Goed, je hebt je voorgenomen gezonder te gaan leven, nu echt je gezonde lifestyle te starten. Gezonder eten, wat meer bewegen en je mindset op orde. Maar waar begin je? Ik heb voor jou de boeken die mij het meest op weg hebben geholpen onder elkaar gezet. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

Start met suikervrij eten

Mijn allereerste stap was het schrappen van alle geraffineerde suikers. Het boek wat mij super goede informatie heeft gegeven en mij echt op weg heeft geholpen naar een gezond voedingspatroon op het gebied van suikers is 100% suikervij is 30 dagen van Carola van Bemmelen.

Dit boek staat vol met informatie over waarom je geraffineerde suikers zou willen mijden, wat er allemaal valt onder geraffineerde suikers en hoe je dit aanpakt. Ook staan er verschillende recepten in om je op weg te helpen.

Breid je gezonde levensstijl verder uit

Heb je het suikervrij eten onder de knie en wil je meer? Dan is het boek Oersterk leven van Richard de Leth een topper! Hierin staat meer over wat qua voeding gezond is, maar ook zeker hoe je je hele mindset gezonder maakt. Dit is namelijk ook erg belangrijk om het vol te houden en echt ervoor te gaan.

Boeken start gezonde lifestyle

Verder de diepte in voor vrouwen

Met de vorige 2 boeken zal je inmiddels geleerd hebben dat je hormonen ook een belangrijke rol spelen bij je gevoel van welzijn. Het boek Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman gaat hier heel mooi op verder. Ik heb al meerdere persoonlijke klachten met dit boek beter kunnen begrijpen door de duidelijke uitleg. Ook staat erbij wat de huisarts voor behandeling zou doen, maar ook wat jij zelf zou kunnen doen, zonder meteen allerlei medicijnen in je mond te stoppen. Heel informatief en verhelderend! Je kunt ook mijn uitgebreide review over dit boek lezen.

Last but not least, je mindset!

Druk zijn is geen maat van succesvol zijn! Hoe zorg je ervoor, nu je je voeding op orde hebt en je mindset ook om nu ook je hoofd zover te krijgen dat je op een geordende manier je leven kunt leiden zonder de hele tijd druk te zijn. Dat leer je in het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik vind dit een heel verhelderend boek, waarbij je echt leert hoe je je kunt focussen op belangrijke dingen. Lees ook even mijn uitgebreide review over dit boek!

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die jou op weg helpen naar een gezonde leefstijl, maar bovenstaande boeken vind ik echt mijn toppers. Met dit lijstje boeken kom je een heel eind richting jouw gezonde leefstijl.

Wil je naast deze boeken nog meer boeken lezen over voeding en lifestyle? Kijk dan even bij de boeken in de Natuurlijk Linda shop! 😀

Welk boek spreekt jou aan? Laat even een reactie achter, dat vind ik leuk! 😀

Met deze boeken start jij nu je gezonde lifestyle!
Getagd op:             

2 gedachten over “Met deze boeken start jij nu je gezonde lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *