Voor de kerst gaan we een voorgerecht maken voor 10 personen, dus we waren op zoek naar iets simpels. Na een korte brainstorm zijn we uitgekomen op garnalen. Van die lekkere grote, met staart. šŸ˜‰ Hoe je deze lekker klaarmaakt lees je in dit recept!

Ingrediƫnten voorgerecht 2 personen:

  • 10 grote garnalen, ik had gekookte, met staart uit de diepvries
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 roze ui
  • 4 gram rode peper inclusief zaadlijsten
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels olijfolie

Zo maak je het:

Laat de garnalen ontdooien.

Snijd de knoflook, ui en rode peper in hele kleine stukjes en voeg dit toe aan de garnalen.

Doe de paprikapoeder, sojasaus en olijfolie er ook bij en meng dit goed over de garnalen heen.

Laat dit minimaal een uurtje staan, zodat het kan intrekken, maar langer geeft natuurlijk altijd meer smaak!

Er zit dus al olie bij, dus om het te bakken hoef je alleen maar het bakjes om te kiepen in de pan.

Bak de garnalen tot ze door en door warm zijn en serveren maar!

Je kunt ze als voorgerecht serveren op bijvoorbeeld een bedje van rijstnoodles, rijst, sla of courgetti. Courgetti kan je maken van een Spirelli. Super fijn ding en die sliertjes zien er natuurlijk heel gezellig uit. šŸ˜€

Eet smakelijk! Laat je even weten hoe het was?

In deze blog heb ik een partnerlink verwerkt.

Recept: Licht pittige grote garnalen
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *