Op vakantie neem ik nooit heel veel mee. Ik heb nooit meer dan 14 kg, en meestal zelfs minder dan 13 kg, in mijn tas of koffer zitten. Ik vertel jou graag wat ik dan allemaal mee neem, aangezien veel mensen denken dat dit niet kan. Deze lijst gaat om een vakantie waarbij je temperaturen zoals in Nederland of warmer tegenkomt. Dus eigenlijk al onze vakanties, behalve die naar Lapland, hebben we met een soortgelijke lijst gedaan.

We hadden altijd een backpack. Die van mij was iets van 50 liter. Maar omdat mijn rug dat niet zo’n goed idee meer vind hebben we vorig jaar, voordat we naar Canada gingen, een onwijs handige tas gekocht, de
Vaude Tobago 65L reistassen . Deze is uiteindelijk onze keus geworden, omdat deze niet te groot is, uit 2 vakken bestaat, degelijke wielen heeft en ook hengsels om hem eventueel makkelijk op te pakken als het pad iets te ruig is om te rollen.

Naast onderstaande lijst neem ik altijd oude shirts en ondergoed en sokken mee die ik anders toch wilde weggooien, tot mijn tas vol is. Die doe ik dan 1 keer aan en ga ik dan niet wassen. Afhankelijk van het land leg ik shirts dan neer voor de schoonmaakster of gooi ik ze daar weg. In de loop van je vakantie wordt je tas dan steeds leger en je hoeft de eerste dagen niet te wassen, omdat je het weggooit!

Dit is wat ik standaard mee neem op vakanties naar landen met normale temperaturen. Het lijkt een hele lijst, maar je zal zien dat het veel kleine dingen zijn ook:

Reizen algemeen

Kleding

 • Reistas/koffer
 • Kleine dagrugzak (in mijn geval een reisheuptas, omdat mijn nek een dagrugzak niet zo leuk vindt)
 • Outdoorbroek (lang of afrits. Afrits scheelt 1 korte broek 😉 )
 • Korte broek
 • Spijkerbroek
 • Jogging broek (heb ik nodig in het vliegtuig vanwege mijn stuitje…)
 • Shirt met lange mouwen
 • Lekker warm vest
 • Regenjas/zomerjas (ik heb een vorig model van deze North Face jas, ik koop mijn jassen altijd in de Bever outlet, dus ik heb nooit een nieuw model 😉 )
 • Wandelschoenen (Ik heb lage van Lowa, ze leken heel erg op deze Lowa’s, alleen heb ik geen Goretex. Ze zijn niet meer online te vinden die ik heb… 🙂 Deze doe ik aan in het vliegtuig, scheelt een hoop ruimte en gewicht in de tas)
 • Gympen
 • Slippers en/of sandalen (deze Teva Kayenta sandalen lopen echt super lekker! Ik heb ze in het blauw :D)
 • Blouse met lange mouwen (altijd bij me tegen de muggen ‘s avonds, maar 9 van de 10 keer gebruik ik hem niet)
 • 3 snel droog shirts
 • 3 gewone shirts met korte mouwen
 • 2 topjes zonder mouwen
 • Genoeg ondergoed voor 1 week
 • 2 bh’s
 • 2 paar lange sokken (tegen de muggen in de avond)
 • 3 paar korte sokken (voor in de normale of wandelschoenen)
 • Zwemkleding
 • Slaapkleding

Verzorgingsproducten

 • Toiletspullen, zoals shampoo, bodylotion, scheermesjes, make-up, enz. De dingen die je normaal ook gebruikt. De dingen in grote flessen doe ik altijd in reisflacons, zodat je niet zo’n grote fles mee hoeft te nemen
 • Zonnebrand crème en aftersun
 • Deet spray 40% (wij nemen altijd de spray, omdat je daarmee het spul niet zo aan je handen krijgt. Je kan met je ene arm je andere arm bijvoorbeeld insmeren. 😉 )
 • EHBO set met pleisters, thermometer, sporttape, vaseline, nagelknipper en vijl en Sterilon
 • Medicijnen zoals ORS zakjes, Loperamide (werkt alleen niet altijd bij mij…), Paracetamol, neusspray, evt malariapillen en in mijn geval hooikoortspillen
 • Multi vitamine pillen
 • Tekentang
 • 1 reishanddoekje die snel droog is
 • Desinfecterende gel
 • Een beetje wasmiddel (daarom heb ik zo weinig shirts mee, ik spoel ze gewoon zo nu en dan even uit)
 • Vochtig toiletpapier (wat was ik hier blij mee tijdens mijn buikloop in Tanzania!)
 • Tampons en inlegkruisjes
 • Haarelastiekjes en –borstel
 • Wattenstaafjes
 • Zakdoekjes
 Outdoor algemeen

Officiële dingen

 • Contant geld (afhankelijk van het land bepalen we hoeveel we meenemen. In “rare” landen zoals Tanzania wil je niet te vaak moeten pinnen, omdat je niet weet hoe veilig dit is, dus nemen we wat meer cash mee. Verdeel dit over verschillende bewaarplekken!)
 • Creditcard +pincode
 • Pinpas (al kan je hiermee niks in veel landen. Wanneer dit wel kan is het goedkoper om hiermee geld uit de muur te halen!)
 • Paspoort
 • Rijbewijs
 • Vaccinatiepaspoort
 • Papieren van je reis
 • Kopietjes van je reisverzekering, pasjes en paspoort
 • Zorgverzekeringspas
 • Telefoonnummers van banken, noodnummers en familie in je telefoon en ook op papier
 • USB stick met je reisbescheiden en alle belangrijke papieren
 • Die belangrijke papieren zet ik ook altijd in een map in mijn e-mail, want dan kan je er echt altijd bij in een noodsituatie
 • E-reader (daar zet ik ook alle PDF’jes in van gescande pasjes en reispapieren)

Andere handige dingen

 • Zonnebril
 • Reservebril (als je een bril draagt)
 • Telefoon + lader
 • Wereldstekker + extra stekkerdoos met 3 gaten
 • Camera + genoeg geheugenkaartjes + acculader en extra accu
 • Zaklamp
 • Zakmes/multitool
 • Naai-setje (al is het maar om iets uit te vinger te frummelen met een naald)
 • Knijpers
 • Touw
 • Punaises
 • Schrift om dingen in op te schrijven
 • Aantal pennen
 • Reisgids
 • Tijdschriften
 • Plastic zakken voor vuile kleding
 • Boterhamzakjes (altijd handig, echt!)
 • Waterdichte zakjes
 • Gezonde mueslirepen (voor nood als er geen eten is op een moment dat je dat wel nodig hebt)

Volgens mij heb ik zo alles. Hihi. Ik denk dat ik niks vergeten ben zo.
Heb je hier iets aan? Of mis je nu echt iets dat je denkt “Hoe kan je dat nou niet meenemen??” Laat het mij weten! 😀

Paklijst “zomer” vakantie
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *