Van de kerstman kreeg ik de nieuwe magazines Ontbijt en Lunch van Richard de Leth van Oersterk! 😀 Van het Ontbijt magazine heb ik al het een en ander gemaakt, dus hiervan zal ik mijn ervaring delen. 😀

oersterk ontbijt magazine
Eerste indruk

Het magazine ziet er supermooi uit! Stevig papier, mooie kleuren en grote, overzichtelijke teksten. Echt een magazine om heel lang te gebruiken en te bewaren. 😀 Net als al de boeken van Richard is ook dit magazine weer mooi overzichtelijk en kleurrijk. (Ik heb eigenlijk nog niet eens reviews geschreven van zijn andere boeken! Ik heb ze alle 4, alleen de allernieuwste niet. Het is alweer lang geleden dat ik ze heb gelezen, misschien dat ik het daarom nog niet in een review gezet heb 🙂 )

De inhoud

Het magazine begint met uitleg over gezond ontbijt. Vervolgens een hele lijst van groenten en fruit met seizoensproducten. Altijd fijn vind ik dat om bij de hand te hebben. 🙂 Daarna staan de 7 gouden voedingsrichtlijnen, zoals onder andere variatie en beperken van suikergebruik. Ook staat er informatie in over wat suikers doen en vetten en eiwitten en geeft hij tips over wat wel en niet te eten. Daarna komen alle recepten! Mooi overzichtelijk met op de linker pagina het recept, met ook hier en daar wat tips en extra informatie over het recept en variatiemogelijkheden. Op de rechter pagina een enorme foto van het betreffende gerecht. Hier een voorbeeld van hoe het recept van de eimuffins eruit ziet:

eimuffin oersterk ontbijt

Mijn ervaring

Ik ben zeker geen keukenprinses! Ik kan niet uit de losse hand iets zoals deze ontbijten bedenken. Maar wat ik wel kan is protocollen/recepten volgen. Op mijn werk doe ik niks anders! Dus als een recept goed geschreven is kan ik dat gewoon volgen en kan er best wel eens iets goed uit komen. 😉 En ik moet zeggen, deze recepten zijn best goed geschreven, want ik heb het er best goed vanaf gebracht!

De eimuffins

De eimuffins waren best goed gelukt! Al heb ik niet zo’n mooi buitenkantje als in het recept. De mijne waren iets zwarter. 😉 Ze waren wel super lekker! Ik kon er 8 uit het recept maken. Ligt waarschijnlijk aan de grootte van de vormpjes. De volgende dag heb ik ze nog in de oven opgewarmd, omdat ik ze niet alle 8 in 1 keer kon opeten en toen waren ze eigenlijk nog lekkerder!

eimuffins oersterk ontbijt Natuurlijk Linda

De mugcake

Ik had wat kleinere kopjes kunnen gebruiken op zich. En ik miste wat smaak, maar dat is ook altijd bij ei-banaanpannenkoekjes, wat eigenlijk hetzelfde idee is als deze mugcakes.

mugcake oersterk ontbijt Natuurlijk Linda

“With love” smoothie

Deze was lekker pittig, door de gember! Het kostte wat moeite om het te blenderen. Misschien had ik de wortel die erin zit wat kleiner moeten snijden, maar verder ging het prima!

smoothie ontbijt

Warm fruitontbijt

Het warme ontbijt van appel en banaan was heerlijk! Zo lekker dat ik na de eerste hap het meteen heb opgegeten en dus de foto ben vergeten. 😉 Maar de moeite waard om te maken dus!

Conclusie

Een overzichtelijk, duidelijk magazine, met niet te moeilijke recepten! Ik ga er zeker nog veel meer recepten uit maken. Ook staan er voorbeelden in van snelle ontbijten voor als je weinig tijd hebt. Want al die recepten zijn leuk, maar mijn wekker kan niet eerder afgaan dan 6:15…. 😉 Hihi. En als ik later van huis ga sta ik veel te lang in de file. Dus voor mij blijven dit recepten voor in het weekend. Doordeweeks neem ik ideeën uit zijn snelle ontbijten. 😀

Wil je dit magazine ook kopen? Er is in de tussentijd een geheel vernieuwde versie van dit magazine gekomen. Hier kun je dit magazine bestellen. 😀

Verder is er ook een magazine over lunchen en herfst en winter er zijn nu ook 2 nieuwe magazines! Dineren en Soepen 😀 Deze zijn ook te koop in een pakket met 40% korting, voor maar €35,00.

En heb je mijn review van het nieuwste Oersterkboek “Oersterk in 6 weken” al gelezen? 😀

Richard de Leth heeft ook een gloednieuw boek! Lees snel verder in mijn review over Zielsgelukkig is kerngezond.

Review Oersterk Ontbijt magazine
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *