Nog een overzichtje, omdat dat leuk is aan het eind van het jaar. 😉 Waar ben ik dit jaar naartoe geweest of reis of een weekendje weg? Je leest het in deze blog! 😀

20 mei – 13 juni: San Francisco & Hawaii

Onze grote reis van dit jaar was naar Hawaii, via San Francisco op de heenweg, om de vlucht een beetje te breken. We bleven 3 dagen in San Francisco, wat ik een hele leuke stad vond.

Daarna gingen we door naar 4 eilanden van Hawaii. Eerst Oahu, daarna Kauai, dan Big Island en als laatste Maui. Hawaii was super gaaf! Zo mooie natuur en super relaxte mensen. De acai bowls met het ontbijt zal ik nooit meer vergeten. Ik hoop zelf het recept ook nog eens goed te kunnen maken. 😉

Kauai vond ik het mooist, doordat dat eiland zo enorm groen is. Maar, ondanks de vulkaanuitbarsting en aardbevingen op Big Island, waren de andere eilanden ook geweldig. Aardbevingen meemaken is wel een gave ervaring, zeker omdat er bij deze niemand gewond was geraakt. 🙂 De zeeschildpadden vond ik ook geweldig en de verschillende kleuren zand op verschillende stranden zijn ook top. 😀 Ook ben ik super trots op mijzelf dat ik best vaak gesnorkeld heb, terwijl ik eigenlijk super bang ben voor water!

Hou je van natuur, relaxte mensen en heerlijk eten? Ga dan zeker naar Hawaii! Lees ook mijn reisverslagen per eiland die ik onderweg schreef.

Kauai hawaii
Na Pali op Kauai, Hawaii. De wolken trokken net even open toen we boven kwamen. Geweldig!!

31 augustus – 2 september: Groningen

Met mijn moeder ging ik een weekend naar Groningen. Super leuke, gezellige stad, die het zeker waard is om een keer naartoe te gaan als je een weekend weg wilt. Lees ook mijn tips voor lekkere restaurants in Groningen. 😀

17 – 24 september: West-Kreta

Even een weekje naar een lekker eiland. Het jaar van de eilanden dus. 😉 Hawaii was alweer zo lang geleden dat we in het najaar toch ook nog even weg wilden. West-Kreta werd het, omdat we hier lekker aan het strand konden zijn, maar ook hele mooie natuur konden ontdekken.

Natuurlijk was het hoogtepunt de wandeling door de Samaria kloof, maar ook de andere plekken waar we zijn geweest waren super mooi. We gingen ook voor het lekkere eten en dit was inderdaad super! En ook hier heb ik weer gesnorkeld! Zo trots op mijzelf! 😉 Ik ga het nog eens echt leuk vinden. 😉

Lees ook mijn reisverslag over West-Kreta voor ideeën wat je allemaal kan doen daar. Het is zeker de moeite waard en we hadden helemaal geen last van teveel toeristen, want het was het laagseizoen en het westen van Kreta is sowieso minder toeristisch dan de andere kant!

samaria kloof kreta
Helemaal in mijn element in de natuur in de Samaria kloof. 🙂

Plannen voor 2019

Voor 2019 hebben we al 2 reizen geboekt! Normaal zijn we niet zo van het ver vooruit boeken. Maar beide reizen zijn dit keer groepsreizen en ze waren beiden bijna volgeboekt!

Spitsbergen en Lapland

Met de middernachtzon gaan we naar Spitsbergen en Lapland! Met dezelfde organisatie als waarmee we de noorderlichtreis hebben gemaakt in 2017. De reis is totaal 8 dagen, waarvan we 4 dagen op Spitsbergen zullen zijn en we allerlei excursies gaan doen door de mooie natuur, op zoek naar wildlife! Frank had het al lange tijd over Spitsbergen en toen deze nieuwe reis online kwam was deze erg gewild en hebben we deze kans dus gepakt!

Nepal

En ja hoor, ik vroeg al eerder om tips voor een reis naar Nepal en nu gaan we het echt doen! In maart al, dus ook die reis was bijna volgeboekt, dus hebben we besloten het gewoon te doen! 17 dagen totaal, inclusief een 5-daagse trekking door het Annapurna gebied. Dit gaan we dus met een groepsreis doen en de reden daarvoor is eigenlijk gewoon dat ik het super spannend vind en we nog nooit een trekking hebben gedaan. Dus dan vind ik het fijn om mensen om mij heen te hebben en een reisleider, waardoor je gewoon weet dat het goed komt, wat er ook gebeurt. 🙂

Natuurlijk houd ik van beide reizen weer een reisverslag bij, dus hou mijn website in de gaten, dan mis je niks! 🙂

Wat zijn jouw reisplannen voor komend jaar?

Reizen algemeen
Mijn reizen in 2018
Getagd op:                        

10 gedachten over “Mijn reizen in 2018

 • 30 december 2018 om 19:20
  Permalink

  Ik wil ook zo graag nog eens naar Nepal, al sinds ik 10 ben roep ik dat, waarom? Geen idee. maar leuk om terug te lezen dat iemand anders dat dus ook van plan is ooit te doen. Ga je er dan ook over schrijven?

  Beantwoorden
  • 30 december 2018 om 19:47
   Permalink

   Leuk! Waarom ga je niet dan? 😉 Altijd als ik op reis ben hou ik een reisverslag bij, dus dat gaat voor Nepal ook zeker weer gebeuren! Als je mij volgt komt het vanzelf voorbij. 🙂

   Beantwoorden
 • 31 december 2018 om 07:31
  Permalink

  Wel een mooie afwisseling heb je; dit jaar naar de warmere gebieden, en volgend jaar naar de sneeuw en bergen!

  Beantwoorden
 • 31 december 2018 om 13:22
  Permalink

  Ik blijf jaar in, jaar uit lekker thuis : ) Ook beter voor het milieu.
  San Francisco lijkt me wel heel mooi om te bezoeken.

  Beantwoorden
  • 31 december 2018 om 14:16
   Permalink

   Dat kan natuurlijk ook 😉 Ik vind het een verrijking om andere plaatsen en culturen te kunnen zien 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *