Het leven begint weer een beetje vorm te krijgen! Jeee we mogen weer meer! Nu ik weer een paar weken naar mijn werk mag dacht ik dat het wel tijd was voor een update van mijn kant. 😀

Werk rustig aan opstarten

Op mijn werk op het lab mogen we weer rustig beginnen met werken. Na 8 weken thuiswerken (lees: vooral veel in de tuin zitten, want wat moet een analist zonder lab??) mogen we nu weer een beetje beginnen met werken. We hebben shifts waarin we mogen werken, van 7:00-12:00, 12:00-17:00 of 17:00-22:00 en dus niet allemaal tegelijk en alleen voor praktische dingen. Tot nu toe ben ik vooral de ochtendshift geweest en soms de middag en gelukkig is het nog niet nodig geweest om in het weekend of ’s avonds te gaan. 7:00 beginnen is wel heel vroeg…. De slimme wekker op mijn Fitbit Versa zet ik dan op 6:15 en dan kijkt die wat een handige tijd is om wakker te worden aan de hand van mijn slaapcyclus. De ene keer ben ik dus al voor 7:00 aanwezig, de andere keer wat later. Is niet belangrijk, zolang ik mijn werk maar af krijg. We mogen er alleen heen voor de praktische dingen, computerwerk moet thuis gedaan worden.

Ik merk dat ik geen goede thuiswerker ben. Na een ochtendshift heb ik geen zin meer om nog aan het werk te gaan thuis en bij een middagshift loop ik in de ochtend juist eindeloos te lummelen voordat ik iets ga doen en dan ineens is het tijd om naar Leiden te rijden…. Tja, zolang ik geen klachten krijg over de hoeveelheid werk die ik doe is het allemaal prima. Vandaag was er een mailtje over dat we binnenkort misschien verder opschalen. Als ik dan gewoon weer hele dagen op het lab kan zijn, doe ik vast weer meer. Al merk ik ook dat ik in die 5 uur op het lab nu net zo veel of meer doe dan dat ik normaal in een dag van 8 uur doe.

Buitenyoga!

Voordeel van dat thuiswerken en niet iedere dag naar het lab mogen is wel dat ik mijn eigen tijd kan indelen en dus ook extra yoga kan doen. Op vrijdagochtend bijvoorbeeld. Ik vind het fijn om aan het begin van de week het meeste praktische werk te doen, zodat de rest van de week “over” is. Dus op vrijdag werk ik vaak de hele dag thuis. De yogastudio waar ik normaal heen ga geeft nu buitenlessen. Echt heerlijk! Ik wil nooit meer naar binnen (ok, zolang het lekker weer blijft tenminste…) Afgelopen pinksterweekend ging ik 4 ochtenden achter elkaar. Andere mensen hebben een eigen ochtendroutine waarin ze iedere ochtend yoga en meditatie en een ijsbad doen en bijvoorbeeld schrijven of een boek lezen. Ik heb daar de discipline niet voor (en mijn wekker kan echt niet nog vroeger om dat ook nog te doen voordat ik naar mijn werk ga), maar als het dan zo uitkomt dat ik op deze manier heel vaak een les kan doen, dan komt dat wel heel mooi uit! Dan nog een paar avondlessen erbij, met als resultaat dat ik nu minimaal 4 lessen per week doe. Ik merk dat het mijn lichaam goed doet! Ik heb trouwens wat tips voor buitenyoga bij elkaar gezet!

Andere tijdsbesteding

Naast meer yoga heb ik ook meer rust in mijn kont om meer te lezen. Eerst had ik altijd de behoefte om in het weekend ergens heen te moeten. Al was het maar een rondje winkels terwijl ik eigenlijk al wist dat ik niks ging kopen. Maar omdat dat een tijd niet ging heb ik dat een beetje afgeleerd denk ik en kan ik nu een hele tijd met een boek in de tuin zitten. Ik hoop dat ik dit kan vasthouden nu we weer meer weg mogen. Soms heb ik nog wel onrustige gevoelens als in “Moeten we niet iets doen?” “Vergeten we niet iets wat we nog moeten doen?” “Moeten we niet iets klussen?” Maar nee, er is niks wat moet gebeuren, dus kan ik lekker in mijn boek duiken. De ene keer een roman, zoals De Zeven zussen, de andere keer meer een informatief boek, zoals Een nieuw Begin van Tony Crabbe. Doet mij denken nu ik dit typ dat ik wel een lijstje kan maken van de boeken die ik heb gelezen in deze gekke tijd, ter inspiratie! 😀 Komt er binnenkort aan!

Ontkiemen courgetteplant komkommerplant

Bewuster van mijn omgeving

Dat we niet weg konden en ik uiteindelijk meer rust kreeg, na de eerste weken waarin ik juist extreem onrustig was trouwens, heeft er ook voor gezorgd dat ik mij meer bewust ben van mijn omgeving. Wat er allemaal in de tuin groeit bijvoorbeeld. Ik had nooit zoveel belangstelling voor de tuin. Ik wilde wel een tuin, met veel groen, dus geen pleintje, maar deed er eigenlijk nooit iets mee. Maar nu heb ik zaadjes gepland voor meer bloemen voor de bijtjes en ook zaadjes voor wat kruiden en courgette- en komkommerplanten. Ze zijn ontkiemd in ieder geval, dus ik ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen! Ik zie ook ineens dat de boom tegenover onze tuin, aan de andere kant van het water, eigenlijk heel mooi waait! De blaadjes maken een heel mooie dans zeg maar als het waait. En waaien heeft het nogal gedaan! Waar je al niet op let ineens hè…

Hoe is het bij jou? Ben jij ook weer aan het opstarten? Heb jij nog mooie inzichten gekregen in de afgelopen tijd? Laat het mij weten hieronder, vind ik heel leuk! 😀

We mogen weer aan de gang!
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.