Gezond eten moet niet moeilijk zijn, want dan is de kans groot dat je al snel afhaakt. Hier zijn 4 lifehacks om het zo makkelijk mogelijk te maken!

Rijst invriezen

Waarom iedere keer weer opnieuw water aan de kook brengen en 15-20 minuten wachten tot de rijst gekookt is? Maak gewoon een hele pan vol en vries dat in porties van 1 of 2 personen in, net wat jij handig vindt. Zo hoef je alleen maar een zakje uit de vriezer te pakken, in de pan erbij te doen en even opwarmen. Scheelt een hoop tijd!

Eieren vooruit koken

Nog zoiets wat je niet iedere keer opnieuw hoeft te doen. Ik kook 5 eieren tegelijk, want dat past mooi in mijn pannetje bij mijn kook-ei. Gekookte eieren kun je vervolgens een week in de koelkast bewaren, dus je kunt die week heel snel een eitje pakken en over je salade doen of gewoon eten als een snack.

Koop grotere pakken vlees en vries in

Biologisch gehakt bijvoorbeeld bij de Lidl is verpakt per 300 gram. Wij eten echter 100 gram vlees per persoon, dus koop ik altijd 2 pakjes tegelijk. 1x 200 gram eten we meteen die dag en de andere 2x 200 gram vriezen we in en kunnen we de volgende keer ’s ochtends in de koelkast leggen, zodat we dat ’s avonds kunnen gebruiken. Dit kan je natuurlijk ook doen met kip, waarvan de scharrelkip vaak per 400-500 gram verpakt is. Of de kalkoenfilet die per 400 gram verpakt is. Leuk hierbij is ook dat je met het invriezen al kruiden en marinade kunt toevoegen en zo kan dit lekker in het vlees trekken. Rob Geus zal trots op je zijn als je het invriest zoals ik hieronder. 😉

Meer avondeten maken

Het kan heel veel werk zijn om met de lunch ook weer iets anders te maken dan brood. Maar als je te veel avondeten maakt en dit dan ook eet met de lunch, eventueel aangevuld met een andere eiwitbron, dan sta je niet dubbel in de keuken!

Bulgur een nacht in heet water

Als ik geen rijst of volkorenspaghetti of zoete aardappel bij het eten had om mee te nemen voor de lunch vul ik dit aan met bulgur. Dit kan je koken, maar het voordeel van bulgur is dat je dit ook gewoon overnacht kunt laten weken in een bakje met gekookt water! De volgende ochtend doe je het deksel erop en klaar ben je! Geen wachttijd meer dus, maar gewoon wegzetten en lekker gaan slapen. 😀

*Natuurlijk kun je de ingevroren dingen ook in een RVS of glazen bakje doen, zodat je geen plastic zakjes gebruikt, maar daar is onze vriezer niet groot genoeg voor…. Plastic zakjes kun je in ieder gaatje proppen. Plan is wel om er een vriezer bij te kopen, maar dit laat nog even op zich wachten.*

Heb jij nog meer handige tips om gezond eten makkelijker te maken? Laat ze in een reactie weten. 😀

Lifehacks voor eenvoudig gezond eten
Getagd op:

35 gedachten over “Lifehacks voor eenvoudig gezond eten

 • 13 januari 2019 om 10:51
  Permalink

  Er zijn speciale diepvrieszakjes die je vaker kunt gebruiken, heb je veel minder plastic afval

  Beantwoorden
  • 13 januari 2019 om 10:57
   Permalink

   Handig! Welke zijn dat? Maar zijn die ook te gebruiken voor vlees? Moet je die dan niet eerst weer uitkoken enzo om te voorkomen dat je ziek wordt van oud vlees of het mixen van gehakt en kip bijvoorbeeld?

   Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 10:52
  Permalink

  Wat een leuke tips. Dat van het vlees doen wij zelf ook. Zo hebben we altijd wat in huis.

  Beantwoorden
  • 13 januari 2019 om 10:57
   Permalink

   Precies. 🙂 ’s Ochtends kijk ik wat ik er voor die dag uit haal en dat leg ik dan in de koelkast 🙂

   Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 10:59
  Permalink

  Goed voorbereiden vind ik altijd een goed idee en kan enorm veel tijd schelen en bovendien impulsaankopen voorkomen. Toch kook ik mijn eieren liever even vers moet ik zeggen.

  Beantwoorden
  • 13 januari 2019 om 11:09
   Permalink

   Ja snap ik. Dan zijn ze nog lekker warm. Maar ik neem ze mee naar mijn werk, dus ookal zou ik het eitje ’s ochtends vers koken is hij op mijn werk toch niet meer warm. 🙂

   Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 11:15
  Permalink

  Wij doen het ook zo bij ons. Mijn man is een echte sport liefhebber en wij eten dan ook veel gezonde producten. Ik koop vaak bv paprika’s meerdere stuks, ik snij dan een paar achter elkaar en doe dan per portie in de vriezer.
  Leuk om te lezen dat er meerdere het zo doen.

  Beantwoorden
  • 13 januari 2019 om 11:22
   Permalink

   Met groenten kan dat natuurlijk ook ja! Ik weet nog wel dat mijn ouders altijd paprikareepjes kochten bij de IJskoning, dus dat was ook altijd bevroren. 🙂

   Beantwoorden
  • 13 januari 2019 om 11:22
   Permalink

   Lekker bezig!! 😀 Heb je nog aanvullingen met andere handigheidjes?

   Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 13:02
  Permalink

  Wow, wat een goeie tips! Denk dat ik dit maar eens moet gaan doen, want stiekem vind ik niet zoveel aan koken. Dan is dit wel handig en het scheelt enorm veel tijd.

  Beantwoorden
  • 13 januari 2019 om 18:48
   Permalink

   Als je het invriest zal het in ieder geval niet in kwaliteit achteruit gaan door contact met zuurstof. 🙂 Als je het te lang in de vriezer laat wordt het wel minder lekker, maar als je het niet langer dan een paar maanden doet bijvoorbeeld proef je in ieder geval geen verschil. Ik kan mij niet voorstellen dat het er minder gezond door wordt, maar zeker weet ik het natuurlijk niet, want ik heb er geen onderzoek naar gedaan. 😉

   Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 14:39
  Permalink

  Het meeste pas ik al toe, maar het invriezen van rijst heb ik nog nooit gedaan. Echt een handige tip!

  Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 15:46
  Permalink

  Sommige dingen zijn mij inderdaad ook bekend, maar je hebt mij weer inspiratie gegeven hoor! Dankjewel!

  Beantwoorden
 • 13 januari 2019 om 18:33
  Permalink

  Tof! Leuke tips! Zelf vries ik altijd fruit/groentenporties in om een smoothie van te maken (per portie van 1 smoothie) om mee naar het werk te nemen.

  Beantwoorden
 • 15 januari 2019 om 20:45
  Permalink

  Handige tips.. Ik kook meestal voor meerdere dagen zodat ik even vooruit kan. Ik neem de restjes vaak ook de volgende dag mee naar het werk als het kan.. Grotere verpakkingen vlees kopen en opsplitsen moet ik ook aan beginnen.

  Beantwoorden
  • 16 januari 2019 om 09:55
   Permalink

   Toen ik nog alleen woonde maakte ik inderdaad vaak genoeg voor een paar dagen. Ik vond het toen niet leuk en ook helemaal niet efficiënt om voor 1 persoon te koken. 🙂

   Beantwoorden
 • 6 februari 2019 om 21:04
  Permalink

  van de rijst wist ik niet, dat je dit in kon vriezen. echt bedankt voor de tip. ik eet graag rijst maar kook altijd te veel.

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 22:15
   Permalink

   Leuk! Heb je toch weer wat geleerd vandaag. 😉 En nu weet je dus dat je met een gerust hart te veel kunt maken zonder dat je het weg hoeft te gooien 😀

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *