Lekker fris voor in de zomer, dit heerlijke snackballetje met citroen en kokos. Ik had ze gemaakt voor het vieren van ons verjaardagsfeestje, maar moest moeite doen om ze niet al meteen op te eten. 😉 De cacao-dadel balletjes waren altijd al heel gewild, maar deze balletjes zijn minstens net zo lekker! Geniet ervan! 😀

Ingrediënten voor ongeveer 15 balletjes van 2 cm

  • 15 Iraanse dadels (is ongeveer 125 gram), zonder pit
  • 3 eetlepels havervlokken
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • Beetje extra kokosrasp om de balletjes doorheen te rollen
  • Rasp van de schil van een kleine biologische citroen
  • Sap van een halve tot hele kleine biologische citroen
Citroen dadel kokos balletjes

En zo maak je de balletjes

Ik gebruik voor dit soort dingen altijd de multihakker van de Lidl, echt een geweldig ding! (Geen reclame, het is gewoon echt een geweldig ding)

Doe alle droge ingrediënten in de hakker of een keukenmachine. Voeg eerst sap van een halve citroen toe en proef even of je vindt dat er meer bij moet of niet. Doe als je wil meer citroensap erbij en mix alles nog eens goed totdat het dusdanig fijn gemaald is als jij lekker vindt.

Haal dan eerst even het mes uit de hakker of keukenmachine, zodat je je niet snijdt! Maak dan met je handen kleine balletjes van de mix. Rol ze daarna nog even door kokosrasp heen. Doe de balletjes in een afgesloten bakje en leg ze even in de koelkast om op te stijven.

Ik vind dit soort balletjes altijd nog lekkerder de volgende dag, dus als je ze kan weerstaan, laat ze dan lekker even een nachtje in de koelkast. 😉

Enjoy!

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het even weten in een reactie? 😀

Recept: De allerlekkerste citroen-kokos balletjes
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *