Zo veel plannen en geniale ideeën (tenminste, dat vind ik zelf 😉 )… Maar er gebeurt helemaal niks! In een eerdere blog had ik het hier ook al over. 2 van die dingen zijn de kick van het koude douchen vaker voelen en in het weekend ook eens yoga doen, zodat mijn lichaam een beetje los en soepel blijft de hele week door. Je zou zeggen, doe dan! Wat houdt je tegen? Tja, dat is een heeeeele goede vraag. Maar toch doe ik het niet. 😉 Tot ik een aantal weken geleden een gesprek had met iemand en zij met een geniaal plan kwam! Mijn zondag ochtend mini-wellness momentje! Het is een aanrader, dus lees gewoon even door. 😉

Waarom wil ik koud afdouchen?

Koud AFdouchen dus hè! 😉 De hele tijd koud douchen is niet lekker hihi. Maar ik wil gewoon normaal douchen en dan als afsluiter nog lekker even de thermostaatkraan helemaal naar koud en een minuutje of 2 blijven staan. In mijn hoofd moet dat dan ook meteen iedere dag en dat lukt gewoon niet. Al is het maar om de simpele reden dat ik het alleen ’s ochtends wil doen. Omdat ik er zo wakker van word dat ik denk dat het een slecht idee is om dit voor het slapen gaan te doen. Maar doordeweeks douche ik altijd ’s avonds, dus valt doordeweeks al af. Dan voel ik mij dus weer een mislukkeling, omdat het niet lukt om het iedere dag te doen. Terwijl het zo fijn is! Je voelt weer even dat je leeft! Je lichaam gaat hard aan de slag om zich warm te houden en dat tintelt echt heerlijk als je onder de koude douche vandaan komt!

Waarom wil ik yoga in het weekend doen?

Nou, simpelweg omdat mijn lichaam anders een houten plank wordt. Op woensdag doe ik een yoga/meditatieles en op donderdag Body Balance. Omdat dit lessen zijn zit ik vast aan vaste dagen en daardoor is het niet lekker verspreid over de week. Dus iedere woensdag merk ik dat ik “al” 5 dagen niks heb gedaan en voel ik vastgeroest. Tegen de tijd dat het dan een beetje los komt is de les voorbij. Dus ik heb bij mijn abonnement op Yoga magazine ook Yoga tv erbij genomen. In de veronderstelling dat als ik ervoor zou betalen ik het wel zou gaan doen in het weekend. Maar niks is minder waar natuurlijk. 😉

Het masterplan 😉

Nu komt het, het masterplan. Op zondagochtend heb ik eigenlijk nooit verplichtingen. Dus dit is het perfecte moment om een yogamoment in te plannen. Aangezien ik altijd mijn afspraken nakom, behalve die met mijzelf, heb ik nu een afspraak met degene waarmee ik het besprak dat ik nu iedere zondag om 8:30 mijn wekker zet. Normaal kom ik er tussen 8:30 en 9:30 uit. Vanaf 8:30 neem ik dan een uur de tijd voor mijn mini wellness momentje!

Mini wellness

Dat mini wellness uurtje ziet er dan als volgt uit. Eerst ga ik een yogafilmpje doen. In ieder geval van minimaal een half uur. Ik heb 1 keer van 17 minuten gedaan, maar ik merk dat dat te kort is. Dan zit ik er nog niet helemaal in en is het al klaar. Er zijn zoveel verschillende filmpjes, dus ik zoek gewoon even naar waar ik op dat moment zin in heb. De ene keer bijvoorbeeld een les gericht op de nek een rug en de andere keer gewoon een lekker flow les, om even goed in beweging te komen.

Als het filmpje dan klaar is ga ik heerlijk uitgebreid douchen. Ik heb er meteen een extra wens bij ingebouwd, die ik ook nooit doe of gewoon altijd vergeet. Even mijn hele lichaam scrubben! 😀 Heerlijk! Dat heeft mijn huid wel nodig, maar ik doe het gewoon niet. En nu zit het in mijn mini wellness momentje, zodat ik in ieder geval 1 keer per week even helemaal gescrubd ben. 😀

En dan komt het, het koud afdouchen. 😉 Heerlijk! Thermostaat helemaal koud, rustig uitademen en inademen gaan vanzelf. Zolang je dat onthoud komt het sowieso goed. Niet snel gaan ademen! Na zo’n 2 tot 3 ademhalingen heb ik het weer onder controle en dan blijf ik nog heel veel lekker staan, draai ik mij nog even om met de andere kant onder de douche en dan loop ik tintelend de badkamer uit. 😀

Wat levert het op?

Sowieso ben ik iedere keer weer trots op mijzelf dat ik het gedaan heb! Eindelijk doe ik ook echt iets met een aantal van mijn wensen. Dat geeft een super goed gevoel. En ik merk ook dat het lijkt alsof de dag al heel lang bezig is. Maar dan is het dus pas 9:30, ligt Frank nog in bed of komt er ook net uit als hij hoort dat ik klaar ben en heb ik dus nog de hele dag voor me. Dat geeft een voldaan gevoel.

Na onze vakantie pak ik het zeker weer op. Ik laat het tijdens de vakantie even los. Dan is er toch geen routine en zijn we al vaak genoeg in beweging. Maar na de vakantie lees ik deze blog nog eens door om te kijken waarom ik het ook alweer deed en dan ga ik er weer iedere zondag vol tegenaan! 😀

En jij? Vind je dit een goed idee? Of deed je misschien al zoiets? Ik vind het leuk om van je te horen! 😀

Mijn nieuwe zondagochtend mini wellness momentje!
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *