Ik heb een nieuwe gadget!! De nieuwste Fitbit, de Fitbit Versa! Ik heb de special edition charcoal gekocht. Hier zit een nylon bandje bij in gemêleerd grijs. Hierbij in de doos zit ook nog het zwarte originele siliconen bandje. Beide bandjes in maat S en L, dus voor iedereen een geschikt bandje. Mijn review over de vorige Fitbit die ik had, de Fitbit Charge 2, was enorm goed ontvangen, dus ook van de Fitbit Versa schrijf ik graag mijn ervaring met deze smartwatch/activity tracker, zodat het jou misschien helpt bij je keuze! 😀

Het design

fitbit versa charcoal

Ik vind de Fitbit Versa super mooi! Het is een strak design en met het nylon bandje van deze special edition ziet het er ook nog eens best luxe uit. Het ziet er toch wat minder sporthorloge achtig uit dan wanneer er een siliconen bandje aan zit vind ik. Al is er natuurlijk niks mis met een sporthorloge. 🙂 Verder past hij heel mooi om mijn smalle pols! Ik had hem tijdens het wachten op Schiphol toen we naar Hawaii gingen al geprobeerd en ik was verbaasd dat hij zo goed past. Maar aangezien ik hem niet wilde kopen vlak voor een reis van 3,5 week heb ik hem toen laten liggen.

Met mijn verjaardag heb ik geld ingezameld en samen met het geld wat ik kreeg van de reisverzekering voor mijn Fitbit Charge 2 die in Madagaskar een enorme barst had gekregen heb ik dan eindelijk de Versa gekocht. Ook nu hij 2 weken om mijn pols zit vind ik hem nog steeds heel erg mooi! Het bandje is makkelijk te verwisselen door 2 pinnetjes waarmee je hem in het vaste deel haakt. (Het is wel een beetje lastig om dit te bevestigen moet ik zeggen) Ik heb ook meer vertrouwen in hoe dit bandje gemaakt is. Die van de Charge 2 ging regelmatig kapot, waarna ik dan weer een nieuwe kreeg van Fitbit. (Even de Engelstalige (!) klantenservice van Fitbit een berichtje sturen dat je bandje kapot is en je krijgt zo een nieuwe! Hebben wij in ieder geval al 3 keer gedaan. 🙂 )

Klokken

Heel mooi vind ik ook dat alles in kleur is en dat je ook heel veel verschillende klokken kunt kiezen. Digitaal of analoog en van super eenvoudig naar enorm ingewikkeld met al je statistieken op de klok. Hier zie je een aantal voorbeelden die ik een paar dagen geprobeerd heb. De middelste kan je ook nog eens verschillende kleuren geven in plaats van het blauwe. Enorme keuzestress dus iedere keer weer! 😉 Je kunt ook een soort Tamagotchi achtige hond of kat erop zetten. Als je dan te weinig stappen zet verzamel je de weinig eten en overlijdt je huisdier. Die ga ik vast ook een keer proberen! 😀

Activity tracker opties

Qua activiteiten bijhouden is er niet veel veranderd ten opzichte van de vorige die ik had. Dit is wat hij meet:

 • Aantal stappen
 • Hartslag
 • Actieve minuten
 • Verbrande caloriën
 • Aantal trappen
 • Afgelegde kilometers
 • Je slaap
 • Activiteiten, als je die activeert als je begint aan iets, zoals onder andere yoga, workout, wandelen. Sommige activiteiten meet hij automatisch, zoals hardlopen, zwemmen (ja, hij is waterdicht!) en fietsen.

In mijn review over de Charge 2 kun je meer over deze functies lezen. Daar zal ik je niet nog een keer mee vermoeien. 😉 Ze zitten alleen dus net ergens anders in de Versa. Deze gegevens zijn natuurlijk in de app te bekijken, maar veel is ook op de Versa zelf te bekijken, zoals je hieronder kunt zien. Door van onder naar boven te vegen in het beginscherm kom je bij deze gegevens.

Fitbit Versa activiteit

Daarnaast zie je ook je hartslag en, voor de vrouwen, ook op welke dag van je menstruatiecyclus je zit (dat is een nieuwe optie van Fitbit!). Ook de laatste 3 activiteiten die je hebt geactiveerd zie je staan, zoals je hieronder ziet in het linker en middelste plaatje. Ik heb gisteren een stuk over het strand gelopen, dus heb ik wandelen aangezet. Ik vind het wel raar dat bij wandelen gekozen is om de snelheid en hartslag te laten zien als samenvatting. Veel liever had ik de afstand en de duur gezien, maar dit kun je niet veranderen. Zondag deed ik een yogales op het Schouwburgplein in Rotterdam, die zoals je ziet precies een uur duurde! 😀

Fitbit Versa activity

Apps op de Versa

Je kunt enorm veel apps kiezen om op de Versa te zetten. Je komt in je applijst (rechter plaatje hierboven) door van rechts naar links te vegen. Ik heb een leuk hersenspelletje gevonden en de rekenmachine vind ik erg handig op mijn werk. Verder kun je het nieuws lezen (van Nu.nl wordt ingeladen) en het weer zien voor de locatie waar je bent. Ook zit er weer een relax app op, waarbij je met je ademhaling een bolletje volgt. Soms doe ik dat wel en dat is dan best fijn! Je kunt zelfs apps erop zetten met kaarten en ook bijvoorbeeld de United airlines app voor je boarding pass! Alle apps die ik tot nu toe bekeken heb zijn gratis.

Betalen met de Versa

Je kunt ook je Versa zo instellen dat je er contactloos mee kunt betalen. Ik heb dit niet getest, omdat je er een wachtwoord voor op je Versa moet zetten. Wat op zich logisch is, want je wilt niet dat iemand anders er misbruik van maakt. Maar ik zit daar niet op te wachten, want dan moet je iedere keer als je iets wilt zien dat wachtwoord doen, dus heb ik dit niet gedaan.

Muziek luisteren

Nieuw voor de Versa is verder dat je er muziek op kunt zetten. Met een bluetooth verbinding naar je oortjes kun je dan muziek luisteren zonder dat je je telefoon nodig hebt. Als je in het beginscherm bent houdt je de linker knop ingedrukt om bij de muziek en wat andere instellingen te komen. Ik luister eigenlijk heel weinig muziek, dus ook dit heb ik niet geprobeerd. 😉 Maar misschien is het belangrijk voor jou, dus ik meld toch even dat het kan. 😀 Ik hoor graag van jou hoe goed het werkt als je het geprobeerd hebt!

Reageren op appjes

Super leuk vind ik ook dat je met de Fitbit Versa kunt reageren op de Whatsappjes die je binnen krijgt! Op de Fitbit Versa kan je het hele bericht op je gemak lezen en als je het niet meteen kunt kijken kan je het ook later lezen. En wat nog leuker is, is dat je kunt reageren met 5 reacties, die je zelf voorprogrammeerd hebt en een hele lijst aan smileys! 😀 Zo kan je meteen reageren, zonder je telefoon te pakken als het een berichtje is waar je even snel iets korts op wilt reageren.

App notificaties

Naast de Whatsapp berichten die je binnen kunt laten komen kan je ook al je apps die normaal op je telefoon een pushbericht zouden geven door laten komen naar de Fitbit Versa. Dus bijvoorbeeld je e-mail, Facebook, enz. kun je allemaal zien op je Versa. Ik heb dit snel weer uit gezet, want ik werd er helemaal kriegel van. En het kost natuurlijk best wat batterij. Maar mocht je nou echt zeker willen weten dat je niks mist dan is dit natuurlijk top!

Batterijduur

Ik houd bijna iedere dag wel 30-60 minuten een activiteit bij, zoals een wandeling na het eten of een yoga- of Body Balance les en nu hij nog net nieuw is zit ik er best vaak mee te spelen en de batterij gaat nu zo’n 5 dagen mee. Acceptabel en handelbaar! Het opladen gaat ook makkelijk, door hem op de oplader te klemmen. De oplader heeft ook een anti-slip randje, dus je kunt hem overal neerleggen waar je wilt. In dit geval op een scheef muurtje boven het stopcontact en hij blijft netjes liggen. Ik vind het wel jammer dat de oplader zo’n gevaarte is. Niet handig voor op reis!

Fitbit versa opladen

Geen GPS!

Een nadeel blijft dat er geen GPS op zit. De Fitbit Versa gebruikt de GPS van je telefoon. Dus als je je route wilt bijhouden, bijvoorbeeld als je gaat wandelen of fietsen, dan moet je je telefoon meenemen. Voor mij is dit geen probleem, omdat ik toch altijd wel mijn telefoon bij mij heb voor als er iets gebeurt. En alle smartwatches met GPS erin verwerkt zijn veel te groot voor mijn pols, dus ik had mij er allang bij neergelegd dat een activity tracker met GPS er voor mij niet in zou zitten.

Conclusie, een super mooie smartwatch!

Alles bij elkaar vind ik deze nieuwe Fitbit gewoon een super mooi ding! Door alle apps die je erop kunt zetten, alle meldingen die je kunt laten binnenkomen en dat je er zelfs mee zou kunnen betalen en muziek op kan beluisteren is dit echt een smartwatch. Ik heb hem nu 2 weken en ik zou niet meer terug willen naar mijn oude Fitbit. Wil je een activity tracker met een mooi design, een kleurenscherm en super veel opties qua apps en meldingen? Dan is dit zeker een goede optie voor jou!

Nog 1 tip!

Bij de review van de Fitbit Charge 2 kreeg ik veel vragen over instellingen. Ik wil ze natuurlijk met alle liefde beantwoorden, dus vraag gerust nog meer en ook onder deze review over de Fitbit Versa beantwoord ik graag al jouw vragen. Maar toch wil ik je de tip geven om, als je de Versa net hebt, eerst stap voor stap alle instellingen door te lopen. Zo leer je je Versa goed kennen, worden veel vragen als vanzelf al beantwoord en staat meteen alles goed ingesteld, zoals jij dat wilt. 😀

Laat je mij weten hoe je Fitbit Versa bevalt? Dat vind ik erg leuk om te horen. 🙂

Wil jij de Fitbit Versa nu ook kopen? Dan zou ik het super leuk vinden als je dit via mijn partnerlink hieronder doet (iets anders bestellen via deze link kan ook!). Dan krijg ik een beetje commissie en kan ik mijn website draaiende houden om jou nog veel meer te inspireren op het gebied van gezondheid, lifestyle en reizen! De Versa’s met alleen een siliconen bandje zijn 30 euro goedkoper dan deze special edition met nylon bandje en is in verschillende kleuren te krijgen.

Wil je mij helpen deze review net zo populair te maken? Deel deze dan zo veel je wilt! 😀 Dat zou ik heel leuk vinden. 🙂

Mijn ervaring met de Fitbit Versa
Getagd op:            

14 gedachten over “Mijn ervaring met de Fitbit Versa

 • 16 augustus 2018 om 15:06
  Permalink

  Ik zie dit soort horloges steeds meer voorbij komen, zelf gebruik ik het niet..

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 15:44
   Permalink

   Het helpt mij om door de dag heen genoeg te bewegen en vooral ook verdeeld over de hele dag, dus dat ik niet te lang maar blijf zitten! 😃 Ik ga er toch net een rondje meer door lopen als ik mijn stappen nog niet heb gehaald 😆 En het is ook informatief om te zien hoe je slaapt. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld ontdekt dat hij heel licht slaapt en daardoor niet uitgerust wakker wordt. Nu hij eerst een stuk van een boek leest slaapt hij veel beter en zegt de fitbit ook dat hij dieper slaapt.

   Beantwoorden
 • 16 augustus 2018 om 17:41
  Permalink

  Ik denk er zelf ook al een tijdje over om een smartwatch aan te schaffen. Ik ben wel benieuwd naar alles wat hij kan registreren. Maar ik draag niet graag horloges en vind het ook best een uitgave. Ik denk er nog eens goed over na. Wel een duidelijke review!

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 17:45
   Permalink

   Dank je wel! Het is leuk hoor! 😉 In het opsommingsrijtje zie je wat hij allemaal meet. 😃 Misschien is de Charge 2 iets voor je als je minder geld eraan wilt besteden? Er staat een linkje in de tekst naar die toe of even via mn zoekbalkje 😊

   Beantwoorden
  • 17 augustus 2018 om 09:21
   Permalink

   Die had ik hiervoor ja! Super dingetje ook. Maar die was kapot, want er was een barst in het scherm gekomen. Ik wilde wachten met een nieuwe kopen tot de Charge 3 zou uitkomen, maar toen bleek dat die misschien helemaal niet zou komen en in ieder geval niet snel heb ik na 10 maanden met een barst in het scherm toch de Versa gekocht. 😀

   Beantwoorden
 • 17 augustus 2018 om 09:45
  Permalink

  Wat een fijne uitgebreide review. Ik vind dit wel een hele toffe smartwatch. Zelf heb ik de Apple Watch, maar deze komt wel enorm in de buurt zeg. De batterijduur van de Versa is zelfs veel beter!

  Beantwoorden
  • 21 augustus 2018 om 18:49
   Permalink

   Dank je wel voor je compliment! 🙂 Ik ben niet zo van de appeltjes, dus ik heb niet gekeken wat de verschillen in functies zijn. 😉 Van wat ik hoor heb ik wel het idee dat de Apple watch minder op gezondheid gericht is?

   Beantwoorden
 • 17 augustus 2018 om 19:16
  Permalink

  Hij is inderdaad super mooi! En veel mogelijkheden zo te lezen! Mijn fitbit is helaas ‘opgegeten’ door de hond, Haha.

  Beantwoorden
 • 21 augustus 2018 om 09:55
  Permalink

  Wat handig! Ik wou ook graag iets kopen wat mijn stappen telt, hoeveel ik fiets en hoeveel calorien ik verbrand. Ik ga denk ik snel even kijken waar ik de fitbit kan kopen hahah!
  Dakjewel voor je revieuw!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

  Beantwoorden
  • 21 augustus 2018 om 09:56
   Permalink

   Graag gedaan! Kopen kan heel makkelijk via mijn link hier onder aan de blog 😃

   Beantwoorden
 • 3 september 2018 om 10:18
  Permalink

  Fijne uitgebreide review, zit er zelf ook over na te denken.
  Nog wel een beetje prijzig …

  Beantwoorden
  • 3 september 2018 om 10:47
   Permalink

   Ja hij is niet heel goedkoop, maar wel een stuk goedkoper dan de Apple watch bijvoorbeeld 😊 Voor 30 euro minder, dus 200 euro heb de gewone, met een siliconen bandje. Scheelt toch weer 30 euro 😀

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *