Vorig weekend zijn we 4 dagen naar Disneyland Parijs geweest! Van tevoren probeerde ik op te zoeken wat er zoal te eten is. Ik ging ook op zoek naar blogs die hier misschien iets over te melden hadden. Het enige wat ik tegenkwam was dat alles heel ongezond is. Dus ik was voorbereid op 4 dagen ellende in de buik. Maar ik kwam erachter dat mensen gewoon niet goed lezen! Dus in deze blog vertel ik hoe je wel gezond kunt blijven eten in Disneyland Parijs, zodat jij wel een blog vindt waar je iets aan hebt. 😉 En lees ook even verder, want ik heb ook nog wat andere praktische tips die ik graag van tevoren alvast had geweten.

Welke restaurants zijn er?

Je hebt 3 verschillende restaurants in Disney. Ik ga er in dit verhaal dus even vanuit dat je geen eten meeneemt van buiten het park, maar dat je afhankelijk bent van het eten in het park.

  • De snelle hap, die zijn leuk om even koffie/thee te drinken en eventueel een voorverpakte salade te eten of een wrap met zoete aardappel prut.
  • De counterservices zijn restaurants waar je aan de balie je menu bestelt en meekrijgt en dan zoek je een plekje om het op te eten. Ik kom straks op deze terug.
  • De buffetrestaurants. Megaduur! 36 euro per persoon. Vind ik veel. Zeker als je al wat anders op hebt die dag en je dus eigenlijk helemaal geen honger hebt. Die 36 euro ga je nooit opeten.

Lees de menukaart!

De eerste tip is meteen ook de belangrijkste. Lezen! Er zijn opties te kiezen op de menu’s! Dus er is veel meer te krijgen dan hamburgers met patat.

Wij hebben voornamelijk gegeten bij de counterservice restaurants. Vooral omdat dit leuk te betalen is (een menu varieert van 14 tot 17 euro, inclusief drinken en soms een toetje). Maar ook omdat je hier dus veel keuzes hebt in hoe je dat menu samenstelt!

Natuurlijk kan je een hamburger eten met patat en cola en een ijsje toe. Maar! Als je goed kijkt op de menukaart, kan je ook kiezen voor gevarieerde groenten (sugar snaps, wortel en ui, lekker gekruid met iets) of een groene salade! Welke je kunt kiezen is afhankelijk van het restaurant. Ook kun je in plaats van een ijsje soms een yoghurtje (ok, toegegeven, niet het gezondste, want koemelk) of een “fruitsalade”, wat neerkomt op ananasstukjes uit blik, maar dan in een plastic bakje, met “verse” ananassap. De toetjes moet je dus even overslaan als je helemaal gezond wilt doen. Of gewoon opeten en er dan maar gewoon goed van genieten. 😉

Door die groenten of salade die je kunt kiezen kan je het dus een stuk gezonder maken! Waarom heb ik dat nergens kunnen vinden vooraf? Dat vind ik gek.

Tip! De fajitas bij Fuente del Oro Restaurante en dan met groenten! Zo lekker! Heel veel groenten en kip, in heerlijke fajitas. Ja, niet 100% gezond dus, want het is geen volkoren fajita, maar een stuk gezonder dan patat erbij en toch zeker wel 90% gezond!

Fajitas met groenten en kip Disneyland Parijs

Een ander voorbeeld is een halve kip met salade, ook niet veel mis aan, bij Menu de la marionette. Flesje water erbij in plaats van cola en klaar ben je. 😀 En de Lion’s favourite in Restaurant Hakuna Matata is ook mega lekker, natuurlijk met groenten!

Let op de openingstijden!

Waar wij 1 keer mee de mist in zijn gegaan zijn de openingstijden van de restaurants. Veel van de counterservices in het park gaan om 16:00 uur al dicht. Niet allemaal, dus kijk in de Disney app welke nog open is, voordat je voor een dichte deur staat. Wij hadden om 14:00 geluncht, omdat we de eerste dag om 13:30 aankwamen, dus hadden nog geen trek om nog voor 16:00 weer te eten. Wij hebben dus in Disney Village wat kleins gegeten die avond, want dat is wel lang open. Een salade met kip. Lees: een enorme berg ijsbergsla, met een eitje, mais en kip. Best ok, maar er zijn lekkerdere dingen. 😉

Nog meer handige tips voor een geslaagde Disney trip!

Nog meer dingen die handig zijn om van tevoren te weten, zodat je het daar niet hoeft uit te vinden 😀

  • Ga doordeweeks als het kan. Donderdag hadden we een wachttijd van maximaal 15 minuten! Vrijdag werd dat al wat meer en zaterdag en zondag stonden we soms een uur of langer te wachten.
  • Je kunt met je toegangskaart 2 Fastpasses tegelijk hebben! Als er eentje verlopen is kun je een nieuwe halen bij een andere attractie. Wij dachten eerst dat je er 1 tegelijk kon hebben, maar dat bleken er 2 te zijn. Super fijn voor dingen met altijd lange rijen! Zoals bijvoorbeeld Peter Pan, die met fastpass al tegenvalt, maar helemaal na een uur in de rij!
  • Sommige attracties hebben een single riders lane. En die zijn vaak vele malen korter dan de normale rij. Het enige is dat je dan niet bij elkaar in een karretje zit. Als er bijvoorbeeld een karretje van 3 is en er gaat een stel van 2 in zitten, dan wordt dat karretje gevuld met iemand uit de single rij. Vooral heel voordelig bij Ratatouille (geweldige attractie!). Bij Crush’s Coaster scheelt het niet zo veel, daar moet je sowieso lang wachten, omdat hij vaak kapot gaat….
  • Verblijf je in een Disney hotel? Pak dan het magic hour mee tussen 8:30 en 9:30! Alleen hotelgasten mogen er dan in. Dat scheelt echt heel veel wachten! En je kunt dan de fastpasses voor later op de dag als eerste pakken. Hoe eerder, hoe beter
  • Vanaf de Disney hotels gaan shuttles, maar die zijn bij opening van het park heel druk. Wij zaten in Santa Fé en dat was 15 minuten lopen naar het park. Andere hotels zijn nog dichterbij, dus je kunt beter gewoon gaan lopen (de partnerhotels zijn natuurlijk wel verder, dus dan zou ik toch maar op de shuttle wachten…)
  • Neem je e-reader mee voor in de rij! Dit is een tip van Jelle Brandt Corstius in Universele reisgids voor moeilijke landen (super leuk boek trouwens!) voor de altijd veel te lange rijen op het vliegveld of bij de douane in rare landen. Maar dit werkt ook top natuurlijk in de rij in Disney! 😀 Ik heb een half boek van Nicci French uitgelezen!
Disneyland Parijs kasteel vuurwerk

Ik ben benieuwd of je met deze tips wat kan bij jouw tripje naar Disneyland Parijs! 😀 Wij hebben na 4 dagen Disney wel weer genoeg hysterie gehad voor een paar jaar. 😉 Het was wel super leuk! 😀 Veel attracties zijn we meerdere keren in geweest. En omdat we zo lang de tijd hadden, hebben we ook attracties gedaan die we anders zouden overslaan, zoals de RC racer (supergaaf!), de parachutes van Toy Story en ook zijn we bij de Mickey and the magicians show geweest, zeker een aanrader!

Ben je op deze pagina beland, maar was je eigenlijk op zoek naar meer algemene tips voor gezond eten op reis? Klik dan even door naar de blog die ik schreef over gezond eten op reis. 😀

Heb jij nog meer handige tips om aan te vullen? Laat ze hieronder achter in een reactie! 😀

Gezond eten in Disneyland Parijs (+nog een paar toptips!)
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.