De afgelopen tijd merk ik dat mijn lichaam een beetje meer ondersteuning nodig heeft. Ik slaap slechter, ik heb stress en mijn gedachtes doen soms rare dingen met me. Ik ben daarom bezig met zoeken naar dingen waarmee ik extra goed voor mijzelf kan zorgen in de hoop dat mijn klachten minder worden. Een ding daarvan is groentesap. Ik vind het enorm interessant dat je met een groentesap een boost aan je lichaam kan geven. Na wat zoeken op internet tussen de vele aanbieders van groentesap ben ik uitgekomen op de groentesapjes van Sap.je. Waarom ik groentesap een goed idee vind en waarom ik Sap.je gekozen heb uit de vele aanbieders lees je in deze blog. Lees ook vooral door voor een kortingscode!

Waarom wil ik groentesap?

Mijn eerste gedachtes richting groentesap kwamen toen ik las over verzuring van het lichaam. Ik heb regelmatig last van mijn gewrichten en ik heb eens met een pH papiertje gemeten wat mijn pH waarde in mijn speeksel is en die was vrij zuur. Frank was mijn controle en hij was inderdaad veel minder zuur. Dus ik ben gaan zoeken hoe je verzuring kunt oplossen. De grootste oplossing is eigenlijk heel veel groenten eten. Naast natuurlijk niet te veel geraffineerde suikers eten, maar dat doe ik al. Ik eet al zeker 400 gram groenten op een gemiddelde dag, dus nog meer groenten echt fysiek eten, dat wordt wel een uitdaging. Een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen is door dit met sappen te doen.

Daarnaast kreeg ik eind zomer vorig jaar ineens gekke, pijnlijke bobbels in mijn nek. Tijdens een hoop ziekenhuisonderzoeken met allerlei enge verhalen over gezwellen en syndromen bleek ik gelukkig “alleen maar” een CMV virusinfectie te hebben gehad, waardoor mijn lymfeklieren waren opgezet. Voordat ik deze uitslag kreeg waren we zo’n 2,5 maand verder en in die tijd was ik het vertrouwen in mijn lichaam wel een beetje verloren. Ik wil nu alles doen om zoveel mogelijk het idee te hebben dat ik er alles aan gedaan heb om mijn lichaam gezond te houden/krijgen. Mocht ik dan nog eens iets gaan mankeren, dan kan ik in ieder geval niet weer mijzelf de schuld ervan geven.

Verder heb ik nog een aantal redenen waarom ik groentesap interessant vind:

 • Het geeft mij een gezond gevoel om dit te nemen, een gevoel dat ik goed bezig ben
 • Het is een makkelijke manier om veel vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen te krijgen
 • Het is eens wat anders om te drinken. Ik drink alleen water, thee en af en toe een espresso, dus een keer iets anders drinken is ook wel fijn
Sap.je groentesap boost

Wat voor groentesap dan?

Er zijn verschillende manieren om sap te verkrijgen. De blender, de sapcentrifuge en de slowjuicer. De blender en de sapcentrifuge hebben als nadeel dat het hoge snelheden gebruikt en daardoor ook warm wordt, waardoor vitamines en mineralen verloren gaan. Een slowjuicer heeft dit niet, die kauwt de groenten eigenlijk als het ware al een beetje en de sap, plus wat pulp, komt dan terecht in je glas. Omdat het dus een soort van voorgekauwd is, worden de voedingsstoffen ook beter opgenomen in de darmen. Nadeel van de slowjuicer ten opzichte van een blender is dat je 80-90% van de vezels kwijtraakt en vooral de sap overhoudt. Daarom is het wel belangrijk dat je naast groentesap ook gewoon groenten blijft eten en niet alleen als vervanger gebruikt. Want vezels heb je ook nodig. Een eetmoment vervangen door een sap kan echter wel, al heb ik heb alleen gebruikt als extra tot nu toe. De rest van deze blog gaat over groentesap van slowjuicers.

Verdere voordelen groentesap

Naast mijn persoonlijke redenen die ik eerder noemde waarom ik groentesap drink zijn er nog andere voordelen die wellicht voor jou ook een rol kunnen spelen:

 • Het grootste deel van Nederland eet te weinig groenten. Met groentesap hebben zij een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen
 • Groentesap is veel gezonder dan vruchtensap, omdat er veel minder suikers in zitten
 • Het kan je immuunsysteem ondersteunen, net als heel veel andere processen in je lichaam, zoals de hersenwerking
 • Het kan zorgen voor meer energie
 • Kinderen vinden het vaak ook lekker en dan is dit een mooie manier om ze meer groenten binnen te laten krijgen

Waarom Sap.je?

Je kunt natuurlijk zelf een slowjuicer aanschaffen. Maar dit zie ik niet zitten, omdat die best duur zijn en je hebt heel veel groenten nodig om een beetje sap te krijgen. Ik ben wat dat betreft ook wel erg van gemak. Dus ik ben gaan zoeken naar aanbieders van groentesappen. Er zijn zo enorm veel groentesap aanbieders op internet te vinden, dat ik soms echt niet wist wat ik moest kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Sap.je, nadat ik de eigenaar hiervan tegen kwam met zijn boek Reboot je gezondheid in 24 uur in de Jouwbox en op de website ging rondkijken. Hier vond ik alles waar ik zelf ook voor sta. De voor mij belangrijkste dingen om te kiezen voor Sap.je en niet voor anderen pik ik eruit:

 • Glazen flesjes! Dit is echt de allerbelangrijkste reden voor mij. Ik wil geen sap uit plastic wat al een tijdje zo in de vriezer ligt. Ook niet als het BPA-vrij enzo is, ik wil gewoon zo min mogelijk plastic gebruiken, omdat hier stoffen uit vrij komen die ik niet in mijn lichaam wil. Sap.je is na mijn Google-kunsten de enige die het sap in glas heeft
 • Meer dan 85% van de sapjes bestaat uit groenten. Ik wil groentesapjes en geen fruitsapjes. Het zal je verbazen hoeveel aanbieders van groentesapjes vooral bestaan uit fruit…
 • Biologische groenten en fruit van lokale boeren en seizoensgebonden
 • Er worden ook specerijen en kruiden in gedaan, zoals kurkuma, gember en kaneel
 • De overgebleven pulp gaat naar de dieren van een biodynamische boerderij in het Amsterdamse bos. Dit vind ik een heel mooi idee
 • De sapjes worden bevroren aangeleverd en je kunt zelf iedere dag een flesje ontdooien. Zo blijven de voedingsstoffen heel lang bewaard. In de koelkast duurt ontdooien 20-24 uur, dus ik zet iedere ochtend een flesje in de koelkast voor de volgende dag. Heb je meer haast, dan kan je het ook ontdooien in een bakje met water. Dan duurt het maar een paar uur
 • Je kan zelf een dag en tijdslot kiezen wanneer het wordt bezorgd. Ik had het de ene dag besteld en de andere dag al in huis!

Er zijn 2 nadelen die ik heb kunnen bedenken:

 • De sapjes van Sap.je zijn iets duurder dan veel anderen
 • De glazen flesjes hebben geen sticker, maar een opdruk wat er niet af kan. Ik snap de gedachte hierachter, want anders heb je meer vervuiling. Maar voor het hergebruiken voor andere dingen is het wat onhandiger dat het er niet af kan. Zo wil een zorgkwekerij wel onze ruim 60 verzamelde jampotten hebben (don’t ask….), maar deze flesjes kunnen ze niet gebruiken.

24 flesjes geprobeerd!

Ik heb de groentesapbox met 24 flesjes geprobeerd. Hierin zitten 15 verschillende groentesapjes. Sommige zitten er 2 keer in en andere 1 keer. Het fijne van zo’n box vind ik dat ik niet hoef te kiezen welke smaken ik wil. En op deze manier heb je in ieder geval variatie in wat je drinkt iedere dag. Ze hebben ook meer gerichte boxen, zoals een weerstand box, een zwangerschap box of een kids box. Een box is ook altijd prijstechnisch interessant, omdat je ten opzichte van losse flesjes dan rond de 6% korting krijgt (afhankelijk van welke box je neemt).

Ik vind eigenlijk alle smaken lekker, op 1 na. Met 15 soorten flesjes heb je natuurlijk altijd je favoriet. Bij mij is dat met stip de Fresh groentesap, met oranje wortel, venkel, appel, oranje bataat, roze grapefruit, munt, salie, gember en kaneel! Ook de Boost groentesap vind ik fantastisch, met witte wortel, chinese kool, witte kool, witte biet, appel, komkommer, venkel, ananas, spitskool, citroen, meloen, gember, alfalfa en munt. Ik heb eigenlijk maar 1 smaak die ik niet lekker vind en dat is de Power groentesap. Ik denk dat ik die te veel naar tomaat vind smaken. Maar ik vind deze ook weer niet zo smerig dat ik hierom niet deze box nog een keer zou nemen.

24 flesjes passen trouwens mooi in een lage vriezerla (dit is een vriezer met 4 lades, dus is de la wat lager. In een vriezer met 3 lades passen ze staand in de vriezer!) Ik kreeg al vragen over dat aantal flesjes. Als je niet veel plek hebt in je vriezer dan kan je ervoor kiezen om de minimale afname te nemen van 14 flesjes. Dat scheelt al ruimte en daarnaast is een ontdooid flesje ook nog 7 dagen houdbaar in de koelkast! Dus je kan bij levering er ook meteen 7 in de koelkast zetten, voor 7 dagen lang 1 flesje. En dan heb je er ineens nog maar 7 over om in je vriezer kwijt te kunnen. Dat scheelt nogal. 🙂

Sapje groentesap in vriezer

Belangrijk is om wel een beetje te kauwen op de sapjes. Omdat er wat pulp in zit, is dit goed te doen, zonder dat je denkt dat je in het niks aan het kauwen bent. Door een kauwbeweging te maken, begint de vertering al in je mond en worden de voedingsstoffen beter opgenomen. Het kan gebeuren dat als je te snel het hele flesje opdrinkt, je een opgeblazen buik krijgt. Het is ten slotte toch rauw allemaal en niet iedereen kan daar goed tegen. Ik krijg hier geen last van, maar smeer het dan ook uit over een uur waarin ik het flesje leegdrink. Soms zelfs in 2 momenten op de dag, net hoe het uitkomt. Bijvoorbeeld tijdens een online meeting van mijn werk na de lunch.

Ik ben heel tevreden over de sapjes en ga ze zeker vaker bestellen. Het geeft mij gewoon een goed gevoel. Een gevoel dat ik goed voor mijzelf zorg, dat vind ik heel fijn. En ik vind het erg lekker!

Kortingscode Sap.je

Sap.je doet helaas niet aan kortingscodes, dus ik kan je geen korting aanbieden. Wel kan je meerdere leveringen afnemen, waardoor je korting krijgt! Belangrijk om te weten is dat je niet altijd dezelfde producten hoeft af te nemen, want het is altijd aan te passen en je kan de leveringen op pauze zetten als je nog genoeg in huis hebt. Als je in 1 keer 3 leveringen bestelt krijg je 5% korting, met 6 leveringen 10% en met 12 leveringen 15%. Per levering moet je wel minimaal 14 flesjes afnemen (kan ook shotjes of soepjes zijn). Dus dat is toch wel interessant, omdat je dan best veel korting krijgt, maar je niet aan bepaalde periodes vast zit.

Ga voor gemakkelijk gezond!

Ik ben om. Ik vind de groentesapjes lekker, het is een makkelijke manier om iedere dag extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen en ik krijg er een goed gevoel bij dat ik dit doe. Wat denk jij? Ga jij het ook eens proberen? Ik heb inmiddels de tweede box ook al besteld. Ik wil ook de sapjes en shotjes gaan proberen en hier zal ik dan ook weer een blog over schrijven.

Heb je meer vragen hierover, zoals mensen al hadden bij mijn eerste Instagram berichten over de sapjes, stel ze dan vooral hieronder in een reactie of mail mij even naar info@natuurlijklinda.nl. 😀

PS. Ze hebben ook detox kuren met hun lekker sapjes, shotjes en soepjes! 😀

Ondersteun je lichaam met groentesap uit een flesje
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *