De herfst is de tijd van de pompoen, voor mij althans. Ik kwam normaal niet verder dan in stukken hakken en in de oven doen. Maar nu wilde ik toch eens kijken wat er nog meer te doen is met de pompoen en ik heb de 6 meest in het oog springende recepten voor jou op een rijtje gezet! 😀 Welke kies jij?

Pumpkin spice granola

Bij Annabella’s vond ik een heerlijk recept voor pumpkin spice granola! Ik eet regelmatig geitenyoghurt met het ontbijt, dus het leek mij leuk om hiervoor eigen gemaakte granola te hebben. Van granola verwacht ik altijd dat het knapperig is en dat is deze granola niet. Ik denk dat dat komt doordat de mix vrij vochtig is door de pompoenpuree die erin gaat. Maar de smaak is wel super lekker! 😀 Ik gebruikte trouwens biologische honing, in plaats van ahornsiroop.

Pompoen granola recept

Pompoenpuree

Daarmee kom ik dan ook meteen op de pompoenpuree! Ik vind het altijd een enorme klus om een pompoen te snijden en daarom laat ik dit vaak door Frank doen. Beter voor mijn vingers ook denk ik. Maar nu vond ik bij Cookies and carrot sticks een tip om super makkelijk een pompoen gaar te maken en dan ook meteen pompoenpuree ervan te maken! En dit werkt echt perfect! Nooit meer het risico op afgesneden vingers.

Pompoenpuree recept

Bananenbrood met pompoen en kokos

Als je dan toch bezig bent pompoenpuree te maken, kan je dat mooi gebruiken om dit bananenbrood met pompoen en kokos van Saudalicious van te maken. Een aparte combinatie van pompoen en kokos en echt heerlijk! Lekker als tussendoortje of desnoods als ontbijt. 😉 Mijn collega’s vonden dit bananenbrood ook heerlijk. In plaats van gewone bakpoeder gebruik ik altijd wijnsteen bakpoeder, omdat dit geen onnodige ongezonde toevoegingen bevat. Dit kan je 1 op 1 vervangen.

Pompoen bananenbrood recept

Pompoen pannenkoekjes

Dit recept voor pompoen pannenkoekjes van Cookies and carrot sticks had ik op de dag van schrijven willen maken, op mijn vrije dag. Maar dit liep even anders. Nu heb ik ze wel gemaakt! Heel lekker! Ze hebben de structuur van die fluffy pancakes! Ik heb de helft van het recept genomen voor mijzelf alleen. Ik heb havermeel en havermelk gebruikt en wijnsteenbakpoeder, ipv gewone bakpoeder. Owja en een beetje honing ipv de suiker. Ook hiervoor heb je pompoenpuree nodig. Ik heb wat ik over had ingevroren, dus die kan ik makkelijk ontdooien de avond voordat ik deze pannenkoekjes wil gaan maken. Het lijkt mij in ieder geval een heerlijk recept!

Havermout pompoenpit crackers

Niet met de pompoen zelf, maar wel met de pitjes. Hiervoor gebruikte ik dus gewoon pompoenpitten die je kant en klaar kunt kopen, maar ik vond het wel passen in het pompoen thema. De havermout pompoenpit crackers van Aan tafel bij Anna. Zo lekker knapperig! Met humus, biologische pindakaas of lekkere geitenkaas erop, echt heerlijk! Ik moet wel nog even oefenen op het snijden van de crackers zoals je ziet. 😉

Pompoenpit crackers recept

Pompoenlasagne met bietjes en geitenkaas

Dan iets heel anders, pompoenlasagne met bietjes en geitenkaas van De glutenvrije diëtist. Dit lijkt mij super lekker, alleen vindt Frank kaas heel erg vies. Dus om dit te maken moet ik wachten tot hij een keer niet thuis eet. 😉 Dit recept lijkt mij echter zo lekker dat ik het toch hiertussen wilde zetten!

Pompoen vijgen smoothie

Nog een recept waar ik niet aan toegekomen ben nog om te maken, maar wat ik zeker een keer wil doen is de pompoen vijgen smoothie van Saudalicious! Het ziet er prachtig uit en doet mij denken aan Hawaii, omdat ik daar veel acai bowls heb gegeten. Ik ben heel benieuwd naar deze smoothie bowl en vond dat deze dus ook niet mocht ontbreken in dit overzicht.

Pompoenpitten gooien we niet weg!

Bij het maken van de pompoenpuree haal je de pitten eruit. Die kan je daarna ook nog gebruiken! Ik heb ze schoon gemaakt en geroosterd. Dit kwam ik tegen op de website van Monique van der Vloed, waar ze nog veel meer tips geeft over wat je kunt doen met de pompoenpitten, zodat je de hele pompoen gebruikt. Zonde om weg te gooien als je er nog iets mee kunt doen. Ze smaken zelf geroosterd in de pan natuurlijk wel anders dan dat je ze kant en klaar in de winkel koopt, maar het is een lekker snack!

Pompoenpitten roosteren

Ik ben benieuwd welk recept jou aanspreekt! Laat je het even weten in een reactie als je iets hebt geprobeerd? 😀

7 ideeën voor heerlijke pompoen recepten
Getagd op:                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *