Ben je vaak vermoeid en heb je weinig energie? Met deze 3 tips maak je een begin naar een leven met meer energie. Ooit was mijn hoofdreden om gezond te gaan eten dat ik geen energie had. Dat was al meer dan 10 jaar zo op dat moment. Meer energie! Dat wilde ik. ’s Avonds ook nog wat kunnen doen nadat ik van werk thuis kwam. Er zijn heel veel factoren waar dit aan kan liggen, maar hier geef ik jou alvast 3 belangrijke tips om meer energie te krijgen. Wie weet helpt dit al voor jou!

Houd je bloedsuikerspiegel stabiel

Dips in je energieniveau komen vaak door dips in je bloedsuikerspiegel. Door je bloedsuikerspiegel stabiel te houden heb je minder van deze dips. Zo heb je een constant energieniveau gedurende de hele dag. Je kunt deze stabiel houden door geen geraffineerde suikers en geen snelle koolhydraten te gebruiken. Geraffineerde suikers zijn alle suikers die in bijvoorbeeld koek, snoep, ijs, chocolade, kant-en-klaar maaltijden en pakjes en zakjes zitten. Snelle koolhydraten zijn bijvoorbeeld wit brood, witte rijst, witte pasta en aardappelen. Beter kun je volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkoren(spelt)pasta en zoete aardappel gebruiken. 

Drink genoeg water

Aan te raden is om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het zou zomaar kunnen dat je vermoeid bent doordat je te weinig water drinkt. Dit gebeurt zelfs al bij een vochtverlies van 1-3%! Verder kan je lichaam afvalstoffen niet goed afvoeren als je te weinig water drinkt. Die afvalstoffen gaan dan ophopen in je lichaam. Deze staan het goed functioneren van je lichaam in de weg en veroorzaken zo dus ook vermoeidheid. Vind je het moeilijk om genoeg water te drinken? Probeer eens aan te houden “na iedere plas een glas”. Als je dit doet moet je vanzelf vaker plassen en ga je met deze methode dus ook automatisch meer drinken. 😉

Ga naar buiten!

energie

Als je lekker in de buitenlucht bent krijgt je lichaam veel zuurstof binnen. Op die manier kan je lichaam goed functioneren. Als je werk op loop- of fietsafstand is kan je daar mooi gebruik van maken. Is dit te ver, zoals bij mij het geval is (ja, 40 km enkele reis is echt te ver 😉 ), wen je dan bijvoorbeeld aan om iedere dag even een half uurtje buiten te lopen. Misschien kan je in de pauze op je werk een rondje lopen? Of anders kan je bijvoorbeeld ’s avonds na het eten even gaan lopen. Ik vind het heerlijk om na het eten even een rondje te lopen. Op de avonden dat ik niet iets anders aan sport doe ga ik vaak even een half uurtje wandelen. En soms in het weekend langer als het lekker weer is! Ik krijg enorm veel energie van buiten zijn.

Ik ben benieuwd hoe jij je voelt als je deze 3 tips gaat gebruiken. Laat je even weten hoe het met jouw energieniveau gaat? En wat is jouw ultieme tip om meer energie te krijgen?

Wist je trouwens dat in het boek Oersterk in 6 weken van Richard de Leth 1 heel hoofdstuk staat over het krijgen van meer energie? 😀

3 tips voor meer energie
Getagd op:                        

2 gedachten over “3 tips voor meer energie

 • 21 september 2019 om 10:33
  Permalink

  Ja Linda super tips,ik ga er weer mee aan de slag,vooral dat water drinken ! 😂

  Beantwoorden
  • 21 september 2019 om 17:52
   Permalink

   Komkommertje in je water doen, dat helpt om een smaakje eraan te geven, zodat het niet gaat vervelen 😀

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *