Afgelopen weekend kwam ik in de Lidl ineens de cactusvijg tegen. Ik had dit nog nooit gegeten, dus ik was wel benieuwd! Mocht jij het ook niet kennen, in deze blog vertel ik mijn ervaring met deze vrucht.

Wat is de cactusvijg?

De cactusvijg is de vrucht van de cactussoort Opuntia ficus-indica (Bron: Wikipedia). Ze worden geïmporteerd uit Marokko, Portugal, Spanje, Latijns-Amerika en Zuid-Afrika.

Mijn ervaring met deze vrucht

Het doosje heeft een angstaanjagende boodschap:

cactusvijg

Let op! Ik kan prikken. Haha. Op de achterkant staat dat je ze met een doek moet oppakken. Vervolgens de kontjes eraf snijden en dan de rest van de schil eraf. De stekels zijn er alleen af gehaald, dus hij prikt helemaal niet meer… 😉 Ze zullen zich wel in willen dekken, voor het geval er toch nog een stekel aan zit.

cactusvijg

Ik heb er in eerste instantie 2 gepeld. De ene was rood vanbinnen:

cactusvijg

De andere was wit/groenig, ik had niet verwacht dat ze verschillende kleuren zouden hebben!

cactusvijg

De vrucht is heel makkelijk te ontdoen van de schil. Je trekt het er zo vanaf.

cactusvijg

Is het lekker?

Ja! Het is zeker lekker! Het smaakt wat zoetig. Eigenlijk gewoon heel lekker! Maar de pitjes, die bedoeld zijn om op te eten, zijn enorm hard. Dat maakt het wel wat oncomfortabel om te eten. Dat is wel heel erg jammer. Ik heb veel pitjes weer uitgespuugd. Voor mij waren ze echt te hard en doorslikken gaat ook moeilijk als je het vruchtvlees al weg hebt geslikt.

Nog een keer?

Ik denk dat ik het niet nog een keer zal kopen, omdat ik die pitjes echt enorm oncomfortabel vind. Jammer, want ze zijn echt super lekker!

Heb jij ook eens cactusvijgen gegeten? Wat vond jij ervan?

Ik heb al eens eerder iets geschreven over een onbekende vrucht, de cherimoya, lees hier meer over die vrucht!

De cactusvijg, een prikkelende vrucht
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *