Begin 2016 had ik al een aantal coole/spannende/nieuwe dingen gepland staan voor de eerste paar maanden. Daarom had ik bedacht dat ik in 2016 iedere maand iets wilde doen wat nieuw, spannend of grensverleggend zou zijn. En het is gelukt! Lees hier wat ik in 2016 allemaal heb meegemaakt. Ik heb ook linkjes in de tekst gezet, dus bij wat je interessant vindt kun je in veel gevallen doorklikken (de woorden zijn dan oranje).

Januari
In januari deed ik een meditatie cursus. Ik vroeg mij al lang af of dat wat zou zijn voor mij, dus toen ik voor kerst van Frank een workshop uit mocht kiezen heb ik dit gekozen. Ik heb veel geleerd tijdens deze dag en de weken erna. Helaas kwam ik er ook achter dat ik niet de rust kan vinden om dit echt thuis te doen. Maargoed, dat is ook een leermoment, dus dat geeft niks!

Februari
In februari deed ik mee aan een workshop Hip Hop yoga! Ik kan helemaal niet dansen, dus het was wat apart af en toe zal ik maar zeggen. 😉 Maar het was super leuk om eens te doen.
En ik ben naar de Gezondheidsbeurs geweest. Ik heb daar niet echt iets nieuws geleerd, maar het is leuk om te kijken wat voor nieuwe producten er allemaal zijn. Erg leuk was ook de lezing van Max Strom over geluk.

Maart
Soms moet je eens iets doen wat je zogenaamd “gedaan moet hebben”. En dat was in mijn ogen ook om een keer naar Preston Palace te gaan. 😉 Gewoon, omdat het kan. Eigenlijk wil je daar niet dood gevonden worden (sorry als ik nu mensen beledig), maar ik wilde het gewoon een keer gezien hebben. Het was zeker erg leuk om eens een nachtje door te brengen. Maar dan is het ook wel weer genoeg hoor. 😉
Ook heb ik in maart meegedaan met een special edition van Club Yoga, voor sponsoring van KiKa. Dit was super gaaf! Alle leuke nummers van alle gewezen Club Yoga sessie kwamen in 1,5 uur voorbij. En nog voor een goed doel ook, dat is helemaal fijn.Minder leuk in maart was de corticosteroïden injectie bij mijn stuitje… Maar ook minder leuke dingen moeten soms gebeuren…

April
In april was de Verdiepingsdag van de meditatiecursus. Zoals ik al zei na de eerste dag, ik heb echt wel veel geleerd, maar ook dat dit niet is waar ik thuis mee verder ga. Tijdens de yoga/meditatie les die ik wekelijks doe vind ik het heerlijk. Maar thuis hou ik het bij af en toe een ademhalingsoefening als ik te hard heb lopen racen.

Mei
Echt grensverleggend was het ijsbad in mei! Wat geweldig was dit! Een hele middag van voorbereidingen in de vorm van yoga, ademhalingsoefeningen en mindset oefeningen en als hoogtepunt het ijsbad! 3 graden en ik heb er meer dan 5 minuten in gezeten. Het was heerlijk en echt een boost voor mijn zelfvertrouwen.

In mei zijn we ook nog gaan SUPpen. Op een surfplank staan en peddelen. In zee zijn wij dit gaan doen. Het was erg leuk! En ik ben er niet af gevallen! Misschien vooral omdat ik gewoon als de dood ben voor de zee en eraf vallen dus gewoon geen optie is. 😉 Maar het ging echt super goed!

Juni
In juni en juli gingen wij naar Canada. Ik voelde mij daar helemaal thuis! Vooral in de Rockies. Als er een vorig leven bestaat, dan weet ik zeker dat ik in Canada heb geleefd. Ik moest huilen toen we richting vliegveld reden naar Calgary en ik de bergen in mijn achteruitkijkspiegel weg zag gaan… Misschien pas als ik bejaard ben en we de rest van de wereld ook hebben gezien, maar ik ga er zeker naar terug!

Juli
Na Canada heb ik in juli meegedaan met een yoga sessie op het strand. Het was heerlijk! De uitgestrektheid en de frisse zeelucht deden mij erg goed. Helaas is het er de rest van de zomer niet meer van gekomen om nog eens mee te doen. Wie weet volgend jaar weer.

Augustus
In augustus heb ik een engelenreading laten doen. Ik wilde wat dingen duidelijk hebben, omdat sommige dingen maar terug blijven komen, terwijl ik die zelf niet kan uitleggen. Ik ben er zeker wijzer van geworden. Al blijft het ook hierbij weer wat vaag. Ik moet mij er maar bij neerleggen dat ik voorlopig niet zal weten wat mijn doel is en waarom ik dingen voel zoals ik ze voel. Ik ga hier niet te veel op in, dat is toch wat te privé en niet geschikt voor internet. 😉 Maar iets nieuws deze maand is dus weer gelukt!
Ook kreeg ik de tweede injectie bij mijn stuitje. Dat ging beter dan de vorige keer, omdat ik nu beter kon ontspannen. Nu ik dit schrijf is het december en ik kan melden dat de pijn in mijn stuitje weer terug is, zoals die voor de injecties was. Of nouja, misschien ieeeeetsje minder. De scherpe pijn is eraf… Mooi voor Jan L*l geweest dus voor mijn gevoel. Al ben ik wel weer een stukje wijzer geworden.

September
In september begon het hardloopproject. Ik wilde heel graag buiten sporten, vandaar dat ik dit ben gaan doen. Ik had dit nog nooit gedaan, dus weer wat nieuws! 😀 Het is heel leuk om te merken dat je iedere week een stukje beter wordt en eigenlijk meer kan dan je denkt.
Ook zijn we met vrienden een bootje gaan huren om te gaan varen. Dit had ik ook nog nooit gedaan. En dit was zeker voor herhaling vatbaar! Lekker buiten, in de zon, rustig over het water heen. Heerlijk!

Oktober
Het hoogtepunt van oktober was natuurlijk onze reis naar Tanzania! Echt geweldig! We hebben ontzettend veel dieren gezien en enorm geluk gehad ook met het weer. Tanzania is echt een aanrader. Zoveel wildlife bij elkaar. En vooral de Ngorongoro krater is heel mooi, omdat hier veel dieren door elkaar staan.

November
In november was de hardloopwedstrijd die het einde inluidde van het hardloopproject. Ik heb hem uitgelopen in een prima tijd voor iemand die nog geen 3 maanden aan het hardlopen was. Het was weer een beetje een overwinning op mijzelf, omdat ik in september nooit had gedacht dat ik ooit 5,7km zou kunnen rennen. Ik ben hier wel mee verder gegaan, al ben ik ook wel bij de fysio beland. 😉 In januari ga ik mee doen met een volgend loopproject, ook weer voor 5 km.
Ook zijn we een weekend door Nederland getoerd. Eerst naar Naarden voor een workshop over noorderlichtfotografie voor de reis die wij in januari gaan maken naar Lapland! De volgende dag gingen we naar Wildlands in Emmen. Heel leuk park, een beetje Disney achtig door alle muziekjes overal en ook attracties. De laatste dag nog even naar Utrecht, waar het veel te druk was om echt lekker te shoppen, maar het was wel een heel leuk weekend zo bij elkaar.
In november is helaas ook mijn oma overleden. Ze zat al in een verzorgingshuis, omdat ze dement werd en niet meer voor zichzelf kon zorgen. Toen ze begon met overgeven en daardoor stopte met eten was ze helaas niet meer te redden. Het is beter zo, ze vond het toch niet meer zo leuk daar en vooral de piano op de gang vond ze enorm irritant. 😉

December
Kerst! December staat vooral in het teken van kerst. Niks nieuws, niks spannends, maar wel gezellig met de kerstboom en allerlei kerstfeestjes!

Al met al dus een topjaar met veel nieuwe en grensverleggende dingen! Ik ben heel benieuwd wat 2017 gaat brengen.

Wat voor bijzondere dingen heb jij meegemaakt in 2016?

Iedere maand iets spannends of nieuws in 2016
Getagd op:                        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *