Ik geef het maar toe, ik ben echt geen keukenprinses! Ik krijg het voor elkaar om allerlei soorten bananenbroden die je op internet kunt vinden compleet te laten mislukken…. Maar! Met wat aanpassingen en proberen hier en daar heb ik nu een recept wat zelfs bij mij lukt! En door de rozijnen
lijkt het net “normaal” krentenbrood. Zoek je dus een recept wat zeker weten lukt? Probeer deze eens! En hij is nog superlekker ook!
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 3 medjool dadels
- 2 tl bakpoeder
- 75 gram rozijnen
- 75 gram gemengde noten
- 30 gram kokosschaafsel
- Snufje Keltisch zeezout
Ik maak hem in een cakeblik van 23 cm en doe alle stappen in een keukenmachine op een vrij lage stand.
Dit is hoe je ze maakt:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bananen en de dadels zonder pit tot een glad mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe en meng deze door het mengsel.
Meng dan het amandelmeel met bakpoeder en zout erdoor.
Hak de noten en meng die samen met de rozijnen door het beslag.
Meng als laatst de kokos door het beslag.
Vet de cakevorm in of doe er bakpapier in. Ik heb altijd ruzie met cakes en dergelijke uit de vorm te krijgen, dus ik doe er een vel bakpapier in. Zo kan je het er zo uit tillen als deze uit de oven komt.
Bak het rozijnen bananen brood ongeveer 45 minuten in de oven. Check of het gaar is door met een satéprikker erin te prikken. Als deze droog eruit komt is het gaar.
Je kunt plakken maken en deze invriezen, zodat je iedere keer als je wilt een verse plak hebt. Je kunt hem ook een paar dagen bewaren in aluminiumfolie en een stuk afsnijden wanneer je wilt! 🙂
Heb je geen amandelmeel of wil je niet 100% amandelmeel gebruiken dan kan je ook (deels) ander meel gebruiken. De structuur wordt dan iets steviger.
Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!