Iedereen is maar druk, druk, druk, het lijkt het nieuwe “goed” wel als antwoord op de vraag hoe het gaat. Druk zijn is niet per definitie goed. Dat liet ik je ook al lezen in mijn review over het boek Nooit meer te druk en ik ervaar ook iedere dag zelf dat druk zijn echt niet goed is. In deze blog deel ik manieren om een rustmoment in je dag in te bouwen, zodat jij niet de volgende bent met een burn-out.

Ga wandelen tijdens de lunchpauze

Een heerlijke onderbreking van je werkdag is even gaan wandelen tijdens je lunchpauze. Een kwartiertje kan al genoeg zijn als je niet zo’n lange pauze hebt of, net als ik, lunch mee hebt wat je niet lopend kunt eten. Snel, ok, niet te snel, je lunch naar binnen werken en dan de rest van je pauze even lekker buiten lopen. Je voelt je echt weer gemotiveerder om aan de gang te gaan als je weer binnen komt. Je bent even uit je werkomgeving en haalt even wat extra zuurstof naar binnen.

Blijf een paar tellen langer op de wc zitten

Denk jij echt dat jouw collega’s het merken als je 2-3 minuten langer op de wc blijft? Ik denk het niet! En dan kan jij mooi even een rustmoment in de vorm van een mini-meditatie doen of de ademhalingsoefening van je Fitbit doorlopen van 2 minuten. Of gewoon even voor je uit staren of Facebook bekijken op je telefoon. In ieder geval, gewoon even niet aan werk denken, een paar minuutjes is al genoeg om daarna weer verder te kunnen.

Maak een strandwandeling

Wat ik zelf heerlijk vind als ik een avond nergens anders heen hoef is een strandwandeling! Letterlijk je hoofd leegwaaien, want je moet niet naar het strand gaan als je niet van wind houdt. En je bent ook lekker actief bezig. Een uurtje lopen door de grens van water en zand en je slaapt daarna als een roosje! Ik loop altijd meteen richting het water, want dat losse zand is natuurlijk gewoon vreselijk. 😉 Het hardere zand bij de waterlijn is veel lekkerder! Let wel even op of er geen kwallen liggen…

Maui Hawaii kust rustmoment wandeling
Dit is een beetje vals spelen, zag onze kust er maar zo uit hè? Dit was een rustmomentje op Maui, Hawaii, tijdens een wandeling. Zo mooi! Als Hawaii wat dichterbij zou liggen zou ik daar vaak heen gaan!

Ga naar een yogales of doe yoga thuis

Een ashtanga les, hatha les of yin les, het maakt niet uit. Even helemaal je hoofd leegmaken met yoga. In een yogastudio of gewoon thuis met een filmpje van internet. Ik geef de voorkeur aan de yogastudio, want dan ben ik veel minder afgeleid dan thuis en wordt het toch meer een echt rustmoment. Maar ik probeer het ook zo nu en dan thuis te doen, zeker als de zomer voorbij is en Yoga op ’t Schouwburgplein weer is afgelopen. Voor mij is yoga een goede onderbreking van de sleur van werken, eten, slapen, werken, etc. Het voelt dan alsof de voorbije werkdag alweer ver weg is en de volgende werkdag “pas” morgen weer is en nog lang niet is.

Lees een boek of tijdschrift

Wie leest er tegenwoordig nog een boek? Ik vooral voordat ik ga slapen en ook op vakantie. Of als het lekker weer is om buiten te zitten. Als ik binnen zit zet ik toch al snel de tv aan. Om gek van te worden. Het is dat er toch nog wel wat programma’s zijn die ik wil zien, maar eigenlijk zou dat ding gewoon de deur uit moeten! Als jij nou niet net als ik iedere keer maar die tv aangooit, lees dan eens een boek of een tijdschrift. Heb je geen inspiratie welk boek je wilt lezen? Kijk dan even in de Natuurlijk Linda shop bij de categorie boeken, waar leerzame boeken in staan, maar ook boeken gewoon voor de ontspanning! Daarnaast lees ik regelmatig tijdschriften, zoals Happinez, Yoga Magazine en Yoga International. Alleen met aanbieding-abonnementen, want zo kunnen we zo veel mogelijk sparen voor nog veel leukere dingen.

Rommel lekker aan je website (of iets anders waar jij je in kan verliezen)!

Ok, deze is vooral voor mijzelf, maar misschien heb jij ook wel een blog? Laat je link gerust hieronder achter, ik vind het altijd leuk om andere blogs te bekijken. Of heb je een andere website? Ik vind het in ieder geval heerlijk om lekker te rommelen aan mijn website. Ik leer nog steeds dingen bij over hoe ik mijn website zo mooi en functioneel mogelijk kan maken. Ik kan zo erin op gaan dat ik de tijd compleet vergeet!

Wat is jouw ultieme tip om een rustmoment te hebben? Korte of lange rustmomenten, ik wil ze allemaal weten, zo leer ik ook weer wat bij! Laat ze hieronder achter en veel plezier met de uitvoering van mijn tips! 🙂

6 Tips voor een rustmoment in je drukke dag
Getagd op:            

2 gedachten over “6 Tips voor een rustmoment in je drukke dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *