lemon-tree-299468Oktober 2015, geslaagd voor de opleiding Natuurvoedingsadviseur van het CIVAS en ineens mag ik mij Natuurvoedingsadviseur noemen! Hoe cool is dat?!

Maar ook wel eng! Want wat nu? Wil ik er ook echt iets mee gaan doen? Of toch maar niet? Want ja, wie zit er nou op mij te wachten? Nou, misschien wel heel veel mensen! Weet je, ik ga het gewoon eens proberen! Ik kan het toch niet geheim houden dat voeding zoveel goeds met je kan doen en ik heb ook niks te verliezen. Ik voel gewoon dat ik mijn kennis moet delen!

Eerst ben ik naar de Startersdag van de Kamer van Koophandel geweest. Ik heb hier wat presentaties bijgewoond en met een aantal mensen gesproken. Hierdoor weet ik nu veel beter wat ik allemaal mag en vooral ook wat ik niet mag. Ik weet vast ook nog heel veel niet, maar in 1 dag weet ik al veel meer over regeltjesland en ik weet nu wel hoe ik kan gaan beginnen. Echt, als je eens iets voor jezelf wilt beginnen, ga naar de Startersdag (helaas wel maar 1 keer per jaar). Ga vooral met mensen praten, daar steek je meer van op dan alleen de presentaties bijwonen.

Dus! Met die informatie op zak aan de slag dan maar! Facebookpagina, website, hoe ga ik zorgen dat mensen mij weten te vinden? In het begin zal het vooral via-via reclame zijn. Prima! Daar moeten de meeste mensen die ergens mee starten het van hebben.

Wat wil ik met mijn Facebookpagina en mijn website? Daar heb ik eens over nagedacht en toen kwam er bij mij naar boven dat ik het “vroeger” op de HAVO eigenlijk wel heel leuk vond om stukken tekst te schrijven, vooral in column vorm, en ik dreef docenten van de HLO opleiding regelmatig tot complete waanzin met mijn reflectieverslagen over stages, activiteiten, enzovoorts, omdat ik niks kon met de boodschap “1 A4-tje is genoeg”. Ze wilden toch weten hoe ik me voelde bij bepaalde activiteiten? Nou, dat zullen ze weten ook dan! Als ik ging typen dan bleef ik gaan… Dus daaruit vloeit dan logischerwijs het bloggen! Dat is helemaal geen gek idee! Leuk bloggen over voeding, gezonde leefstijl en wat je allemaal tegenkomt op je weg naar een gezond leven en ondertussen ook informatie op mijn website over het geven van natuurvoedingsadviezen. Top! Daar ga ik voor!

Ok… En dan… Dan moet die eerste blog er gaan komen, want voordat die op mijn website staat wil ik die niet gaan delen en ook mijn Facebookpagina niet. Tja, een tikkie perfectionisme zit er wel in. En de onzekerheid of mensen het wel leuk zullen vinden zorgt ook voor het uitstellen van het openbaar maken van mijn Facebookpagina en website. Zullen mensen mij leuk genoeg vinden om te gaan volgen? En soms moet je dan maar gewoon denken, natuurlijk gaan mensen mij volgen! Ik heb echt wel iets leuks te vertellen en er zijn altijd mensen die het leuk zullen vinden! Dus, gewoon doen! Ego en onzekerheden aan de kant en doen wat mij leuk lijkt! Dus bij deze, mijn eerste blog! Op mijn übercoole website, die in de tijd alleen maar nog veel leuker zal gaan worden!

Op mijn Facebookpagina zal ik ook artikelen delen van mensen die expert zijn op het gebied van natuurvoeding en gezond leven die ik bewonder door wat ze doen en de kennis die zij hebben. En als er iets nieuws op mijn website staat zal ik dat ook delen op mijn Facebookpagina en zo nu en dan gooi ik er eens wat weetjes in. Daarnaast op mijn website dus vooral blogs en alle informatie die je nodig hebt om te bepalen of je eens bij mij langs wilt komen voor een afspraak. Tja, ik begin meteen maar even met reclame maken he 😉

Ik zou het echt onwijs gaaf vinden als jullie mijn Facebookpagina en berichten liken en delen mag altijd! Ik hoop dat ik op deze manier het gezondheidsvirus kan verspreiden, want dat is uiteindelijk mijn doel, Nederland gezonder maken! 😀

Pura vida! (Ik denk dat ik dit vaker ga zeggen. Waarom? Dat leg ik nog wel een keer uit in een andere blog 😉 )

Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *