We zijn op het laatste eiland van onze reis aangekomen. Maar heb je de eerdere verhalen nog niet gelezen? Klik dan snel hier, om de vorige te lezen!

Halve dag 1 Maui, Aankomst hotel

De vlucht was allemaal prima, een half uurtje, en ook onze tassen waren weer meegekomen!

Huurauto weer opgehaald bij Alamo. Dit keer hebben we een grotere! Omdat we hoorden dat het leuk is om over de railing te kunnen kijken met de Road to Hana, dus hebben we een SUV! We kregen een Nissan Rogue Sport met maar 70 mijl op de teller! We zijn dus de allereerste die hem mee hebben! 😀 Mooi ding hoor. 😉

In een klein uurtje zijn we naar hotel Kaanapali Ocean Inn gereden. De kamer is groot en heeft een balkonnetje en kijkt uit op de schutting van Royal Lahaina Resort. 😉 Dat hoort bij elkaar en daar mogen we ook alle faciliteiten van gebruiken! Helaas wordt je ook hier weer opgelicht met parkeerkosten. Betaal je geen schoonmaakkosten van meer dan 100 dollar, dan betaal je wel 15 tot 30 dollar per dag parkeergeld en zo ben je dus bij ieder verblijf zo’n 100 dollar kwijt aan kosten.

Het was al 17:00 toen we hier aankwamen. Dus we hebben even een rondje gelopen om te kijken wat hier allemaal is en na wat Googlen zijn we naar Whalers village gegaan, waar we een restaurant hadden gevonden waar we wilden eten. En ook daar was het weer betaald parkeren…. 6 dollar per uur! Rotterdam Bijenkorf is zelfs nog goedkoper! Maar in de verste verte geen andere optie te vinden, dus maar gedaan. Morgen maar eens op zoek naar betere opties. Whalers Village heeft trouwens vooral hele dure kleding en veel juwelen.

Toen we terug kwamen bij het hotel was er een hula show bezig (108 dollar pp incl eten en drinken… Alsof het niks is, zoveel mensen zitten er achter die schutting waar wij tegenaan kijken!). Wat een takkeherrie zeg! We hebben zo’n show in het klein gezien in Waikiki en dat was echt meer dan genoeg.

We hadden bij het boeken erbij laten zetten dat we een rustige plek willen. Dat is behoorlijk mislukt hier. Het is ook nog eens iedere avond en we zijn hier 6 nachten! Dus we zijn naar de receptie gegaan met deze klacht. Nu moeten we 2 nachten in deze kamer blijven en daarna gaan we naar een cottage van Royal Lahaina Resort! Meer dan 2 keer zo duur dan waar we nu zitten, maar dan zonder bij te betalen. Super deal! En het hotel zorgt ervoor dat onze spullen verplaatst worden als wij weg zijn. Zitten we straks toch nog 4 nachten op een rustige plek! 😀

Dag 2 Maui, Iao valley en zon!

Ik heb vanochtend een yogales gedaan! 😀 In het Royal Lahaina Resort, waar we alles van mogen gebruiken, geven ze 3 keer per week om 7:00 een yogales. Dus die moest ik even meedoen. 🙂 We waren maar met 6, dus dat was prima. Het was erg basic, maar wel even lekker. Dat hiken is niet goed voor je soepelheid. 😉

Daarna zijn we gaan ontbijten in het hotel. De prijzen zijn iets duurder dan we gewend zijn, maar je hoeft dan ook niet een eind te eigen, dus tja…. En ze hadden hier weer acai bowls!! Wat heb ik die gemist op Big Island! Het was heerlijk!

Het deel van het eiland waar wij zitten heeft als middelpunt de Iao vallei. Op 50 minuten rijden is de ingang en een kleine trail. Niet echt een hike, want het pad is compleet geasfalteerd. Maar het is wel een leuk rondje en het groen is er super mooi! In een klein uur ben je er zeker wel doorheen, maar dan heb je wel de needle gezien.

En als je een stukje van de trail af gaat (omdat iedereen het doet is geen reden toch? 😉 ) heb je dit uitzicht. Geweldig mooi!

Hierna zijn we teruggereden richting hotel en hebben we een Safeway supermarkt gevonden. Bij Lahaina, in een klein winkelcentrum. Zonder betaald parkeren en met winkels waar wij ook het geld voor hebben om iets te kopen. 😉

We hebben lunch gekocht en hebben dit op ons balkon opgegeten. 😀

De rest van de middag hebben we een paar uur op de ligbedden van het hotel gelegen, heerlijk in de zon. De zon zat achter de wolken, dus dat helpt om niet meteen levend te verbranden. 😉 Ondertussen hebben we nog uitgezocht welke stops we morgen willen doen tijdens het rijden van de road to Hana. 6:00 is het plan om te gaan rijden. 🙂

Vanavond hadden we een geweldige zonsondergang! Er waren veel wolken. (hele vakantie alleen nog maar heel veel wolken gehad eigenlijk… We zijn het maar als voordeel gaan zien dat we niet een zonnesteek op kunnen lopen, zoals in Madagaskar…) Door de wolken kleurde de horizon wel enorm goed! 1 van de beste zonsondergangen die ik ooit heb gezien!

Na het eten dus op tijd gaan slapen, want om 5:30 gaat de wekker… 😉 Hopelijk kunnen we slapen, want de buren maken echt enorme herrie… We hebben nog nooit zoveel last van herrie gehad als in dit hotel. Heel bijzonder. Gelukkig worden we morgen verhuisd naar de cottages van Royal Lahaina Resort!

Dag 3 Maui, Road to Hana

Vandaag is de dag van de “Weg naar Hana”! 5:30 ging de wekker, want het is een lange dag als je langs de weg van alles wilt doen. Zonder iets aan te doen is het al 3 uur rijden vanaf ons hotel naar Hana…. Als we er eerder beter over nagedacht hadden, dan waren we een nacht in Hana gebleven! We wilden eigenlijk ook de Pipiwai trail lopen aan de oostkant van het eiland, maar nu we met iemand hier gesproken hebben blijkt dat 3,5 uur rijden te zijn, weer over de Hana highway….. 53 eenbaansbruggen en meer dan 600 bochten. Dat hebben we er niet voor over. Als we dat van tevoren wisten hadden we dus een overnachting gedaan in Hana en dat gecombineerd. Maar hé, dat hebben we niet! (Voor jou dus wel een tipje als je aan het nadenken bent over een reis naar Hawaii!) Dus hup, vroeg eruit, Pipiwai trail uit het hoofd en gaan!

Fruit hadden we nog van gisteren en onderweg is er ook zat te koop, dus echt ontbeten hebben we niet. Ik zat sowieso nog steeds vol van gisteren. (Ik denk dat ik minstens 5 kg zwaarder thuis kom!)

De eerste stop die we deden was Ho’okipa beach park, waar altijd veel surfers bezig zijn. Leuk om even te kijken, al waren de golven niet heel hoog.

Van vrienden hadden we een cd geleend waarop van alles wordt verteld over de weg. Aan de hand van de milemarkers weet je wanneer je weer verder moet luisteren. Super handig!

Tussen milemarkers 6 en 7 kwamen we eucalyptusbomen tegen met regenboogkleuren. Heel apart!

Vervolgens stopten we bij Kaumahina State Wayside. Eigenlijk vooral omdat hier een wc is, maar er is ook een leuke uitkijk. 😉 Daarna gingen we door naar Keanae, een peninsula die lager ligt dan de rest. Je wordt op deze route dood gegoois met bananenbrood, maar ik had gelezen en gehoord dat het bananenbrood van Aunty Sandys het beste is. Die zit hier op de peninsula, dus die hebben we gekocht. Hadden we mooi meteen een brunch. 😉 Het was nog warm!! En inderdaad super lekker!

De Wailua valley lookout was ook erg mooi, al was het was het wat mistig in de bergen. We hadden inmiddels ook al regelmatig regen gehad onderweg, maar op mysterieuze wijze was het telkens droog als we iets wilden gaan kijken!

De 3 bears falls waren ook top vlak langs de weg.

Bij de Pua’a Ka’a state Wayside park zijn we ook gestopt. Wederom voor de wc. 😉 En er was een “small hike” naar een waterval. Dus wandelschoenen aan en gaan. Nou hilarisch, als 20 meter een asfaltpaadje op lopen al een hike heet….. Klein is het in ieder geval wel ja! Maatstaven van Amerikanen zijn toch echt anders dan voor Nederlanders/Europeanen. De waterval was best mooi trouwens. 😉

(Even een andere vergelijking tussendoor voor het beeld van verschillen in standaarden. Iemand vroeg in het visitor center van Mauna Kea hoe lang je over de summit trail doet. Het antwoord was: “8 tot 10 uur, maar er zijn regelmatig van die Europeanen die in 6 uur weer terug zijn” Haha dus… Al vraag ik mij af of wij het op die hoogte in 6 uur zouden kunnen)

De Hanawi falls liggen ook vlak langs de weg (geen medelijden hebben hier, gewoon even een tikkie asociaal je auto langs de weg parkeren!). Ook deze waren zeker de moeite waard om even te stoppen.

Hierna zijn we in 1 keer doorgereden naar Waianapanapa State park. We kunnen in 1 dag nier alles zien, maar dit was een stop die we sowieso goed wilden bekijken. Met grotten, gevormd door lava, een boog boven het water, een zwart strand, verschillende blowholes en sowieso de ruige kust! Het was er prachtig! We zijn een stukje de trail op gelopen, rechts van het strand is een grot(je) en de groene planten tussen de gestolde lava ziet er echt fantastisch uit!

Dit was onze laatste stop voor Hana! We made it! Om 14:00 kwamen we in Hana aan. De hele weg was sowieso een prachtige weg door het regenwoud. Met bijzondere bomen en hier en daar een paar bloemen en uitzichten de valleien in.

Hana heeft een verborgen red sand beach. Het is eigenlijk privégrond van een hotel, dus er wordt een beetje geheimzinnig over gedaan. Het lijkt alsof je er niet kan komen, maar iemand die zag dat we aan het zoeken waren vertelde ons waar we heen moesten. Roep maar als je het ook wilt weten. 😉 Het was wat moeilijk lopen door de losse steentjes en het zand wat er op het pad ligt, maar we hebben het zonder echt te vallen bereikt. 😉 Bijzondere kleuren bij elkaar zo met de zee!

Je kan nog verder rijden, maar wij zijn na Hana terug gegaan. Het was inmiddels 14:30 geweest en het was ook nog 3 uur terug rijden.

Op de terugweg zijn we nog gestopt bij de Waikamoi Ridge Trail. Op de heenweg wisten we niet of het handig zou zijn met de tijd, dus hadden we het overgeslagen. Maar we hadden nog best wel tijd voordat het donker zou worden dus hebben we deze trail op de terugweg nog meegepakt! Het hele rondje duurde 3 kwartier. Het was erg modderig op sommige plekken, omdat het zoveel geregend had. Dat houdt het een beetje spannend. 😉 Het was een mooie route door een bos, met bijzondere bomen en wat bloemen. Leuke afsluiter!

Owja we zijn ook nog langs de halfway stop gegaan en hebben daar nog een bananenbrood gekocht. Deze is ook lekker. Maar de man die we spraken en zei dat Sandys beter is, had gelijk! 😉

Dag 4 Maui, Blowhole en snorkelen Napili bay

Na de lange dag van gisteren hebben we vandaag een beetje een rustdag! We zijn lekker pas om 8 uur eruit gegaan en toen gaan ontbijten. De acai bowl viel wat tegen bij CJs, dus morgen ontbijten we gewoon weer in het hotel.

Na het ontbijt ben ik eerst gaan wassen. Het hotel heeft wasmachines en drogers staan die je kunt gebruiken, zoals eerdere hotels ook hadden. 3 dollar per machine en je was is binnen 1,5 uur gewassen en gedroogd. In de tussentijd hebben we in de zon bij het zwembad gezeten. Nog even een jaloersmakend kleurtje krijgen. 😉 Wees niet bang, we hebben zoveel wolken gehad en toch de hele tijd zonnebrand gesmeerd (het is zelfs op, dus we hebben vandaag nieuwe gekocht! We maken nooit een hele zonnebrand tube op!) dat ik niet eens zo erg verkleurd ben.. Denk ik. Haha.

Toen de was klaar was zijn we via de supermarkt voor lunch naar een blowhole aan de noordkant van dit stukje eiland gereden. Half uurtje rijden van het hotel. De weg er naartoe was heel mooi. De blowhole viel wat tegen. We zijn er niet eens helemaal voor naar beneden gelopen. Want dan moet je ook weer omhoog en daar zijn we vandaag te lui voor. 😉 We hebben veel betere blowholes gezien! De omgeving was wel prachtig en de weg er naartoe ook, dus zeker de moeite waard.

Vervolgens zijn we weer een stukje terug gereden, naar Napili bay, want hier zouden zeeschildpadden moeten zitten. Het strand is druk en niet bijzonder. Maar bij de eerste keer snorkelen zagen we allemaal mooie visjes! Ik had eerder pas 1 soort gezien, dus super leuk! En het snorkelen zelf ging ook prima!

We hebben nog even op het stand gelegen en toen hebben we nog op een ander stukje gesnorkeld. Want er zouden schildpadden moeten zitten en die hadden we nog niet gezien! En toen zagen we wel ineens 2 zeeschildpadden! Jeee, heb ik ze toch nog ook onder water gezien.

Met het terug gaan naar het strand kwam ik de branding niet lekker door en werd ik tegen een rots gespoeld. Daardoor heb ik nu een aandenken op mijn bovenbeen in de vorm van een schaafwond van zo’n 6 cm. Bloeden als een malle natuurlijk in dat water. Hebben we toch niet voor niks altijd een ehbo set mee. Dus pleister erop en naar het hotel gegaan. Ik had al gezien dat het alleen oppervlakkig was en geen diepe snee gelukkig, dus laten drogen en nu is het wat dikkig, maar vormt zich een mooie korst op de plekken waar telkens weer een druppeltje bloed kwam. Ik denk dat mijn been niet geamputeerd hoeft te worden. Of in ieder geval niet helemaal. 😉 De rots heeft nu wel een stukje van mijn bruine huid gepikt!

Dag 5 Maui, Haleakala NP

De tweede hele hoge berg die we op gaan deze vakantie is Haleakala!

2 uur rijden van ons hotel en er is geen eten te krijgen daar boven. We hadden nog bananenbrood over, dus we hebben er een fruitschaal bij gehaald in de supermarkt en toen zijn we op pad gegaan.

De hele weg naar boven is ook al heel mooi. De top is op 3 km hoogte, dus je gaat door de wolken heen omhoog. En dan ineens schijnt de zon! Heel fel! Maar de wind maakt het toch wat fris en overal staat dat het zo koud is daarboven, dus lange broek aan, vest aan en toen zijn we een stukje van de sliding sands trail gaan lopen.

De hele trail duurt een hele dag, maar om een mooi uitzicht te krijgen hoef je maar een stukje van 20 minuten naar beneden. Omhoog terug duurt alleen wel 1,5 keer zo lang. 😉 Met fotostops erbij ben je zo 1,5 uur onderweg. En het was super warm! Mijn vest ging al snel uit, maar mijn broek kon ik natuurlijk niet uit doen toen we daar liepen. 😉 Het uitzicht was inderdaad geweldig! Een hele andere wereld!

Met wat kleine trailtjes kan je nog van meer punten uitkijken over de krater. Het is echt een mooi gebied!

Hierna zijn we weer naar beneden gereden en terug naar het hotel. Inmiddels was het alweer 5 uur! We hebben nog wat over het strand gelopen hebben toen in het hotel gegeten. We hadden een kortingsbon voor 2de gerecht 50% korting, dus dan is het wat leuker te betalen. 😉

Dag 6 Maui, allerlaatste hike en middag in de zon

Owjee, het eind is nu echt in zicht! Vandaag doen we de laatste hike op Hawaii. En de gelukkige trail is de Waihou Spring trail!

Uurtje rijden vanaf het hotel en weer heel anders dan de landschappen die we hier hebben gezien werd ons beloofd in de top 10 hikes van Maui. Met een stuk van de trail naar beneden, met als beloning grotten gevormd door lavaflows!

De trail gaat eerst door bos met aangeplante naaldbomen, als experiment om te kijken wat het beste is voor de houtkap. Al snel rechts is de trail naar beneden naar de grotten. Best stijl! Gelukkig was het pad droog. Anders hadden we dezelfde glijers kunnen maken als op Kauai. Met het enige verschil dat hier de afgrond wel heel dichtbij is! 😉

Aangekomen bij de grotten na zo’n 25 minuten op de trail was het zicht op de wand met grotten echt geweldig!

Dit bord stond aan het eind van de trail. 😉 Het bovenste bord stond er trouwens wel 4 keer onderweg. Een stukje van 10 minuten. Haha. Ik denk dat je wel kan raden wat de woorden zijn die weggestreept zijn. 😉

En toch maakte ik ook deze foto. Zo gaaf! Die grotten zijn echt geweldig. Vul zelf dus maar in wat ik met de informatie op dat bord heb gedaan. 😉

We zijn een half uur beneden gebleven en toen weer omhoog gegaan. Dat was best heftig, recht omhoog. Maar toch waren we in een kwartier weer boven! Het familierondje van de trail hebben we afgemaakt en toen zijn we naar Lahaina gereden, een klein plaatsje vlak bij ons hotel.

Best een leuk plaatsje met prachtige banyan bomen en leuke winkeltjes aan de straat. Hier hebben we een rondje gelopen en een snelle lunch gedaan.

Daarna zijn we weer lekker naar het hotel gereden. Daar hebben we de rest van de middag in en om het zwembad gezeten.

Inmiddels hadden we ons ook ineens gerealiseerd dat we morgen moeten uitchecken om 11 uur. En onze vlucht gaat om 22:40… Het is op zich natuurlijk wel lekker als we nog even kunnen douchen als we de zee of het zwembad uit komen, voordat we het vliegtuig in gaan voor 3 vluchten richting Amsterdam. Met minimale overstaptijd, dus ook geen tijd om te douchen op San Francisco (dat is mogelijk weet ik inmiddels 😉 ). Gisteren hadden we al gevraagd om een oplossing. Douches voor mensen in onze situatie hebben ze hier niet (seriously? Dat hebben we tot nu toe in ieder laatste hotel, waar we dit nodig hadden, overal ter wereld, gehad!)

Voor een late checkout konden we vandaag pas informeren, maar nu kregen we te horen dat ze daar morgen niet aan doen, omdat ze nogal vol zitten (dat wist je toch zeker gisteren ook wel?!). 🙁 Ze kwamen nog met de optie om bij de lokale sportschool te vragen of we mogen douchen. Op zich een optie, maar we hebben maar besloten dat we morgen niet meer gaan snorkelen (want mijn haar is meteen touw in zeewater en dan wil ik toch wel graag mijn haar even wassen voordat ik zo lang in vliegtuigen ga zitten) en het zee- of zwembadwater wat we dan nog hebben aangeraakt spoelen we wel af met de douche naast het zwembad. Omkleden in de wc en hop, het vliegtuig in.

Tipje van mijn kant dus, check even als je een reis boekt of de vlucht een beetje aansluit aan je hotel! Eerdere reizen hebben we daar niet over na hoeven denken, omdat daar altijd aan gedacht werd door de reisorganisatie om een dagkamer te regelen in deze situaties. Dit keer dus niet en zelf ook niet aan gedacht!

Straks lekker eten en dan maar alles vliegtuigklaar inpakken!

Dag 7 Maui, Beach walk, zon en terug vliegen

Vandaag is dan echt de allerlaatste dag aangebroken. We vliegen om 22:40, dus hoeven pas om 19:30 van het hotel weg. Dus we hebben nog de hele dag!

Vanochtend hebben we eerst een beetje uitgeslapen en toen hebben we op ons gemak ontbeten in het hotel. De allerlaatste keer de acai bowl! 😉 Thuis ga ik uitzoeken hoe ik dat zelf kan maken!

Daarna zijn we de beach walk gaan lopen, die langs ons hotel komt. Het is een pad wat langs het strand loopt. Je loopt dus eigenlijk langs de hotels die langs de kust staan.

Eerst zijn we de zuidkant op gegaan, want daar is Whalers village (die waar je met de auto 6 dollar per uur betaalt, van de eerste dag 😉 ) Toen we de hele beach walk af hadden gelopen zijn we naar Whalers village terug gegaan om te lunchen. Onderweg kwamen we het Hyatt hotel tegen, waar ze pinguïns hebben… We zagen ook dat we niet eens in een heel grootschalig hotel zitten, ondanks dat het een behoorlijke shock was voor ons hoeveel mensen er zijn, in vergelijking met eerdere hotels. Het kan veel erger! Enorme flatgebouwen, met enorme zwembaden, met heeeeel veel mensen… Ik ben blij dat we daar niet voor gekozen hebben!

Ik zat eigenlijk nog vol van het ontbijt, dus ik heb een smoothie genomen met allemaal groene dingen en alleen gezonde ingrediënten van een healthy bar. En nog super lekker ook!

Daarna zijn we gaan omkleden in de wc van het hotel en hebben we nog de rest van de middag bij het zwembad gezeten.

Voordat we richting het vliegveld gingen hebben we nog even afgespoeld onder de douche naast het zwembad, weer omgekleed in de wc en nog wat kleins gegeten bij Castaway cafe bij de buren.

We waren na de file, dus weer mooi op tijd bij de auto inleveren en op het vliegveld ging ook alles in 1 keer goed. Als het goed is gaan de tassen in 1 keer door naar Amsterdam en tot nu toe lijkt alles nog op tijd te vertrekken!

Met een prachtige zonsondergang en zonsopgang zat ik bij het raam op de 3de en laatste vlucht! We zijn weer geland. Terug naar het normale leven en op naar de volgende reis!

Feitjes en opvallendheden

(Opvallend in Hawaii, maar niet perse gelimiteerd tot Hawaii 😉 )

Je moet toch wat hè als je zo lang in een vliegtuig zit, dus daar komen ze (in volgorde van het opploppen in mijn hoofd):

– Hawaii is zeker niet alleen zon, zee, strand! Er zijn geweldige hikes te doen in natuur die op ieder eiland weer anders is.

– Iedereen in winkels en restaurants vraagt “How are you?”, maar zijn niet geïnteresseerd in het antwoord.

– Alle keuzes die je maakt van een menukaart zijn “awesome”, “good choice” of “excellent”. Jaja, zal best. Ik maak natuurlijk vaak goede keuzes, maar altijd, dat kan niet. 😉

– Overal staan waarschuwingsborden. “Kijk uit, hier is geen loopband”, “Klif, ga niet verder”, bij iedere bocht opnieuw dat het een kringelweg is, etc. Veel borden zijn nogal gericht op kleuters zeg maar. Zelf nadenken wordt niet meer gedaan.

– In vliegtuigen wordt altijd gezegd iPhone, iPad, etc die uit moeten ipv telefoon of tablet, alsof er geen andere merken bestaan. Of mn Samsung mag aan blijven!

– Alle getoonde bedragen zijn exclusief tax! Dan denk je 2 dollar voor een flesje water bijv en dan ga je afrekenen en wordt het ineens een incourant bedrag door de tax die er nog bij komt

– In restaurants staat op de bon al uitgerekend hoeveel fooi je extra moet geven voor 15, 18 of 20% fooi. Hoeveel?! “For your convenience”. Ik reken zelf wel. 😉

– Hawaii zou eigenlijk een i voor een a moeten inruilen, want het waait echt altijd. Keihard! Wij hebben er dus Hawaai van gemaakt.

– Die wind maakt de temperatuur wel een beetje beter. Zonder die wind is het echt heel heet, vooral op Maui, en hadden de hikes toch wel moeilijker geweest.

– Je mag altijd rechts afslaan, indien mogelijk, ookal staat het stoplicht op rood. Tenzij er een bord staat dat dat niet mag. 😉

– We zijn heel weinig Europeanen tegen gekomen. De meeste toeristen zijn Amerikanen. Daarna komen de Chinezen/Japanners/Koreanen en een handjevol Europeanen zijn we tegen gekomen.

– Iedereen gaat er vanuit dat je op Hawaii bent voor je huwelijksreis. Maar gewoon de reden dat je aan het reizen bent omdat het kan vinden ze eigenlijk veel leuker.

– Acai bowls en poke bowls zijn echt heel lekker! En echt Hawaiiaans.

– Er zijn mensen die na 5 minuten op een trail al vragen of het nog ver is als je ze tegemoet komt. “you’re almost there!” is dan een leuk antwoord. 😉 Ook als ze nog een uur omhoog moeten.

– Als een hike een beetje omhoog gaat of langer is dan een halve kilometer, ben je het merendeel van de andere mensen al kwijt en loop je dus nooit in de drukte!

Individuele rondreizen van FOX | FOX.nl
Rondreis Hawaii IV: 6 nachten Maui

2 gedachten over “Rondreis Hawaii IV: 6 nachten Maui

  • 15 mei 2020 om 23:23
    Permalink

    Ik heb met veel plezier je hele Hawaaii avontuur gelezen, superleuk! Dank voor t delen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *