roerbak

Ik hou van roerbakken! Het is zo makkelijk! En eigenlijk kan je alle groenten gebruiken die je toevallig nog hebt. Met verschillende kruiden kan je er iedere keer net een ander smaakje aan geven.

Ingrediënten voor 2 personen:

Zorg dat je totaal van de groenten minstens 500 gram hebt

  • Bleekselderij
  • Wortelen
  • Spitskool

En verder:

  • 1 teentje knoflook
  • Rood pepertje
  • 2 lente uitjes
  • Zwarte peper
  • Keltisch zeezout
  • Sesamzaadjes
  • Roomboter of kokosolie

Dit is hoe je het maakt:

  • Neem de wortelen, bleekselderij en spitskool in de verhouding die jij lekker vindt en zorg dat je in ieder geval minimaal 500 gram totaal hebt. Zo heb je een mooie hoeveelheid voor 2 personen
  • Snijdt alles in kleine stukjes
  • Smelt wat roomboter of kokosolie in een wok en roerbak de groenten
  • Pers een teentje knoflook, snipper een rood pepertje en 2 lente uitjes en bak dit mee
  • Voeg als laatste wat zwarte peper, Keltisch zeezout en sesamzaadjes toe. Ik had nu zwarte, maar witte kan natuurlijk ook!
  • Bak het nog even tot alles gaar is en smullen maar!

Ik vind deze groenten erg lekker met bijvoorbeeld kip of kalkoen en zilvervliesrijst.

Ga jij dit ook eens maken?

Eet smakelijk!

Wil je een ander roerbakgerecht? Kijk dan even naar deze roerbak met groene asperges! 😀

Roerbak van wortel, bleekselderij en spitskool
Getagd op:                                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *