gewicht
 • Slaap

Ieder hoofdstuk staat voor een week, vandaar de titel Oersterk in 6 weken. Iedere week kan je met een ander onderwerp aan de slag. Aan het begin van het hoofdstuk staat telkens een weekschema met wat voor voeding goed is die week, welke ontspannen en welke beweging. Variërend van na 20:00 geen beeldschermen meer tot ’s ochtends 10 seconden koud douchen.

Vervolgens volgt veel nuttige informatie over het onderwerp van die week en dan praktische tips waar je ook echt iets mee kunt. Aan het eind van ieder hoofdstuk staan ook een aantal recepten. Sommigen heb ik eerder voorbij zien komen in 1 van de Oersterk kookboeken, maar er staan ook heel veel nieuwe bij die ik niet eerder gezien heb.

Tussen alle hoofdstukken staan korte interviews met mensen die iets zinnigs te zeggen hebben over gezondheid. Leuk om te lezen hoe verschillende mensen naar dit onderwerp kijken.

Conclusie

Ik vind dit boek super handig opgezet en heel informatief. Als je dit boek van begin tot eind volgt zal je je vast na 6 weken een stukje oersterker voelen verwacht ik! Met veel informatie en ook praktisch toepasbare tips erin kan je meteen aan de slag. Ik raad dit boek zeker aan als je wilt beginnen met het aanpakken van de 6 onderwerpen, maar ook zeker als je al verder gevorderd bent, zoals ik. Ik heb ook weer nieuwe dingen geleerd. 😉 Hier en daar zit ook een bronvermelding, wat ik ook altijd fijn vind!

Het boek bestellen kan via deze link (ze gaan dit boek niet via Bol verkopen, just so you know 😉 ): Oersterk in 6 weken

Oersterk heeft ook mooie en informatieve magazines met veel recepten voor inspiratie hoe je gezond kan eten. Het magazine van Ontbijt heb ik gereviewd.

Richard de Leth heeft ook een boek over hoe lichaam, geest en ziel verbonden zijn! Lees snel verder in mijn review over Zielsgelukkig is kerngezond.

En hij heeft nu een gloednieuw boek! “De gouden gezondheidsgids”. Mijn review over dit boek volgt later 😀

Boekreview: Richard de Leth – Oersterk in 6 weken
Getagd op:                

25 gedachten over “Boekreview: Richard de Leth – Oersterk in 6 weken

 • 23 december 2018 om 19:18
  Permalink

  Kende dit boek helemaal niet lijkt me heel intresant boek

  Beantwoorden
 • 23 december 2018 om 19:58
  Permalink

  ik ben echt een enorme aanhanger van het-geloof-nergens-in geloof…. en dus geloof ik ook helemala niet dat ik in 6 weken oergezond kan worden….Sorry ik wil niet onaardig klinken,maar ik word zo moe van dit soort boeken…

  Beantwoorden
  • 23 december 2018 om 21:02
   Permalink

   Nee natuurlijk lukt dat niet 😉 Maar je bent dan wel een hoop kennis rijker en je hebt die 6 weken zeker wel kunnen voelen wat andere gewoonten met je kunnen doen. 🙂

   Beantwoorden
  • 20 maart 2020 om 01:52
   Permalink

   Ik geloof en stel mijn vertrouwen op God,mensen die al beginnen met ik geloof er niks van komen nergens meestal komt dit niet door een/de schrijver maar door zelfdisipline,als je een beetje verstand hebt over voeding en beweging weet dat de grootste verandering de eerste 6 tot 9 weken is daarna sta je een zelfde tijd stil in die tijd neemt je lichaam en geest rust om te herstellen en/of te wennen aan je leefgewoonten,conclusie het kan wel
   degelijk als je maar consequent doet wat er geschreven is.

   Beantwoorden
 • 23 december 2018 om 19:59
  Permalink

  Nog nooit over gehoord maar je hebt me wel nieuwgierig gemaakt.

  Beantwoorden
 • 24 december 2018 om 08:29
  Permalink

  Tof boek. Ik vind het best interessant. Zonder jouw blog had ik dat niet geweten omdat ik hem niet xo snel zelf op had gepakt denk ik. Ga volgend jaar aan de slag met lekker in mijn vel zitten. Ga deze onthouden.

  Beantwoorden
  • 24 december 2018 om 08:51
   Permalink

   Graag gedaan. 🙂 Veel succes! 😀 Heb je mijn Facebookpagina al geliked? Dan komt er vanzelf nuttige informatie voorbij 😀

   Beantwoorden
 • 24 december 2018 om 09:56
  Permalink

  lijkt me wel een interessant boek om eens te lezen

  Beantwoorden
 • 24 december 2018 om 11:30
  Permalink

  Fijn dat je het boek zo interessant vond! Zelf haak ik vaak een beetje af bij zulke grote beloftes. Maar het ziet er mooi uit.

  Beantwoorden
  • 24 december 2018 om 11:49
   Permalink

   Als de titel iets zou worden als “In 6 weken voel je je misschien wel iets beter” zou niemand het kopen. Natuurlijk moet je niet alles te letterlijk nemen. 😉

   Beantwoorden
   • 13 januari 2019 om 11:06
    Permalink

    Toch zou zo’n titel mij meer aanspreken eerlijk gezegd. En bovendien nieuwsgierig maken!

   • 13 januari 2019 om 11:07
    Permalink

    Haha ja zo kan je het ook zien. 😉

  • 24 december 2018 om 11:49
   Permalink

   Wat bedoel je precies met “dit soort boeken”? Ik volg Richard de Leth al jaren en ik weet de kwaliteit die hij levert. 🙂

   Beantwoorden
 • 24 december 2018 om 11:56
  Permalink

  Leuk dat je er zo enthousiast over bent. Als jij je er beter bij voelt en eruit leert, is het altijd goed! 😉

  Beantwoorden
  • 24 december 2018 om 13:12
   Permalink

   Precies 😉 En niet alleen ik zal mij beter voelen met deze kennis hoor 😉 Ik ben er al jaren van overtuigd dat dit werkt.

   Beantwoorden
 • 28 december 2018 om 13:53
  Permalink

  Er zijn zoveel boeken en diëten en goeroes, ik weet persoonlijk niet meer hoe of wat. Alleen dat ik daarna alleen maar zwaarder wordt.
  Fijn dat het voor jou wel een uitkomst heeft geboden.

  Beantwoorden
  • 28 december 2018 om 14:50
   Permalink

   Ik doe niet aan diëten. 🙂 Dit gaat om een nieuwe leefstijl, waarbij je dingen verandert die je nooit meer terug wilt veranderen. Waar mijn hele website over gaat dus. 😉 Er zijn er een hoop inderdaad. De meest betrouwbare die ik op dit moment volg in de natuurvoeding zijn Richard de Leth, Juglen Zwaan en Yvonne van Stigt. 🙂

   Beantwoorden
 • 10 januari 2019 om 19:57
  Permalink

  Richard is een man met een missie.
  Ik ken verschillende boeken van hem.
  Je krijgt vat op de betere en gezonde manier van leven. Ik ga dit boek niet kopen want door zijn boeken ben ik ook flink op onderzoek gegaan.
  Voor diegene die pas ontdekken een must! Ik beveel ik dit boek zeken aan.

  Beantwoorden
  • 10 januari 2019 om 22:28
   Permalink

   Leuk! 😀 Precies. 🙂 Deze miste nog in mijn verzameling en was gewoon heel benieuwd hihi. 😉 Ik vind het echt top wat Richard uitdraagt. 🙂

   Beantwoorden
 • 2 mei 2022 om 11:45
  Permalink

  Wat een onzinnige blog/boekbespreking.
  In de conclusie: ik verwacht dat je je na 6 weken oersterk zult voelen. Lachwekkend, je hebt het dus niet zelf geprobeerd… hoe dan? Hoeveel geld kreeg je ervoor om het boek aan te prijzen? Ga wat beters doen

  Beantwoorden
  • 2 mei 2022 om 12:15
   Permalink

   Hi Anneke, ik krijg geen geld voor de reviews die ik schrijf, dus ook voor deze niet. Ik heb delen van de adviezen wel gebruikt en je voelt je dan echt wel beter. Veel dingen zijn ook dingen die ik sowieso al deed, het is alleen fijn als je een specifiek onderwerp helemaal wilt uitpluizen in 1 zo’n week zoals beschreven. Daarna zal je uit het boek halen wat voor jouw van toepassing is en voor de lange termijn meenemen wat voor jou goed werkt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *