Voordat we op Kauai aankwamen waren we op het eiland Oahu. Klik snel hier als je nog niet gelezen hebt wat we daar deden. πŸ˜€

Dag 1 Kauai, aankomst

Vanochtend ging de wekker om 5:30 om de vlucht naar Kauai te halen. Afrekenen, auto inleveren en door de douane. We konden van tevoren niet inchecken. Het was een vlucht geboekt bij United, maar uitgevoerd door Hawaiian en online zeiden ze allebei dat we bij de ander moesten inchecken. πŸ˜‰ Op het vliegveld was het met 3 klikken in de computer bij een medewerker geregeld gelukkig. We kregen nog geen plaatsen aangewezen. Dat zou bij de gate zijn. Daar bleek dat we bij de nooduitgang mochten zitten! Top!

Nieuwe huurauto weer opgehaald, een Nissan Sentra dit keer. Uit dezelfde klasse als de vorige, maar toch wel minder luxe. Er zit een navigatiesysteem bij, die aan dr hand van de gps locatie ineens verhaaltjes gaat vertellen. In het begin dachten we, waar komt dat gepraat vandaan dan?! Haha.

We waren te vroeg bij het hotel, dus zijn we naar een stukje verderop gereden, waar wat winkels en restaurants waren en hebben we geluncht.

Omdat de kamer daarna nog niet klaar was zijn we naar de Opaeka’a falls gereden. Je kan niet dichtbij komen, maar zo is het ook een mooi gezicht in het groen.

Zoals je ziet is het geen strakblauwe lucht. Laten we het er maar op houden dat het niet voor niks zo groen is hier. Vaak zijn het alleen hele korte buien, dus daar hopen we dan maar op voor de andere 3 dagen die we hier nog zijn. πŸ™‚

In het naastgelegen Hilton hotel konden we met korting tours boeken, dus hier zijn we ook langs gegaan. We wilden graag een sunset diner boottour doen langs de Na Pali coast. De hike route die hier is is niet te bereiken, door overstromingen die zijn geweest. Dus de boot of helikopter is de enige optie om deze kust te zien. Die je toch wel echt wilt zien als je toch hier bent… Maandag is er nog plek gelukkig! πŸ˜€ Nu nog hopen op goed weer. De vooruitzichten zijn niet best voor de komende dagen. Maar ook daarvoor hebben ze een overkapping op de boot. We gaan het zien. πŸ™‚

Om half 4 waren we dan weer terug bij het hotel en eindelijk was de kamer klaar! En het is een best groot appartement! Vandaag zitten we nog in eentje waar je op zich wel langs een ander gebouwtje de zee zou kunnen zien, maar morgen gaan we naar eentje waarbij je het gewoon recht vooruit kan zien! Dat wat we ook eigenlijk wel verwacht hadden als je oceanview boekt natuurlijk. πŸ™‚

De rest van de middag hebben we wat gezeten. Vanavond nog wat eten ergens en dan gaan we morgen weer op pad om dingen te zien. πŸ˜€ We hebben bij Coconuts Fish cafe gegeten en ik had Fish taco’s. Echt enorm lekker!! πŸ˜€ Je krijgt er 2, die ze ook op aparte bordjes doen.

Dag 2 Kauai, hike Waimea Canyon

Op Kauai is de Waimea Canyon, de Grand Canyon van Hawaii. Daar wilden we natuurlijk gaan kijken en het liefst ook een leuke hike maken. De vrouw waar we de boottocht voor morgen hebben geboekt zei dat vandaag de beste dag is qua weersverwachting (boot was voor vandaag al vol πŸ˜‰ ), dus wilden we vandaag die kant op gaan.

Het is zo’n 1,5 uur rijden, dus we zijn op tijd gaan ontbijten, zodat we niet te laat zouden aankomen. We wisten dat bij het Koke’e museum hikekaarten te koop zijn (3 dollar), dus we zijn in 1 keer daarheen gereden. Ok, via 1 tussenstop, waar het enorm mistig was en het ging regenen.

We hadden dus onze eerste glimp van de canyon te pakken! Met ook de Waipo’o waterval helemaal op de achtergrond.

In het museum was ook een vrouw aanwezig die kon vertellen over de hikes en zij vertelde dat als je tijd hebt voor 1 hike, je de canyon trail moet doen. Dit zou 2 uur duren totaal heen en weer en geeft uitzichten over de canyon. Die had ik ook zelf al gevonden op internet, dus deze wilden we gaan doen!

Ware het niet dat het bij dat uitzichtpunt dus was gaan regenen en het was nog niet gestopt…. We zijn nog verder gereden naar de Na Pali lookout. Maar daar kon je niks zien door de harde regen en mist.

Bij het museum is ook een restaurant, dus daar hebben we eerst maar eens geluncht voordat we verder gingen. In de hoop dat de regen zou ophouden. Uiteindelijk zijn we om 12:30 toch maar naar het begin van de hike gegaan. Met de gedachte dat de foto hierboven het enige zou zijn wat we van de canyon zouden kunnen zien konden we echt niet leven. En aangezien het weer hier iedere 10 minuten kan veranderen zijn we uiteindelijk maar met regenjas aan door de regen gaan lopen, die inmiddels ietsje minder was geworden.

We wisten dat het pad glad kon worden door regen. En dat was het ook zeker! Glibberige paden, omhoog en omlaag en over stenen, takken en wortels heen. En toen…. kwamen we na 3 kwartier bij een parkeerplaats! Hadden we het verkeerde pad genomen! Wel een mooi pad hoor door de bossen, maar ons einddoel was de canyon en de waterval!

Dus weer 20 minuten terug gelopen naar halverwege waar we vandaan kwamen en het goede pad genomen.

Ondertussen was de regen gestopt en was het weer super warm, dus de jas kon weer uit. πŸ™‚ Het pad bleef wel overal glibberig. En toen eindelijk na totaal een uur en 3 kwartier glibberen en glijden kwamen we uit bij de canyon. Die helemaal dicht zat met mist. πŸ˜‰

De bovenkant van de waterval was wel te zien en dat was super mooi.

En terwijl we daar zo stonden klaarde het ineens op en werd de canyon zichtbaar! πŸ˜€ Was alle moeite toch niet voor niks geweest!

Dus snel (voor zover dat gaat om dit pad) weer terug naar de canyon. Want soms blijft de mist maar 5 minuten weg. En toen trok de hele canyon open! πŸ™‚ Super gaaf! Op de foto is niet goed te zien hoe groot het echt is. Maar het is enorm! Zo diep. En mooie groeven in de bergen.

Voldaan zijn we weer terug gelopen naar de auto (we kwamen een vrouw tegen die op haar knie was gevallen en een beetje moeilijk keek. Later kwamen 2 brandweerwagens en een ambulance ons tegemoet rijden… Kan natuurlijk van alles zijn. Maar in ons hoofd hebben we die aan elkaar gekoppeld…) en na totaal 2 uur en 3 kwartier waren we dan toch nog lekker bezig geweest en hebben we de canyon en Waipo’o waterval kunnen zien van dichtbij!

Inmiddels was het 16:00 en begon het ook weer te regenen, dus zijn we lekker terug gegaan naar het hotel, waar we nu een andere kamer hebben, die nu echt oceaanzicht heeft! We hebben wat gegeten bij Tiki tacos. Prima voor weinig geld. πŸ™‚ Wasje gedaan in de machines die ze hier hebben staan (2 dollar per wasmachineprogramma of drogen 50 minuten) en lekker vroeg naar bed!

Dag 3 Kauai, Na Pali coast cruise

Vanochtend hebben we eens vrijwel niks gedaan! Rustig aan opgestart, we wilden bij Eat Healthy Kauai ontbijten, maar de acai was op voor de acai bowls en aangezien het een veganistisch restaurant is krijg ik Frank daar alleen heen als hij een acai bowl krijgt. Hij noemt het een sorbet. πŸ˜‰ We zijn naar een ander gegaan, die wel acai had.

Vanochtend zijn we even naar Lydgate State Park gelopen, nog geen 5 minuten van ons hotel af.

Het is heel klein, maar er is een kleine lagune, waar veel mooie visjes zitten. Misschien dat we hier morgen nog kunnen gaan snorkelen. Verder hebben ze vooral aangespoeld hout liggen, wat best een mooi gezicht oplevert.

Hierna hadden we nog wat tijd, dus zijn we bij het zwembad gaan zitten. Hier werden we weggejaagd door een regenbuitje, dus zijn we nog even op ons eigen terrasje gaan zitten.

Wist je trouwens dat op Kauai enorm veel kippen lopen! Echt overal! Niemand weet precies hoe ze hier zijn gekomen. Owja en normaal zie je wel veel Europese toeristen. In welk land je ook komt. Maar hier zijn alleen nog 2 Duitsers tegengekomen en 2 Zwitsers. De rest is eigenlijk allemaal Amerikaans (uit het Westen, de Oost-Amerikanen schijnen altijd naar de Cariben te gaan) en Chinezen (tja, waar vind je die niet… Sowieso altijd precies waar jij een foto wilt maken πŸ˜‰ )

Om 12 uur zijn we richting Eleele gereden, waar de Na Pali coast cruise vanmiddag zou vertrekken! Veel zaten al vol, maar Blue dolphins charters had gelukkig nog een plekje op de sunset dinner cruise! We waren express te vroeg gegaan, zodat we nog even in het enorm oude stadje Hanapepe konden kijken en nog even konden lunchen voordat we de boot op gingen.

Om 14:30 moesten we er zijn en om 15:00 gingen we de boot op. Een mooie catamaran, met niet teveel mensen. Het idee was om het eiland heen te varen, langs de Na Pali kust met de karakteristieke rotsen en dan op de terugweg eten en drinken en zonsondergang.

Al vrij snel kwamen we spinner dolphins (langsnuitdolfijnen) tegen! Best veel en ze sprongen voor de boot uit en maakten draaiende sprongen (daarom heten ze spinners). Super leuk! Daarnaast zagen we nog wat soorten vogels, iemand zag een zeeschildpad, maar die hebben wij gemist en ik zag een geit op de klif!

De Na Pali kust heeft enorme rotsen. Het is niet voor te stellen hoe hoog en groot. Natuurlijk met de karakteristieke groeven en groene en rode kleuren. Het was heel mooi om langs te varen. Heerlijk relaxt op de boot lekker in de zon. Hier een kleine impressie. πŸ˜€

Op de terugweg kregen we drinken (mai tai, bier, wijn, frisdrank, alles was er) en later ook eten. Het was een buffetje met rijst, sla, lam en kip en ananas en zelfgemaakte koekjes als toetje. Verbazingwekkend lekker!

Na het eten merkten we wat rumoer onder de crew. Eentje ging het motorhok in, we zagen rook uit de achterkant komen en later ging er nog eentje in het water bij de schroef kijken. De rook werd niet minder, maar we hebben niet gehoord wat er mis was. Wel kwamen andere boten ons langsvaren en we gingen niet heel snel. We waren ook pas 20:00 terug in de haven, toen het allang donker was. Zonder zonsondergang trouwens, want die kleurde niet mooi vandaag. Maar we zaten prima en we hoefden nergens meer heen, dus het maakt niet uit dat het later was geworden.

Het was een lekkere dag op de boot, met weer prachtige dingen in het geheugen!

Dag 4 Kauai, noordkust en relaxen

De derde volle dag alweer dat we op Kauai zijn! Vanochtend hebben we ontbeten bij Lava Lava Beach Club. Eerder waren we hier ook en het beviel goed.

Daarna zijn we richting de noordkust van Kauai gereden. We hadden eigenlijk bedacht bij het boeken van deze reis dat we een stuk van de Kalalau trail langs de Na Pali coast wilden lopen. Daarom zijn we ook nu pas gegaan en niet in maart al. Omdat er in maart nog een te grote regenkans is. Maar een paar maanden geleden is er een grote overstroming geweest en zijn delen van de trail en ook de weg er naartoe weggespoeld, dus dit kan niet meer. De vrouw waar we ook de boot hadden geboekt zei dat we toch zeker die kant op moesten gaan voor de noordkust en gewoon zover doorrijden als mocht. Dus dat was het plan voor vandaag.

We zijn eerst naar Kilauea lighthouse gereden. Je moet 5 dollar pp betalen om te mogen kijken, maar dat is omdat ze ook een opvangcentrum voor dieren zijn.

Vanaf de vuurtoren heb je mooi uitzicht over de kust en zee. Zeker de moeite waard. Je ziet ook veel verschillende vogels voorbij komen en op de kliffen zitten. Als het walvissenseizoen is kan je die hier ook voorbij zien komen. Maar dat is het nu niet.

Terugkomend van de vuurtoren reden we langs een paar leuke winkeltjes. We stoppen echt niet bij alles, maar bij deze wel. πŸ˜‰ We hebben leuke stenen schildpadjes gekocht! πŸ˜€ Normaal denken we dat we leuke dingen nog wel een keer tegen komen, dus we kopen nooit zo vroeg in de vakantie souvenirs. Ook omdat je het allemaal maar heel moet zien te houden. Maar deze vond ik te leuk! En de ervaring leert dat je leuke dingen nooit nog een keer tegen komt en dan heb je spijt dat je het niet meteen hebt meegenomen….

Hierna zijn we naar Anini Beach gereden. Een matig mooi strand, maar het schijnt dat je er mooi kunt snorkelen bij het rif wat ervoor loopt. We hebben even gelopen, maar zijn daarvan weet doorgegaan.

We zijn ook naar Princeville gereden, omdat we dat op de kaart zagen. Maar dat kan je beter overslaan. Grote golfbaan, met dure resorts ernaast. Meer is het niet.

Daarna zijn we naar Hanalei doorgereden. Onderweg was het groen op sommige stukken echt heel mooi. We konden goed kijken, want stonden in de file. πŸ˜‰

Hanalei bleek ook het verst te zijn dat we konden komen. Daarna was de weg afgesloten. We zijn daar nog een stukje over het strand van Hanalei gelopen. Het is normaal vast heel mooi met uitzicht op de bergen erachter, maar nu viel het wat tegen door de wolken en mist die er hingen. Onderweg hadden we ook zo nu en dan regen.

We waren er wel een beetje klaar mee, dus zijn we terug gereden naar het hotel.

We zijn nog even gaan snorkelen in die lagune waar ik het over had vlakbij het hotel. Maar de zee was zo ruw dat het water niet helder was en er geen vis te zien was. Het was ook te koud door de wind en de dikke wolken om nog lekker op het strand te liggen, dus zijn we naar het zwembad gegaan. Ook dit werd wat te koud door regen die ook weer even kwam, dus hebben we verder bij de kamer gezeten.

We hebben weer gegeten bij Coconuts Fish cafe. Echt heel lekker! Dit keer de kip taco’s en Frank had Fish en chips, wat hier met makreel en tonijn is!

Morgen vliegen we om 16:00 naar Big Island. Ja, dat eiland met die vulkaan. Niks aan de hand zegt de reisorganisatie. Dus we gaan er gewoon heen. Maar dat is dus pas in de middag, dus ’s ochtends gaan we als het weer een beetje meewerkt nog een hike doen een berg op!

Halve dag 5 Kauai, Nounou west trail

Toen we wakker werden regende het keihard. We zagen onze hikeplannen dus alweer in het water vallen. Maar later werd het toch ineens droog! De vraag was alleen wel in hoeverre de hike een goed idee was, want ik had gelezen dat het na regen vaak wat glibberig werd en het had zeker 2 uur geregend!

Maar goed, we moesten eerst nog ontbijten (bij de supermarkt in Coconut marketplace gedaan. Echt top als je goedkoop wilt eten!) en we moesten nog de helikoptervlucht van morgen herbevestigen. Dus dat gingen we eerst nog doen. Maar dat herbevestigen bleek moeilijker dan gedacht. Het verkeerde nummer stond in de reispapieren (waar ik natuurlijk pas achter kwam na 10 minuten in de wacht te hangen… Sorry baas van Frank, we kunnen de telefoonkosten gewoon terug betalen hoor!) Uiteindelijk had ik het goede nummer te pakken en is de vlucht bevestigd. Morgen worden we om 10:20 opgehaald bij het hotel. πŸ˜€

Inmiddels was de lucht zelfs wat blauw geworden en kwam de zon een beetje door! Dat hebben we op Kauai nog niet veel meegemaakt. πŸ˜‰ Dus we zijn de hike maar gewoon gaan proberen! Terug kan altijd nog als het te gek wordt.

Om Nounou maintain (beter bekend als sleeping giant) op te gaan zijn 3 trails. Wij kozen voor de Nounou west trail. Deze is stijler, maar korter dan de andere 2. Aangezien wij een vliegtuig moesten halen vanmiddag hebben we voor de kortere gekozen. Gekwalificeerd als iets moeilijker dan moderate. Wij hebben de status omgedoopt naar modderig. πŸ˜‰ De regen had volop zijn werk gedaan! Je zag nog waar het water had gelopen en veel plekken waren nog drassig. En stijl was het ook zeker. Niet de meest handige combinatie. πŸ˜‰

Het eerste stuk van de trail ging door een bos met naaldbomen.

Het pad was extreem glibberig. Ik mag mijzelf nu wel een professionele boomknuffelaar noemen. πŸ˜‰ Bomen zijn super handig om je aan vast te houden als het te glad is om te lopen. πŸ˜‰

Op het kruispunt met de oost trail moesten we naar rechts en toen al snel waren we bij de picknickplaats. Dit is een soort tussentop. πŸ˜‰ Niet de echte top dus. We hadden het tot hier gehaald zonder te vallen, dus we wilden door naar de echte top. Hier was het uitzicht natuurlijk ook al mooi, maar echt op de top staan is nog veel leuker!

Ik had gelezen dat het stuk na de picknickplaats meer klimmen dan lopen was. En dat was niks te weinig gezegd! Natuurlijk nog steeds glibberig op sommige stukken, maar hoe hoger de kwamen hoe meer het alweer opgedroogd was. De grootste uitdaging op dit stuk was dat je inderdaad behoorlijk moest klimmen. Dus met handen en voeten zijn we naar boven gegaan. Zo dus haha.

Maar het is ons gelukt! Super gaaf! Het laatste stukje ging over een richel met aan beide kanten niks. πŸ˜‰ De uitzichten waren alles waard! We hebben een klein uurtje erover gedaan om op de echte top te komen.

Normaal ben je in de helft van de tijd weer beneden (of in ieder geval in de blogs die ik heb gelezen over deze trail), maar het was zo glibberig dat het ons 50 minuten heeft gekost. πŸ˜‰ Ik ben wel een paar keer weggegleden, maar niet gevallen! Frank ook niet. Die bomen helpen echt om aan te hangen! Dus we hebben het zonder kleerscheuren overleefd. Onze benen waren tot onze knieΓ«n modderig, dat wel. πŸ˜‰ De schoenen kregen we niet schoon voor het vliegtuig, dus die hebben we maar in een zak in de koffer gedaan. Normaal doen we de grootste schoenen aan in het vliegtuig, omdat onze tassen niet heel groot zijn. Maar ik denk dat ze ons er zo niet door hadden gelaten. πŸ˜‰

Het was een super mooie, avontuurlijke hike, met prachtig uitzicht als beloning. Zeker doen als je in de buurt bent! De zon was inmiddels volop gaan schijnen en het werd 30 graden. Lekker warm tijdens het klimmen. πŸ˜‰

Hierna zijn we bij een supermarkt lunch gaan halen en we hadden og wat tijd over, dus zijn nog naar de Wailua waterval gereden. Mooie waterval, met een regenboog!

Nu werd het echt tijd om naar het vliegveld te gaan. Auto ingeleverd en door naar de servicebalie van Hawaiian airlines. Want het zou te makkelijk zijn als het inchecken een keer goed zou gaan natuurlijk. Inchecken kon wel, maar we moesten betalen voor onze tassen. Als je member wordt van Hawaiian airlines krijg je 10 dollar per koffer korting! Zomaar een tipje mijnerzijds. πŸ˜‰ Maar dat pakte de app niet… Bij de balie werd het wel goed geregeld, dus betaalden we 15 dollar per koffer. πŸ˜€

Het vliegtuig ging op tijd de lucht in, op naar Kona, onze eerste bestemming op Big Island.

Klik snel verder voor het reisverslag over Big Island, waar we op 2 plaatsen verblijven. Klik hier πŸ˜€

TravelWorld USA 728x90
Rondreis Hawaii II: 4 nachten Kauai

2 gedachten over “Rondreis Hawaii II: 4 nachten Kauai

 • 23 februari 2020 om 17:56
  Permalink

  De kippen op Kauai en Hawaii zijn een resultaat van de orkaan Iniki. Deze heeft in de jaren 90 alle verblijven van de kippen verwoest, en daarna heeft de natuur haar werk gedaan πŸ˜‰
  Vandaar dat je overal kippen schijnt te zien!

  Beantwoorden
  • 23 februari 2020 om 21:11
   Permalink

   Ow wat een cool verhaal! πŸ˜ƒ Losgebroken kippen hihi. Free the chicken! πŸ˜‰

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *