groene asperges

Ik hou van roerbakken! Het is lekker makkelijk en snel en je kunt eigenlijk vrijwel alle groenten ervoor gebruiken. Hier de variant met groene asperges, want die vind ik enorm lekker en groene asperges hoef je niet te schillen, zoals dat bij de witte wel moet! Dat is dus mooi als je er niet teveel tijd aan kwijt wilt zijn! 😉

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • Zwarte peper
  • Keltisch zeezout
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Roomboter of kokosolie

Zo maak je het:

De groene asperges breek je de onderkanten vanaf. Dit is het enige wat je hoeft te doen, je hoeft ze dus niet te schillen! Dat is relaxt toch?! 😀

Snijd de courgette, ui en rode paprika in blokjes.

Maak een beetje roomboter of kokosolie warm in de wokpan.

Bak de groenten ongeveer 15 minuten, tot alles gaar is.

Voeg ook wat kruiden toe, zoals peper, Keltisch zeezout, tijm en rozemarijn. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden toevoegen, dat is afhankelijk van wat jij lekker vindt!

Combineer deze groenten met bijvoorbeeld iets van vlees of vis of een lekker gebakken ei. Je kunt er ook zoete aardappel bij eten of, als je dit eet, volkoren- of speltpasta of zilvervliesrijst.

Het is lekker met alles te combineren!

Vindt jij wokken ook zo fijn en ga je dit eens proberen? 

Eet smakelijk!

Kijk ook nog even naar een ander recept, zoals deze roerbak met wortel, bleekselderij en spitskool! 😀

Roerbak: Groene asperges, courgette en rode paprika
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *