Iedereen kent het wel, je wilt zo gezond bezig zijn, maar toch heb je trek in dat koekje, die taart van je collega of een heerlijke kroket… Wat moet je dan nemen als alternatief om je lekkere trek weg te krijgen? In deze blog zet ik wat gezonde tussendoortjes onder elkaar! Heb jij nog een goed dee?

Dadels

Heerlijk zoet, maar toch gezond! 😀 Ik vind ze heerlijk. Ik heb altijd deze Iraanse dadels. Ik koop ze bij de Turkse winkel bij ons in de buurt. Let op de pit hè, niet te gretig naar binnen duwen. 😉 En neem er gewoon een paar, te veel is ook weer niet goed, maar dan ben je in ieder geval je lekkere trek kwijt.

Iraanse dadels Natuurlijk Linda
Zo’n doosje met echt best wel veel dadels kost ook nog eens maar 2 euro! Veel goedkoper dan Medjool dadels!

Gekookt ei

Eiwitten geven een goed verzadigend gevoel, dus dit is een top tussendoortje! 1 eitje en hop, je kan er weer tegenaan. 🙂 Eerder schreef ik al dat ik altijd 5 eieren tegelijk kook. Als je dat doet heb je altijd een ei op voorraad in de koelkast voor als je een snaaimoment krijgt. 😀

Snackgroenten

En dan bedoel ik niet persé de mini komkommers, maar gewoon groenten die je makkelijk wegknabbelt. Dus een stuk komkommer, wat tomaatjes (klein of groot), worteltjes, bleekselderij (vind ik echt niet lekker om zo weg te knagen, maar misschien jij wel) of radijsjes bijvoorbeeld. Neem mee in een bakje naar je werk of voor onderweg, zodat je ze meteen kunt pakken als je de neiging hebt iets ongezonds te eten. Ben je thuis en heb je toevallig ook humus in huis? Dippen maar! 😀

Bananenbrood

Ow, zo lekker! En ook zo gezond! Als je het met de goede ingrediënten maakt natuurlijk. Bananenbrood. Ik heb hier al eens een recept over geschreven die ik zelfs niet kan laten mislukken, dus dit kan jij ook. 😉 Je kunt hier doorklikken naar mijn recept van het bananenbrood.

Fruit

Natuurlijk is fruit ook een supergoede optie! Lekker vitamines, vaak zoet en super gezond! Appels, bananen, perziken, druiven, bramen, mandarijnen. Noem het maar, het maakt niet uit. Tenzij je tegen iets niet goed kunt, dan moet je even strategisch kiezen. 😉 Druiven krijg ik problemen van…. Nectarines en mandarijnen ook als ik er meerdere dagen eentje neem.

Ongebrande noten

Ook super lekker en makkelijk, noten. En dan wel de ongebrande en ongezouten variant. 🙂 Op deze manier krijg je gezonde eiwitten en vetten binnen en het vult geweldig. Een handje per dag is genoeg. Dit is ook goed te combineren met gedroogd fruit. De eiwitten in de noten zorgen ervoor dat de suikerpiek van het gedroogde fruit iets wordt getemperd, dus dat is mooie combinatie.

6 Tips voor gezonde tussendoortjes!
Getagd op:            

18 gedachten over “6 Tips voor gezonde tussendoortjes!

 • 2 februari 2019 om 13:05
  Permalink

  Nou Linda ik vind alles lekker,behalve de dadels.
  Genoeg te eten als je aan het lijnen bent en je hebt trek in een gezond tussendoortje,alles met mate natuurlijk 😉

  Beantwoorden
 • 4 februari 2019 om 16:58
  Permalink

  Dadelbrood is echt heerlijk, maar geval is dat ik ipv een stukje dat hele stuk opeet😀

  Beantwoorden
 • 4 februari 2019 om 18:05
  Permalink

  Helaas mag ik geen noten! Dus veel valt helaas af. Die van eieren kende ik nog niet! Dat is zeker een goed plan ☺️

  Beantwoorden
  • 4 februari 2019 om 18:10
   Permalink

   Van deze ideeën mag je alleen de noten niet en het bananenbrood zoals ik het maak, maar dat kan natuurlijk ook met speltmeel ofzo, of boekweitmeel als je het glutenvrij wilt maken. Havermeel is misschien ook lekker! 😃

   Beantwoorden
 • 4 februari 2019 om 18:11
  Permalink

  Hoi Linda, allemaal goede tips om de snacktrek tegen te gaan. Wat ik de laatste tijd ook heb geleerd is, dat drinken ook vult. Je denkt altijd aan eten als je trek hebt, maar drinken geeft ook een vol gevoel. Als je zwarte thee neemt bijv. of natuurlijk sinaasappelsap, minder gezond, maar beter dan cola. En water met een prikje erin, kan ook goed.

  Beantwoorden
  • 4 februari 2019 om 19:45
   Permalink

   Is ook zeker zo ja. Ik heb een mok van bijna een halve liter en als ik daar thee in heb genomen dan zit ik echt vol daarna! Voor mij alleen wel kruidenthee of groene thee en eigenlijk nooit meer zwarte thee 🙂

   Beantwoorden
 • 4 februari 2019 om 20:59
  Permalink

  Dadels houd ik echt niet van, maar snackwortels, hmmm. Eet ik regelmatig ’s avonds op de bank! Heerlijk!

  Beantwoorden
  • 4 februari 2019 om 21:14
   Permalink

   Haha grappig, ik juist andersom! Ik vind wortelen rauw zo hard. Ben altijd bang dat mijn tanden afbreken 😉

   Beantwoorden
 • 4 februari 2019 om 21:13
  Permalink

  Fruit vind ik ook altijd lekker.. mandarijntjes van de groenteboer.. hmmm heerlijk😍

  Beantwoorden
 • 5 februari 2019 om 10:12
  Permalink

  Hmmm de eitjes noten en groenten mag ik wel. Zijn deze dadels ook in een suikerbadje geweest? Anders weer niet zo’n gezonde keuze. Ik vind gedroogde appeltjes ook lekker.

  Beantwoorden
  • 5 februari 2019 om 10:26
   Permalink

   Nee, deze zijn zeker niet in een suikerbadje geweest! Die harde vieze gaan in een suikerbadje. Deze niet hoor 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.