Ik ga eens kijken hoe ik het vind om wat persoonlijke dingen te delen! Dingen die te maken hebben met mijn persoonlijke ontwikkeling en de vraag “En nu?”. Het schijnt normaal te zijn dat je meer gaat nadenken over je leven zo rond je 30ste. Maar nu ik 32 ben, ben ik er wel een beetje klaar mee! Misschien dat ik door het op te schrijven en misschien ook reacties van mensen te krijgen er voor mijzelf ook verder in kom. Het moet natuurlijk even uitwijzen of er mensen zijn die het überhaupt boeiend vinden om te lezen waar ik mee worstel of over nadenk. Maar dat gaan we zien! 😀 Misschien is het wel herkenbaar voor jou en kan ik jou er juist ook weer mee helpen door gewoon te laten weten dat je niet enige bent die ermee bezig is. Althans, daar ga ik dan maar even vanuit. Dat ik niet de enige ben die nadenkt over deze dingen. 😉 Misschien ben ik wel gewoon raar. Dat kan ook hè. Denken jullie allemaal “Dat kind is niet goed!”. Dat kan. Laat het dan ook weten. Zodat ik dat ook weet. Dan heb ik wat om aan te werken. 😉

Weten wat je wilt

Als eerste onderwerp voor deze serie: Weten wat je wilt. Ik heb een enorme bewondering voor mensen die weten wat ze willen. Een passie hebben. Een doel hebben en daar volledig voor gaan.

Mensen die weten wat ze willen

Ik word er helemaal blij van. Mensen die gewoon helder hebben wat ze willen. En hun enthousiasme ook over weten te brengen op mij. Ik krijg enorme energie van mensen die zo zijn! Zomaar wat voorbeelden van mensen. Fulltime bezig zijn met het noorderlicht en het weer en dit ook willen overbrengen op zijn reizigers en volgers, zoals tijdens onze reis naar Lapland. Yoga- en meditatielessen geven en mensen helpen nieuwe inzichten te krijgen. Zich helemaal storten in de Wim Hof methode, ijsbadworkshops geven (heb ik ook gedaan! :D) en zelfs ook ijsbaden verkopen. De Kilimanjaro beklimmen terwijl je ziek bent, om te laten zien dat die ziekte haar er niet onder gaat krijgen. (Lees hier mijn review over haar boek) Zomaar wat mensen waardoor ik denk “Yes! Wat cool! Dat wil ik ook!” en vervolgens “Waarom heb ik niet zoiets?”.

En ik dan?

Ik heb echt geen idee. “Gewoon doen wat je leuk vindt” hoor je dan als je er met iemand over praat. Tja, wat vind ik leuk? Ik vind het leuk om buiten te zijn in de natuur. Ik vind reizen leuk. Maar fulltime reizen wordt wat prijzig en ik denk dat het dan ook niet meer zo leuk wordt, omdat het niet meer speciaal is. Voeding vind ik interessant. Maar ik ben er niet zo diehard mee bezig als zou “moeten” om echt succesvol daarin te zijn. Dan zou ik 100% gezond moeten gaan doen. En dat wil ik gewoon niet. Ik ben meer van het 80/20 principe. Het moet leuk blijven. Al zullen een hoop mensen ook wel blij zijn met die gedachte… Yoga vind ik leuk, meditatie vind ik leuk, edelstenen vind ik leuk. Maar alles doe ik een beetje. Ik heb nog niks gevonden waar ik nou echt zo enthousiast over ben dat ik er helemaal voor ga. Dat ik echt doorpak en er volledig in duik. Dus eigenlijk doe ik maar wat. Van alles een beetje en niks helemaal.

Doorpakken

Het meest irritante van mijzelf vind ik nog wel dat ik allerlei ideeën in mijn hoofd heb, maar er niks mee doe. Iets simpels als “Ik wil echt in het weekend zelf yoga doen”. Omdat ik dan wat beter verspreid door de week een yogasessie kan doen, naast de Body Balance op dinsdag en de yoga- en meditatieles op woensdag. Met een filmpje van Youtube bijvoorbeeld. Genoeg filmpjes te vinden. Ik heb er zelfs al een aantal opgeslagen onder het mom van “Die ga ik echt een keer doen!”. Maar verder gebeurt er niks. Ik denk dat ik het nu 2 keer heb gedaan. Dat is 1 voorbeeld van vele dingen die ik wel bedenk, maar die ik nooit doe. En ik begrijp zelf niet waarom.

Heb jij een gedachte over wat ik hier verteld heb? Laat het weten! 😀 Denk jij ook hierover na? Heb jij een manier gevonden om ook daadwerkelijk een antwoord op deze vraag te krijgen? Of heb jij je passie/doel al gevonden? Ik ben benieuwd!

 

Persoonlijk verhaal #1; Weten wat ik wil
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *