Ieder kwartaal komt er een nieuwe Jouwbox uit, gevuld door Tim Hortensius en Ralph Moorman met verantwoorde voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Soms met een gast erbij die helpt bij het samenstellen van de box en dit keer is dat Nienke Gottenbos, bekend van het boek De poepdokter!

Dit kwartaal mocht ik hem weer ontvangen om jullie erover te informeren! 😀 Bestel hem snel, want meer dan 90% is al verkocht! Het gaat zo snel iedere keer! Onderaan deze blog vindt je meer informatie over hoe je de box kunt bestellen. Ik ga alle producten weer even langs met wat ik er van vind. 😀

Natural temptation – Charge you up thee – €3,49

Thee is altijd goed! Althans, dat vind ik, want ik drink de hele dag door thee. Deze thee is een groene thee, met daarin citroengras, pepermunt en venkelzaad en is biologisch. Ik vind hem erg lekker, want deze thee heeft een zacht, frisse smaak.

Chufa – Biologische gepelde chufa’s – €4,25

Chufa’s zijn kleine knolgewasjes en een echte superfood. Rijk aan vezels en mineralen en werken als prebiotica, wat een voedingsbodem is voor goede bacteriën. Ze worden ook wel tijgernoten genoemd, door hoe ze eruit zien denk ik. Alleen zijn het dus geen noten, dus mijn vriend kan ze ook eten met zijn notenallergie. Er staat op de verpakking dat ze knapperig zijn, maar dat vind ik totaal niet. Ze zijn best taai, ook de eersten die ik nam toen de zak net open was. Ze hebben een licht zoete smaak en zijn zeker niet vies hoor! Maar knapperig is het niet. Je moet er best wel goed op kauwen. Ik had ze ook een keer door de geitenyoghurt gedaan, maar toen werden ze keihard, dus dat is geen aanrader. Gewoon eten als tussendoortje zijn ze heel lekker.

Mattisson – Biologische lijnzaad gebroken – €2,05

Je darmen worden erg blij van lijnzaad, vanwege de vezels die erin zitten en er zitten lignanen in, die werken als antioxidant. In de koelkast bewaard blijft deze pot ook wel even goed, ondanks dat de lijnzaad gebroken is. Juist omdat de lijnzaad al gebroken is kost het je zelf geen moeite en daarom is gekozen om deze in de box te doen. Je kunt direct een schep door je yoghurt of smoothie doen en dat is dus ook wat ik ermee doe. 1-2 eetlepels per dag is genoeg om je darmen blij te maken.

Jouwbox 9

5th Season fruit – 100% gevriesdroogd fruit – €1,49

Verantwoorde snoepjes!! Zo lekker! Vriesdrogen wordt gedaan door het product eerst te bevriezen en daarna alle water eruit te halen. Hierdoor is het lang houdbaar, maar blijven ook 90% van de voedingsstoffen aanwezig. Het smaakt net als verse ananas. Als je het even in je mond laat en er speeksel bij brengt blazen ze ook weer een klein beetje op en is het bijna alsof je een echt stukje ananas in je mond hebt. Met verse ananas heb ik altijd dat het wat bijt in mijn tong en dat is met deze gevriesdroogde stukjes ook het geval. Net echt dus 😉

Niche4health – Collageen type 1 gehydrolyseerd – €10,43

7 zakjes van deze collageen zitten in de box. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit van spieren, gewrichten, botten en huid. Je lichaam maakt dit zelf aan, maar na je 25e wordt dit wel minder. Met deze zakjes kan je dit aanvullen. De smaak is heel neutraal, het smaakt echt naar niks. Dit heb ik ook door de geitenyoghurt gedaan. 1 zakje per dag is genoeg. En je proeft er echt niks van dat er iets door je yoghurt heen zit. Ik doe wat meer vinyasa yoga de laatste weken, sinds we weer buiten lessen mogen volgen, dus ik kan wel wat extra collageen gebruiken voor mijn spieren. Deze zakjes gaan dus zeker op. 🙂 Ik heb deze zakjes ook in de Natuurlijk Linda shop gezet, dus zo kan je er makkelijk nog meer bestellen! Met ook maar liefst 10% korting!

Shop gehydrolyseerd collageen (poeder) met 10% korting met kortingscode “Natuurlijklinda” in de Niche4Health webshop!

Biobite – Kefiaar water sinaasappel – €2,25

Ik heb op een blauwe maandag wel eens zelf waterkefir gemaakt, dus ik ben redelijk bekend met de smaak hiervan. Kefir is een mix van goede bacteriën en gisten en werkt als probioticum voor je darmen. Het is een gefermenteerd product. Dit flesje heeft een sinaasappel smaak, maar dat vind ik er moeilijk uit te halen. Ik vind het meer naar witte wijn smaken, met een bubbeltje, vanwege de fermentatie. Het bruist wat en daardoor plopt het flesje een beetje als je het open doet. Het smaakt in ieder geval lekker en mijn darmen weten niet wat er gebeurt na al deze goede spullen voor mijn darmen!

Lactibiane – Tolerance – €30,85

Een probioticum, goede darmbacteriën! Soms neem ik het mee op vakantie, om mijn ingewanden een beetje rustig te houden. Maar je kunt probiotica natuurlijk ook nemen als je niet op vakantie gaat, maar gewoon als ondersteuning van je darmen. Dit merk kende ik nog niet, maar ik ga het zeker proberen. Vakantie zit er voorlopig niet in helaas. Of in ieder geval niet naar een land waar dit nodig is. Dus ik ga het gewoon als ondersteuning slikken. Dat kan nooit kwaad. 🙂

Vitals – Vrouwenformule Pro 45+ – €32,95

In een eerdere Jouwbox zat de normale vrouwenformule, die ik toen wel gebruikt heb. Maar 45 ben ik nog lang niet. Het schijnt dat je het dan toch wel kan nemen, maar toch ga ik deze denk ik niet gebruiken, want hier is wel wat discussie over. Er zit zilverkaars in wat kan helpen bij opvliegers. Tja 😉

Mudmasky – Leave-me-on summer mask SPF15 – €49

Mudmasky heeft al een aantal keren in de Jouwbox gezeten en er is zelfs een aparte Mudmasky box gemaakt tussendoor. Heerlijk spul allemaal. Deze zomercrème smeert ook weer lekker uit en bevat, net als de lente-variant zonbescherming. De lente-variant uit de vorige Jouwbox is alleen nog lang niet op, dus de zomer ga ik gebruiken als de lente op is. Hopelijk ben ik snel genoeg en is het dan niet al herfst. Maar een halve tube lente weggooien vind ik ook zonde en volgend jaar is het niet meer goed.

Piroche cosmetics – Pure hydration serum – €24,95

Piroche is ook een bekend merk in de box. Deze keer zit er een serum van Piroche in. Het zijn ampullen die je moet openbreken en dan 2-3 keer kan gebruiken. Op mijn werk heb ik vaker van dit soort ampullen om te openen, maar ik kan mij voorstellen dat dit wat eng kan zijn, omdat het glas is. Dat had ik tenminste toen ik dit voor het eerst deed jaren terug. Je moet ook altijd maar afwachten hoe het breekt en het kan dan een goed scherp randje opleveren. Doe daarom even een wattenschijfje of tissue er omheen als je het breekt voor als het mis gaat. Omdat je het meerdere keren kan gebruiken, maar de ampul natuurlijk open is als je hem open breekt moet je het wel afdekken en dit kan bijvoorbeeld door een plukje watten in de opening te doen.. Ik zou dit product liever in iets anders zien. In een buisje ofzo, zoiets als waar kleine parfummetjes in zitten bijvoorbeeld. Ampullen zijn naar mijn idee niet gemaakt om meerdere keren te gebruiken, omdat je het niet makkelijk kan bewaren en het bijna altijd een scherp randje oplevert. Het smeert wel lekker uit trouwens!

The health factory – Nano zilver 200 ml – €34,95

Kleine zilverdeeltjes zijn goede antibiotica en werken tegen bacteriën en virussen. Als je het inneemt moet dit samen met een probioticum, omdat het ook de goede bacteriën in je darmen doodt. Je kan dit bijvoorbeeld gebruiken als je verkouden bent, een zere keel of griep hebt. Maar ook is het te gebruiken om oppervlakken of je handen te ontsmetten of om kleine wondjes sneller te laten helen. Ik heb zelf op dit moment geen klachten, dus ik laat de fles nog even voor wat het is en ik heb ook de KNO spray nog van de vorige box, waar ook zilver in zit. Die heb ik wel veel gebruikt toen ik corona-achtige klachten had! Dit is trouwens de donkere fles op de foto, zonder etiket. Die zal ergens tijdens het inpakken verloren zijn gegaan denk ik. Ik moet maar geloven dus dat dit nano zilver is. 😉

Bonus: Masterclass “Eerste hulp bij darmklachten” van Nienke Gottenbos – €49

Als je nu bestelt krijg je toegang tot de Masterclass “Eerste hulp bij darmklachten” van Nienke Gottenbos erbij. Als je helemaal niks weet over hoe je darmen werken en wat voeding kan doen dan is dit misschien een leuke Masterclass, maar ik had er persoonlijk niks aan. Ik vond ook dat er in de verschillende filmpjes veel herhaling zat. Door herhaling onthoud je wel meer, dus misschien is het daarom gedaan. Ik zou in ieder geval niet aanraden om de box speciaal voor deze masterclass te bestellen. Maar gelukkig is er veel meer reden om deze box te bestellen dan dit. 🙂

Mijn conclusie

Ik vind dit een hele fijne box, vooral omdat er weer wat meer voedingsproducten in zitten. Dat vind ik leuker dan een box vol met verzorgingsproducten. Misschien gebruik ik te weinig, maar ik krijg in een kwartaal de verzorgingsproducten die erbij zitten echt niet op! 😉 Ik vind deze box zeer geslaagd!

Ben jij nu enthousiast geworden en wil je de box ook bestellen? Dat kan op Jouwbox.nl. De winkelwaarde is €200, maar jij kan het voor veel minder bestellen. Een losse box kost €49. Als je een abonnement neemt kost deze box €39. Dat is €10 goedkoper dus en je zit nergens aan vast! Als je een abonnement neemt krijg je ieder kwartaal automatisch de box thuisbezorgd, maar je kunt dit ieder moment weer stopzetten.

Jouwbox 9
Jouwbox 9, vol verantwoorde goodies!
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *