KindJuli 2016 heb ik het examen gehaald van de cursus Orthomoleculaire voeding voor kinderen! Met een 9,5 nog wel! 😉 Met mijn eerdere opleiding tot Natuurvoedingsadviseur mocht ik alleen volwassenen adviseren, maar nu mag ik dus het hele gezin adviseren. De cursus ging verder niet alleen over kinderen, maar ook over de periode van de zwangerschap en zelfs hoe je je lichaam het beste kan voorbereiden op een zwangerschap. In deze blog vertel ik je wat ik in deze cursus geleerd heb.

Voor de zwangerschap

Voorafgaand aan de zwangerschap is het goed om zelf zo gezond mogelijk te zijn en ook zo gezond mogelijk te eten, zodat je lichaam genoeg vitamines, mineralen, eiwitten en vetten heeft om een gezond kind op te wereld te kunnen zetten. In het stadium voorafgaand aan de zwangerschap helpt een gezond lichaam bij de kans om zwanger te kunnen worden.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het van belang dat er allerlei stoffen in je lichaam op pijl blijven. Wist je bijvoorbeeld dat als je niet genoeg onverzadigde vetten in je voeding en dus in je lichaam hebt, de foetus teveel van jou gebruikt en jij daarmee 3% van je herseninhoud kunt verliezen? Misschien is dat wel die zogenaamde zwangerschapsdementie? 😉 Verder is het ook tijdens de zwangerschap weer belangrijk dat je vooral bepaalde vitamines en mineralen genoeg in je voeding hebt, zodat de baby zich goed kan ontwikkelen en met de goede voeding kan je de kans op bijvoorbeeld autisme, ADHD en allergieën bij het kind verminderen.

Baby’s en kinderen

Ook heb ik geleerd over wat je het kind te eten geeft, in het eerste jaar en daarna tot het volwassen is. Het is belangrijk dat de baby via de natuurlijke weg op de wereld komt, omdat het op deze manier de darmflora van de moeder overneemt. Verder is borstvoeding natuurlijk het beste voor de baby, maar het kan altijd gebeuren dat dit niet lukt. In dat geval zijn er methodes om de flesvoeding te verrijken met extra voedingsstoffen om het meer te laten lijken op moedermelk en zo ook de darmflora alsnog meer op orde te krijgen in het geval van een keizersnede. Verder kan je op een bepaald moment groentes gaan introduceren en vervolgens fruit en de rest van wat een mens normaal eet. Wanneer het kind 1 jaar is zal het normaal gesproken met de pot mee kunnen eten.

Ik kan jou na deze cursus nu dus helpen met alle stadia in jou leven en dat van je kind! Wil je mijn hulp, kijk dan hier wat de mogelijkheden zijn en neem contact met mij op via de contactpagina, email of Facebook.

 

*Relaxed gezond, dat is pas gezond!*

Orthomoleculaire voeding voor kinderen
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *