Soms hoor ik mensen dingen zeggen over gezond eten waaruit blijkt dat ze echt geen idee hebben wat het nu echt inhoudt. Dat is helemaal niet erg, want als je je er niet in verdiept hebt is het ook niet gek dat je het niet weet. Na jaren gezond eten kan ik die opmerkingen dan wel mooi weerleggen! Hier vertel ik de door mij meest gehoorde misverstanden over gezond eten.

“Ownee, jij eet geen vlees”

Echt met stip op nummer 1! Geen idee waarom, maar op een of andere manier denken mensen vaak dat ik geen vlees eet. Gezond eten is niet per definitie een vegetarische manier van eten. Veelvoorkomende vleesvervangers zitten vaak zelfs zo vol tarwe en suiker dat het echt niet altijd gezonder is! Ik ben van mening dat het helemaal niet erg is om vlees te eten. Alleen niet te vaak rood vlees en dan ook wel zo veel mogelijk biologisch of op zijn minst scharrelvlees. Geen plofkip voor mij sowieso.

“Jij mag dat zeker niet eten?”

Hoe vaak ik niet hoor “Ownee, dit mag jij niet”. Ik mag alles! Maar ik wil het simpelweg niet. Omdat ik weet wat het met mijn lichaam doet. Niemand heeft mij vertelt dat ik dingen niet mag. Ik volg geen dieet waardoor ik dingen niet mag. Net als dat jij misschien liever geen yoga doet of het stom vindt om te gaan hardlopen heb ik bepaalde voedingsmiddelen die ik liever niet eet. That’s it.

“Ik ben geen konijn!”

Het misverstand dat je alleen sla eet als je gezond eet hoor ik ook zo nu en dan. Ik kan je uit die illusie helpen, want ik eet wel degelijk andere dingen dan sla, wortelen en komkommer. Ik eet ook heerlijke dadels, quinoa, fruit, eieren, volkoren pasta, geitenyoghurt en -kaas en ja, ook 85% chocolade! 😀 En ga zo nog maar even door natuurlijk.

“Gezond eten is moeilijk”

Gezond eten is absoluut niet moeilijk! Ik schreef hier al eens eerder een blog over, die je hier kunt lezen. Al die pakken wereldgerechten met recepten op de achterkant van wat je allemaal moet doen vind ik veel ingewikkelder dan gewoon wat dingen in de goede verhouding in een pan mikken. (Ok, het is niet moeilijk met zo’n recept, maar je snapt mijn punt denk ik wel) Gezond eten is niks anders dan alles vers maken. 

“Gezond eten is niet lekker”

Daar ben ik het dus echt niet mee eens! Soms eet ik nog wel eens bij iemand anders en als daar geen gebruik is gemaakt van verse ingrediënten, maar pakjes of zakjes proef ik een vieze chemische smaak. Dus wat niet lekker is, is nogal een eigen mening. 😉 Ik ben helemaal klaar met die chemische troep en vind juist de verse dingen super lekker! Zoals bijvoorbeeld mijn favoriet, deze groenten uit de oven!

Zijn deze misverstanden herkenbaar voor jou? Of dacht jij dit juist ook?
Ik ben ook benieuwd welke misverstanden jij nog meer wel eens hoort! Laat het mij weten! Dat vind ik leuk! 😀 

Top 5 meest gehoorde misverstanden over gezond eten
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *