Gezonde groenten

Vind jij het moeilijk om gezond te eten? Weet je niet hoe je je huidige voeding kunt aanpassen om het gezond te maken? Ik laat jou zien dat gezond eten niet moeilijk is en dat je met kleine aanpassingen aan je voedingspatroon al heel gezond bezig bent!

Negatieve focus

Veel diëten focussen op wat je niet mag eten. Dat is niet handig, want dan leg je de focus op iets negatiefs. Focussen op negatieve dingen maakt het vervelend en daardoor houd je het niet lang vol.

Kleine aanpassingen

Door kleine aanpassingen kun je een niet zo gezonde maaltijd ineens heel gezond maken. Neem bijvoorbeeld volkoren (spelt) pasta in plaats van witte pasta. Volkoren pasta geeft een minder hoge piek in je bloedsuikerspiegel, wat veel gezonder is dan witte pasta.
Of zoete aardappel in plaats van normale aardappel. Zoete aardappel bevat veel minder koolhydraten en juist veel meer vezels dan gewone aardappelen. Wist je dat je zoete aardappel zelfs mee mag tellen als groente? Zo krijg je binnen no time een flinke hoeveelheid groenten binnen.
Voor rijst geldt ook dat dit makkelijk aan te passen is. Dit is hetzelfde verhaal als met de pasta. Zilvervliesrijst heeft minder invloed op je bloedsuikerspiegel en is dus veel gezonder om te eten.
Een groot probleem is vaak ook dat er heel veel pasta, rijst of aardappelen op het bord van de gemiddelde Nederlander ligt en maar een beetje groenten. Wat als je dit nu eens omdraait? Dus veel groenten, met een beetje rijst, pasta of aardappels. Dan ben je ook al een stuk gezonder bezig. Zo zie je maar, het is allemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Positieve focus

Als je nu eens gaat focussen op wat je juist wel mag wordt het allemaal een stuk leuker en daarmee ook makkelijker! Denk dus niet “Ik mag geen witte pasta meer”, maar wel “Ik mag volkoren pasta eten”. Dat klinkt een stuk beter, niet waar? Als je echt koolhydraat arm wilt eten hoort volkoren pasta natuurlijk ook niet in jou rijtje van voedingsmiddelen thuis, maar ik ben niet voor koolhydraat arme voeding, dus van mij mag je dat gewoon. 😉 Ik vind trouwens biologische volkoren pasta veel lekkerder dan de niet-biologische. Dus mocht je de gewone volkoren pasta niet lekker vinden, probeer dan eens de biologische variant. Het is echt niet zoveel duurder als dat het klinkt.

Spaghetti

Ja, ook spaghetti kun je gewoon blijven eten! Natuurlijk met wat aanpassingen. Ik heb een recept gemaakt wat gewoon net “normale” spaghetti is, maar dan gezond, zonder pakjes, zakjes en witte pasta. Met lekker veel groenten en met (biologisch) gehakt! Kijk snel hier voor het recept.

Meer recepten!

Ik wil in de komende maanden nog meer van dit soort simpele recepten gaan delen, zodat duidelijk wordt dat het echt niet heel ingewikkeld is om gezond te eten, dus hou mijn website in de gaten! 🙂 Volg je mijn Facebook pagina al? Wanneer ik een nieuw recept of een nieuwe blog plaats laat ik dit ook op Facebook weten, dus als je mijn pagina een like geeft mis je niks meer. 🙂

Hoe denk je nu over gezonde voeding? Klinkt het nu nog zo moeilijk als dat je dacht? Ik ben benieuwd of je deze spaghetti bolognese eens gaat klaarmaken!

Is gezond eten moeilijk?
Getagd op:                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *