Pura Vida! Misschien heb je gezien dat ik in vorige blogs hiermee afsloot. Ik vind het een leuke, inspirerende uitspraak en wil daarom in deze blog uitleggen waarom ik dat gebruik.

In februari/maart van dit jaar hebben wij een rondreis gemaakt door Costa Rica. Dit was een geweldige reis! We zijn door prachtige landschappen gereden en gelopen. We hebben veel dieren gezien, van ara’s tot allerlei soorten apen, reptielen en een miereneter.
Op veel verschillende plekken geslapen, waaronder in een ecolodge, zonder elektriciteit, maar met een douche in de open lucht en een veranda aan de “tent” waar je de apen en ara’s voorbij zag komen.

Het ontbijt was altijd zwarte bonen met rijst, eieren en bacon of een ander worstje en vaak ook gebakken banaan erbij. Ik hield eigenlijk niet zo van zwarte bonen, maar ja je hebt weinig keus en als je weet dat je die dag een wandeling gaat maken van 3-5 uur dan wil je ook wel even goed ontbeten hebben. Na 2 dagen ben je er ook wel weer aan gewend en is het eigenlijk prima te eten 😉 We hebben het zelfs nog een pa
ar keer thuis nagemaakt! Vooral de gebakken (bak)banaan maken we nog regelmatig.
Pura VidaWat mij opviel was dat ze in Costa Rica bij alles Pura Vida zeggen. Ze vragen niet “Hoe gaat het?” en zeggen vervolgens “Het gaat goed”, maar ze zeggen gewoon “Pura Vida?” en het antwoord is dan “Pura Vida!”. Daarnaast kan Pura Vida ook betekenen: goedemorgen, goedemiddag, goedenavond, tot ziens, hallo, dag, enzovoorts. Tja, eigenlijk gebruiken ze Pura Vida bij alles 😉

Letterlijk betekent Pura Vida “Puur leven” en dat kennen ze wel in Costa Rica! Heerlijk eten, zonder al te veel geraffineerde producten, fruitsmoothies, geen stress, veel buiten zijn tussen de dieren, oude oerbossen die onaangetast zijn door de mens en heerlijk weer. De uitspraak Pura Vida heeft mij echt geïnspireerd. Ik vind het leuk klinken en ik vind de gedachte erachter heel fijn om soms aan terug te denken.

Ik heb zelfs overwogen om iets met deze uitspraak te doen in de naam van mijn website. Maar omdat niet meteen duidelijk is hoe je het schrijft en niet heel makkelijk te onthouden is voor mensen die hier nog nooit van gehoord hebben heb ik dit toch maar niet gedaan. Om hier dus toch iets mee te kunnen doen gebruik ik het als afsluiting van mijn blogs, zodat ik iedere keer weer even kan terug denken aan Costa Rica en hoe puur het leven kan zijn en hopelijk ook andere mensen hiermee kan inspireren!

Hoe fijn zou het zijn als we ook een beetje Pura Vida naar Nederland zouden kunnen halen. Eten van ongeraffineerde producten, niet te veel stress hebben, genoeg bewegen, veel in de buitenlucht zijn en leuke dingen doen met leuke mensen. Geniet van het leven! Met gezonde voeding en een gezonde leefstijl kom je een heel eind tot het Pura Vida van Costa Rica! 😀

Dus, daar komt hij weer:

Pura Vida! 😉

Pura Vida! Puur leven
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *