Voordat we op Hawaï aankwamen, hebben we eerst een tussenstop gemaakt in San Francisco. We waren daar 3 nachten. Klik hier om te lezen wat we daar hebben beleefd.

Dag 1 Oahu, Aankomst Waikiki

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan, om 5:30. We vliegen vandaag naar Hawaï! Om precies te zijn, het eiland Oahu. Daar gaan we naar het hotel New Otani Kaimana Beach in Waikiki. Waikiki is wat minder druk dan de hoofdstad Honolulu, waar we op vliegen en de huurauto ophalen. Het hotel ligt buiten het drukke gebeuren.

We zijn naar het vliegveld gegaan met een shuttlebus, die het hotel kon regelen. Goedkoper dan Uber! 😀 Om 7:15 waren we de douane al door! Boarden begon om 8:20, dus we hadden genoeg tijd om te ontbijten. Naast veel eetgelegenheden met brood en vette eieren met spek en aardappels vond ik ook Fraiche. Biologisch! Met havermout, yoghurt en salades! Daar was ik wel aan toe na al die vette zooi van de afgelopen dagen. Dus ik heb heerlijk havermout met bosbessen, chiazaad en pure chocolade schaafsel op. Deze heette dan ook “Antioxidant”, omdat bosbessen, chiazaad en pure chocolade hier vol mee zitten. Je moet wel opletten, want ze waren eerst de chocolade vergeten! :O 😉 (Ze gingen vers schaven, omdat het op was. Stiekem verdenk ik ze ervan dat ze dachten dat merken ze niet. Helaas, ik wel! 😉 Wel sneu voor de vrouw die dit ook tegelijk met mij kreeg en meteen naar de gate ging en waarschijnlijk daar erachter komt dat de chocolade mist…)

Dit keer gelukkig netjes op tijd gingen we de lucht in. Na een vlucht van 5,5 uur kwamen we aan in Honolulu. We hebben op dit eerste eiland een vrij kleine auto gehuurd, een compact. We huren bij Alamo en zij hadden een actie die niet kon met maar 3 nachten, dus was het zonde om zonder actie de grotere te nemen. En ook gewoon niet nodig en dus het geld niet waard. 😉 Maar! Bij Alamo aangekomen bleken die auto’s op te zijn en hebben we nu alsnog een midsize! 2 slagen groter dus dan dat we betaald hebben. Top! 😉

Uiteindelijk waren we 13:30 Hawaï tijd bij het hotel. We hebben nu 12 uur tijdverschil met Nederland. Het is hier 12 uur vroeger dan in Nederland. We zijn eerst maar eens gaan lunchen. We kregen meteen een miezerbui. De hele dag zou het nog zo nu en dan een beetje miezeren, waar je toch wel erg nat van wordt. Maar het is warm genoeg om ook weer snel op te drogen.

Vanmiddag hebben we gesnorkeld!! Een hele overwinning voor mij, aangezien ik water eigenlijk niet zo fijn vind en mijn eerste en enige snorkelervaring op de basisschool wel enigszins traumatisch te noemen was. Maar na een paar keer proberen ging het zowaar prima! Er zaten veel vissen. Nog geen mooie gekleurde gezien, maar wel een hele school kleine visjes. Ik ben super blij dat het gelukt is. Toen we op zaten te drogen raakten we in gesprek met een man die naast het hotel in een appartement woont. Leuk gesprek gehad over wat wel en niet de moeite waard is om heen te gaan en we hebben een mango van hem gekregen. Super vers, kwam zijn schoonmaker ineens brengen. Snel maar eens proberen!

We zijn gaan eten bij Barefoot Beach cafe. Dat zit vlak bij ons hotel. Ze zijn hier fan van plates. Dat is rijst met vis, vlees of vega en dit keer ook aangevuld met sla en een mooie bloem en stukje ananas. Het was enorm lekker!

Met de lunch hadden we ook zoiets, maar dat was echt niet te vergelijken met dit! Sla Rainbow drive inn uit de Lonely Planet maar gewoon over… Morgen gaan we ook bij de Barefoot ontbijten. 🙂

Dag 2 Oahu, Rond(je) Zuid-oost Oahu

Vanochtend zijn we dus ook bij Barefoot Beach Cafe gaan ontbijten en het was super lekker! Ik had een acai bowl en het zag er zo uit, het smaakte echt fantastisch!

We zijn eerst naar Diamond Head crater gegaan. Dit is vrij dicht bij ons hotel. We stonden even in de rij voor de parkeerplaats in de krater, omdat we er pas om 10:00 waren, wat een vrij incourante tijd is voor dit soort dingen. Maar het duurde gelukkig niet lang.

Beneden in de krater was het al heel mooi. Zo groen allemaal! Met een pad en trappen omhoog kom je op verschillende uitzichtpunten over de krater en Waikiki terecht. Omhoog was goed te doen, al hoorde ik mensen die daar anders over dachten. 😉 De uitzichten waren ook zeker de moeite waard.

In de reisgids die we bij de reis kregen zat een route die we na Diamond head zijn gaan volgen. Hiermee kwamen we langs de Halona blowholes, waar water door gaten in de rotsen wordt gespoten. Heel gaaf om te zien!

We zijn gestopt bij verschillende uitzichtpunten die langs de weg te vinden zijn. Onderweg kwamen we een eettentje tegen en inmiddels hadden we wel weer honger. We hebben heerlijke knoflookgarnalen gegeten, super groot en mals!

Zelf hebben we nog de Pali lookout toegevoegd. Ik had gelezen dat het daar heel hard waait en daar is niks te veel mee gezegd! Je kan bijna niet blijven staan! Maar mooi is het zeker. 🙂

Hierna zijn we nog naar Manoa waterval gereden, want dit lag toch een soort op de route. Via een hike van 1,6 km over glibberige “paden” kom je bij deze watervallen. Het is het lopen zeker waard!

Toen we hier weer bij de auto terug kwamen zijn we terug gegaan naar het hotel. Het hotel heeft trouwens alleen valet parkeren en dat kost 32 dollar plus tax per dag! 🙁 Maarja een andere optie is er ook niet echt….

Bij het strand zou een hula show zijn, dus daar zijn we naartoe gegaan. Best grappig hoor, maar na een uur had ik het wel gezien!

Inmiddels was het half 8, dus zijn we gaan eten. Dit keer bij een kleine foodcourt, met verschillende eetstalletjes met picknicktafels ertussen, Pau Hana Market. Zag er leuk uit en smaakte prima! Ik had dit keer een kip burrito. Lekker met dingen als sla, tomaat en guacamole erop.

Wat trouwens nergens in boekjes en reisverslagen genoemd staat is dat je er echt niet bij hoort als je niet in een korte, strakke sportbroek en sport bh loopt. Of een gewone bh alleen, het maakt ook allemaal niet uit….. Ook als je het lijf er echt niet voor hebt (met alle respect) lijkt het toch heel normaal te zijn om er zo bij te lopen. Ik heb een sportbroekje en sport bh bij me, voor het geval ik ergens een yoga les kan meedoen. Maar ik vind het toch nog wat ver gaan om daarmee te gaan hiken. 😉

Dag 3 Oahu, Zeeschildpadden en garnalen

Vandaag zijn we naar de noordkant van het eiland gereden. Ik had gelezen dat op Laniakea Beach zeeschildpadden aan land komen! Die wilden we natuurlijk gaan zien! In de blog die ik had gevonden stond dat ze er meestal tussen 11 en 1 zijn. (Mocht je er heen gaan, helemaal aan de rechter kant van het strand. Parkeren kan aan de andere kant van de weg) We waren er eerder, omdat we niet goed wisten hoe lang het zou duren om er te komen. Maar die tijd hebben we lekker op het strand gezeten. En inderdaad, ineens zag iemand een zeeschildpad in het water!! Er waren best wel wat mensen inmiddels, maar er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om iedereen een beetje op afstand te houden. Naarmate we langer stonden te kijken kwamen er ook steeds meer zeeschildpadden! Ze kwamen niet het strand op, maar aan de stenen in de golven zitten algen en die kwamen ze eten. Dus soms was het water even zover terug gelopen dat de schildpadden even helemaal droog lagen. Super gaaf!! Ik had niet gedacht dat ze zo makkelijk te vinden waren.

Nadat we een tijdje hadden staan kijken (sorry, geen foto, we hadden alleen Frank z’n camera mee, de rest lag in de auto) zijn we doorgereden naar Romy’s Kahuku schrimps hut. Iedereen gaat altijd naar Giovanni’s, omdat die in alle boekjes staat. Maar ik had iemand in het vliegtuig gesproken die hier vaker komt (zijn broer woont hier) en die zei dat de garnalen van Romy’s veel verser zijn. Giovanni’s is niet zo vers schijnbaar. Dus zijn we naar Romy’s gegaan. Er stond een rij en afhankelijk van wat je bestelt moet je 15-45 minuten wachten als het geen weekend is. (Later kwamen we nog langs Giovanni’s en daar stond een echte Eftelingrij met touringcars ernaast….) De garnalen van Romy’s worden in farms achter hun restaurant gekweekt en direct verwerkt. Je kijkt vanaf de tafels uit op de farms!

En ze waren super lekker!!! Wij hadden de gewone naturel, waar je een sausje bij kunt kiezen. Die duurden maar een kwartier. De knoflookgarnalen 3 kwartier. 😉 Keuze snel gemaakt lijkt mij. Lekker puur!

Wij hadden de gewone shrimp plate, met rijst. Je kunt ook de combo nemen. Dan zit er nog salade bij. Maar ze zijn al niet goedkoop (sowieso is niks hier goedkoop. Mocht je echt van gekkigheid niet weten hoe je van je geld af moet komen, ga dan naar Hawaï 😉 ), dus 6 dollar voor een paar groene blaadjes vond ik een goede reden om die te laten voor wat het is.

Op de weg terug naar Waikiki zijn we nog langs La’ie point gereden voor een mooi uitzicht over ruige zee, die de rotsen heeft afgesleten. De moeite waard om even te stoppen als je er langs komt!

Volgens mij heb ik een beetje last van de jetlag… We waren om een uur of 3 terug bij het hotel en toen zijn we nog even gaan lopen en uiteindelijk bij ons stamcafé Barefoot wat gedronken (tja, die is nu eenmaal dichtbij en ze hebben lekker eten!) Ik had een verse ananas smoothie! Niks meer dan de binnenkant van de ananas gepureerd! 😀 Ik zie er wel echt een béétje moe uit… 😉

’s Avonds heb ik een Poke bowl gegeten! Echt iets van Hawaï. Rauwe tonijn met rijst en een paar groene snippers. 😉 Ik dacht dat ik er een groene salade bij had besteld, maar dit bleek in plaats van de rijst te zijn en dus niet allebei. Ach, het was ook wel weer genoeg na die ananas! De tonijn was heel lekker. Dit ga ik zeker nog een keer nemen.

In Waikiki hebben ze iedere vrijdagavond vuurwerk. Het duurde maar een minuut of 5, maar zag er wel serieus uit! Daarna tassen weer ingepakt en gaan slapen voor de vroege vlucht morgen naar Kauai!

Owja Frank heeft trouwens ontdekt Hawaii eigenlijk Hawaai heet, omdat het er altijd heel hard waait. 😉

Lees snel verder voor het reisverslag van het volgende eiland, Kauai, het groenste eiland. Klik hier 😀

Rondreis Hawaii I: 3 nachten Oahu

2 gedachten over “Rondreis Hawaii I: 3 nachten Oahu

  • 25 mei 2018 om 15:29
    Permalink

    Hoi Linda, erg leuk om te horen dat de reis goed verloopt!
    Mijn advies zou echter wel zijn om weg te blijven van biologisch eten. Dat biologisch eten gezonder zou zijn is een van meest hardnekkige mythes van de laatste jaren. Biologisch eten barst van de pesticiden. Misschien een idee voor een volgende blog?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *