Heb jij een verjaardagsfeestje, examenfeestje of gewoon een feestje omdat het kan? En wil je niet alleen chips op tafel zetten, maar ook gezonde dingen? In dit overzicht vindt je een aantal gezonde snacks die makkelijk en snel zijn! Welke ga jij op jouw volgende feestje maken?

Makkelijke, snelle en gezonde snacks voor een verjaardagsfeestje

Brownie van zoete aardappel met aardbeien

Ik hou van chocola! Maar dat is natuurlijk niet altijd heel gezond. 😉 Een brownie vind ik dus ook echt geweldig, maar ook dat is niet gezond. Wat wel gezond is, is de brownie die ik vond van Maaike schrijft op, gemaakt met zoete aardappel! In het originele recept zie je dat er veel noten gebruikt worden, dus deze heb ik vervangen door havermeel en havermelk, zodat mijn vriend met notenallergie deze ook kon eten. Dit gaf ook een super lekker resultaat. Het recept van de brownie van zoete aardappel, maar zonder noten heb ik natuurlijk voor je uitgeschreven! 🙂

Cacao-dadel balletjes

Deze cacao-dadel balletjes heb ik al veel vaker gemaakt voor bijvoorbeeld high-tea of als traktatie bij de yogales toen ik een paar jaar geleden jarig was. Altijd vallen ze heel goed in de smaak, dus ook bij dit feestje konden ze niet ontbreken. Het is net een kleine brownie die je in je mond hebt!

Citroen-kokos balletjes

Als variatie op de andere balletjes heb ik ook citroen-kokos balletjes gemaakt. Lekker fris in de zomer en een heerlijke variatie op de cacao-dadel balletjes. Ik vond ze super lekker! Precies de goede hoeveelheid citroen gelukkig. Beide balletjes kregen ook positieve reacties van onze visite.

Komkommer met geitenkaas

Ik hou van geitenkaas! Normale kaas kan ik niet zo goed tegen, dus ik eet altijd geitenkaas. Van zo’n rol geitenkaas, met van dat zachte in het midden, heb ik plakjes gemaakt en die op een plakje komkommer geprikt. Let op dat je de prikker aan de zijkant doet, want het midden van een plakje komkommer prikkert natuurlijk niet. 😉 Super simpel, maar zo enorm lekker!

Rauwkost, zoals tomaatjes en komkommer

De klassieker die toch wel steeds meer op tafel komt, ook bij mensen die niet bezig zijn met gezond eten, de rauwkost. Zoals komkommer en tomaatjes, die toch wel het makkelijkst zijn. Ook bij ons kwamen deze op tafel. 😀

Olijven

Vast niet de beste kwaliteit, want deze kwamen “gewoon” uit de supermarkt, maar wel heel lekker en olijven zijn gezond! Ik vind olijven altijd heel lekker. Deze waren met basilicum. Een aanrader!

Fruit!

Mijn vriend kwam met dit idee! Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht om fruit op tafel te zetten, maar waarom ook niet? Dus ook druiven stonden op tafel. Vooral 1 kind vond ze heel lekker, dus meteen een tip voor een kindvriendelijke snack. 😉 Makkelijk te pakken zonder vieze vingers te krijgen en je gasten krijgen meteen een beetje fruit binnen. 😀

Welk idee neem jij mee naar jouw volgende feestje? Ik ben heel benieuwd. Laat het weten in een reactie. 😀

7 Makkelijke en gezonde snacks voor een feestje
Getagd op:                

2 gedachten over “7 Makkelijke en gezonde snacks voor een feestje

 • 24 augustus 2019 om 15:39
  Permalink

  Lekkere hapjes Linda,niet alles lust Ik,zoals olijven Maar wel de Zoete olijven die Haal Ik Bij Tovino in de Nieuwstraat,ze zijn Zalig ! Misschien ook een tip voor jou !
  Fijn weekend verder,aan het weer zal het niet liggen !

  Groetjes Mary

  Beantwoorden
  • 25 augustus 2019 om 09:17
   Permalink

   Dank je wel! Zoete olijven klinken mij als dat er suiker is toegevoegd, maar dit kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik zal er eens binnenlopen als ik erlangs kom. 😀 Fijn weekend!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *