https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-HESP0X0EK3

Hou jij van chocola? Ik wel en ik had nog 3 bananen liggen die eigenlijk niet meer ok waren om nog uit het handje te eten. Dus had ik zin om een bananenbrood te maken met cacao. Het werd een cacao-bananencake. Heel lekker!!

Cacao-bananencake

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel (ander meel kan ook, zoals bijvoorbeeld boekweitmeel)
  • 3 Iraanse dadels (zijn lekker zacht en veel goedkoper dan Medjool dadels, te koop bij bijvoorbeeld een Turkse supermarkt)
  • 75 gram walnoten
  • 2-3 goede eetlepels cacaopoeder (afhankelijk van hoe sterk je de cacaosmaak wilt maken)
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 30 gram kokosschaafsel
  • Snufje Keltisch zeezout

Optioneel kan je nog 50 gram in stukjes gehakte >75% pure chocolade toevoegen helemaal aan het eind voordat je het in het cakeblik doet.

Ik gebruik een cakeblik van 23 cm.

Zo maak je de cacao-bananencake:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bananen en dadels (zonder pit) tot een glad mengsel en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng ook dit tot een glad mengsel.

Doe het amandelmeel en wijnsteen bakpoeder erbij en meng dit ook weer.

Hak of breek de walnoten in kleinere stukken en meng dit samen met de cacaopoeder door het beslag.

Meng als laatste de kokos erdoor. Optioneel kan je hier nog de >75% chocolade er doorheen mengen.

Ik bekleed de cakevorm altijd met bakpapier, zodat het er niet aan blijft plakken. Het is handig om hiervoor eerst het bakpapier te verfrommelen. Daarna kan je het makkelijker modelleren.

Bak de cacao-bananencake ongeveer 45 minuten in de oven. Je kan checken of het gaar is door een satéprikker erin te steken. Komt deze er relatief droog uit dan is het gaar. Met amandelmeel blijft het altijd wat vochtiger dan met ander meel.

Je kan deze cake makkelijk in plakken invriezen en je kan hem ook een aantal dagen in de koelkast bewaren als je denkt dat het in die tijd wel op gaat. 🙂

Eet smakelijk!! Ik ben benieuwd, laat even weten als je deze cake gemaakt hebt en wat je ervan vond! 😀

Hou je juist helemaal niet van chocola? Kijk dan even bij mijn recept van mijn rozijnen bananenbrood. Ook heel lekker!

Cacao-bananencake
Recept: Cacao-bananencake
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.