Aloha! Vorig jaar op Hawaii had ik een favoriet ontbijt, de acai bowl! Zo lekker! En gezond als je het niet met appelsap maakt. 😉 Dus hierbij mijn recept om zelf ook een goddelijke acai bowl te maken, zodat je thuis ook een beetje Hawaiiaanse sferen krijgt. Met ook een beetje achtergrond over wat acai dan eigenlijk is.

Wat is acai?

De acai is een bes. Deze bessen groeien aan een tropische palmboom, die vooral te vinden is in Brazilië. De bes en dus de poeder hebben een paarse kleur, vandaar dat de acai bowl dus een mooie paarse kleur krijgt. Dat maakt het al een feestje om dit te eten. Acai bessen bevatten heel veel antioxidanten. Verder zitten de bessen vol met vitamines en mineralen en wordt het daarmee een superfood genoemd. Er wordt gezegd dat acai bessen helpen bij afvallen, doordat het je bloedsuikerspiegel stabiliseert en het zou ook je cholesterolgehalte kunnen verlagen. Er zijn alleen te weinig goed uitgevoerde onderzoeken om dit echt te kunnen bevestigen. Ik vind het vooral gewoon heel lekker verwerkt in een acai bowl en het brengt bij mij herinneringen terug naar onze geweldige reis naar Hawaii.

Zo maak je de acai bowl!

Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 bevroren banaan
  • 100 ml kokosmelk of havermelk
  • 1 eetlepel acai poeder
  • Vers fruit, cacao nibs, kokosschaafsel, etc voor de topping
Zo maak je het
  • Leg minimaal een dag van tevoren een gesneden banaan in de vriezer. Ik maak plakjes en leg die dan tussen een bakpapier in de vriezer, zodat het niet 1 grote klomp wordt
  • Haal de bevroren banaan uit de vriezer en laat dit een klein beetje ontdooien. Dat vindt je blender leuker, tenzij je een turboblender hebt
  • Doe de bevroren banaan samen met de plantaardige melk en acai poeder in de blender
  • Blender het geheel tot het glad is. Ga niet te lang door, want dan wordt het naar mijn smaak te dun. Ik heb het liever wat dikker.

Tip! Lukt het blenderen niet, dan kan je altijd meer melk erbij doen. Alleen wordt het dan wel wat dunner. 🙂

  • Snijdt het verse fruit en leg het op de acai bowl en maak het af met dingen als kokosrasp, noten, cacao nibs of pindakaas (also known as peanut butter drizzle, jam jam! 😉 )
Acai bowl kiwi macadamia Hawaii
Met heerlijke macadamia nootjes van Hawaii 😀

Eet smakelijk! Laat je even weten hoe je het vond? 😀

Heb je nog zin in ijs met chocola, maar dan gezond, ook met bananen? Kijk dan even naar mijn recept van bananenijs met chocola!

Recept: Acai bowl net als op Hawaii
Getagd op:                

2 gedachten over “Recept: Acai bowl net als op Hawaii

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *