Afgelopen weekend stond iedereen op de schaatsen, maar wij lekker niet! 😉 Een week of 3 geleden hadden we bedacht een weekend weg te gaan en dat werd dit weekend. We wisten toen nog niet dat het zou gaan sneeuwen. Achteraf een super goede planning, want achter ons huis is een watertje en ook een schuine helling. Dat bracht dus veel lawaai met zich mee, terwijl we normaal relatief rustig wonen, dus ik was blij dat we in alle rust een weekend in een Landal huisje met sauna konden zitten. We gingen naar Brabant, bij Diessen, en daar hebben we heerlijk door de sneeuw gewandeld. Een mooie plek, want vanuit het huisje konden we meerdere wandelroutes lopen en we hoefden dus met de gladheid de auto het hele weekend niet te gebruiken! En super fijn dat we na de wandelingen heerlijk de sauna in konden!

Neterselse heide

In de app van route.nl hadden we een route gevonden door de bossen van Landgoed De Utrecht, wat ook langs de Neterselse heide liep. Deze route is 11,8 km en goed te volgen met de knooppunten die in de app worden aangegeven en een tussenstop bij een restaurant voor een take away koffie en thee. Het was heerlijk weer, soms diepe sneeuw waar we door moesten ploegen, maar over het algemeen een hele mooie route. Alleen het laatste deel was wat saai langs de weg, maar je moet toch een keer terug, dus ik snap de route wel. We zijn ook maar weinig mensen tegengekomen, wat ons erg meeviel na alle berichten van de afgelopen weken met afsluitingen van natuurgebieden. 1 van de redenen, waarom we dus voor een park kozen waarvandaan we lopend in de natuur zouden kunnen komen. Wat impressies van de wandeling. 😀

Neterselse heide
Neterselse heide
Neterselse heide

Landschotse heide

De tweede volle dag zijn we een route gaan lopen over de Landschotse heide, ook van de app van route.nl. Deze route is 11,6 km. Let op als je deze gaat lopen, het paaltje van knooppunt 90 is weg, of ik moet mijn bril laten checken. Dus als je daar loopt, kijk dan even in de app waar je naar links moet. Als je rechtdoor loopt dan snij je de route af. Wat op zich natuurlijk ook prima is als je de route korter wilt maken. 😉 Deze dag was de sneeuw een stuk gladder en ook was het veel warmer! Ik heb al snel mijn sjaal, muts en handschoen af gedaan, want ik ging bijna fluiten als een fluitketel. Het was door de gladheid wat zwaarder lopen dan de dag ervoor, maar ook deze wandeling was mooi en deze liep dwars over de Landschotse heide.

Aan het begin en aan het eind was de route wel wat veel langs de weg of over een fietspad. Als je de route wat in zou willen korter zou ik niet de voorgestelde shortcut nemen, maar de auto pakken en ergens op de route neerzetten, waarbij je knooppunt 96 en 3 kan verbinden, zodat je een groot stuk van het lopen langs een weg mist. Ook bij deze route heb ik weer wat mooie plaatjes gemaakt.

Landschotse heide
Landschotse heide
Landschotse heide

Het is een mooie omgeving en genoeg te wandelen voor een weekend weg. Het Landal park Duc de Brabant waar we zaten was inderdaad lekker dicht bij de natuur, zodat we de auto niet nodig hadden. Het is een klein park, wat wij fijner vinden dan een enorm vakantiepark. Mocht je kinderen hebben, er staan veel speeltoestellen in het midden van het park. En ook het (take away) eten in het hotel(letje) Auberge de Hilver wat op het park staat was heerlijk! Mochten ze het nog hebben als je er bent, de meerval en de kalfssucade zijn zeker een aanrader!

Wil je meer wandelinspiratie in Brabant? Kijk dan even in mijn verslag van een weekje weg in Oost-Brabant. 😀

Wandelen op de Neterselse en Landschotse heide
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *