Brownie eten zonder schuldgevoel, omdat de ingrediënten allemaal puur zijn. Dat wil je toch? 😀 Met deze brownie kan dat! Glutenvrij, geraffineerde suikervrij, lactosevrij en vrij van noten, zodat mijn vriend het ook kan eten 😀 Ik merk dat veel gluten-en suikervrije recepten worden gemaakt met amandelmeel, wat dus in mijn geval niet kan als ik wil dat mijn vriend er ook van kan eten. Dus bij deze vrij van al het bovenstaande, deze heerlijke brownie!

Brownie met courgette

Ingrediënten

  • 200 gram ontpitte iraanse dadels (koop ik in zo’n Turkse winkel, kost echt bijna niks vergeleken met Medjoul dadels!)
  • 80 gram havermeel
  • 60 gram cacaopoeder
  • 120 gram courgette, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 75 gram kokosolie
  • 40 ml havermelk (ik gebruik de biologische variant van Oatly, zonder rare toevoegingen)
  • 20 gram 99% cacao “chocolade”, of een lager percentage als je dit te heftig vindt. Het idee is dat er nog meer cacaosmaak in de brownie komt en je hebt af en toe een lekker stukje chocolade in de brownie.
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel wijnsteen pakpoeder
  • Optioneel als je nog niet zo bitter gewend bent: een beetje honing

Ik gebruikte een brownieblik van 18×18 cm.

Klik op de linkjes als je wilt weten welke producten ik gebruik. Ik krijg hier vaak vragen over, vandaar dat ik dit wel handig vond zo. 😀

Zo maak je de brownie met courgette

Warm de oven voor op 185 graden (afhankelijk van je oven iets meer of minder).

Laat de kokosolie smelten in een pannetje op heel laag vuur en snijd de courgette in kleine stukjes.

Doe de ontpitte dadels, courgette, cacaopoeder en kaneel in een keukenmachine en zet deze aan tot je een egaal mengsel hebt. Het wordt eerst een bonk, maar als je verder gaat wordt het egaal.

Doe dan de bakpoeder, kokosolie, eieren, havermeel en havermelk erbij en eventueel de honing en meng dit weer tot een egaal geheel.

Neem de 20 gram chocolade, doe dit in een zakje en stamp klein met een lepel. Meng dit nog even snel door het mengsel.

Bekleed het brownieblik met ovenpapier. Het makkelijkst is als je het ovenpapier eerst helemaal verfrommeld, dan gaat het niet meer alle kanten op!

Doe het browniemengsel in het brownieblik en bak dit ongeveer een half uur.

Even wachten met snijden tot het een beetje afgekoeld is en smullen maar!!

Ik ben benieuwd, laat je het weten als je dit eens hebt gemaakt?

Brownie met courgette
Recept: brownie met courgette
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *