We zijn in Oost-Brabant aangekomen! Hiervoor waren we een midweek in Drenthe. We hebben weer een luxe 6-persoons huis met sauna gehuurd, nu in Landal De Vers in Overloon.

Op de dag van aankomst hebben we een klein rondje over het bungalowpark gelopen. Met nadruk op klein, want zo groot is het niet. 😉 We zitten in het nieuwere deel, met nieuwere bungalows. Rond ons huisje is het groen dus ook minder volgroeid dan dat het is tussen de huisjes in het oude deel. Wat dat betreft zaten we een stuk meer in het groen en meer beschut in Drenthe. Maar we kijken gelukkig niet direct op de weg vanuit de woonkamer (en voorbijganger dus ook niet direct bij ons naar binnen) zoals sommige andere huisjes wel staan. Dus ik voel mij toch niet echt in een vissenkom zitten.

Na het eten hebben we de sauna uitgeprobeerd. Deze heeft een wat moderne bediening, waardoor je preciezer kan instellen hoe warm je het wilt hebben. Er zit ook een sunshower in de douche. Die kan op UV als een soort zonnebank en ook op infrarood voor de warmte. Heerlijk!

Dag 2 Brabant, Wandelen Maasduinen

Op 20-30 minuten rijden is een Nationaal Park de Maasduinen. In de ochtend regende het, maar om 10:30 zou het droog worden en dat was ook zo. We kozen voor de wandelroute Rivierduinen van 6,4 km. Mocht je in de buurt zijn, dikke aanrader! Zo mooi! Ondanks de dreigende lucht en dus weinig licht was het heel mooi. Onderweg kwamen we langs een uitkijktoren, waar je uit kunt kijken over de Afferdense duinen. Je loopt ook door natuurgebied het Quin met prachtige waters. Ook hier loop je een beetje omhoog, waardoor je er een mooi uitzicht over hebt.

Het Quin Maasduinen

Het loopt ook vol met dieren. Zo kwamen we tegen: Schotse Hooglanders, landgeiten (? geiten met lang haar, oordeel zelf hieronder welke het zijn), ganzen, kippen, paarden en schapen.

Landgeit Maasduinen

Aan het eind is er nog een vogeluitkijkpunt. Daar was nu alleen een blauwe reiger te zien, maar er schijnen meer vogels te zitten. En ook zonder vogels zag het er mooi uit.

Maasduinen

Op de terugweg hebben we nog even boodschappen bij de Plus in Overloon. We waren rond 14:00 terug in het huisje, dus we hadden vandaag een late lunch. Hierna wat gelezen, op de bank even een half uur in slaap gesukkeld, omdat ik vreselijk heb geslapen afgelopen nacht en tegen de avond de sauna weer aangezet! Het bevalt ons wel om zo iedere dag even de sauna in te gaan. Daarna heerlijk met de warmte van de sunshower op infrarood-stand, goed voor de spiertjes na het wandelen!

Vandaag heb ik ook mijn dagelijkse meditatie-moment in de sauna geprobeerd. Geen geleide meditatie dus dit keer, maar inademen en dan de uitademingen terugtellen vanaf 10, dus “in, 10, in, 9, in, 8, …” Iedere keer als je wordt afgeleid ga je weer terug naar 10. Dat komt in het begin bij mij dus neer op “in, 10, in, 10, in, 10, …” 😉 Maar tijdens de 15 minuten in de sauna lukte het op een gegeven moment om wel mijn aandacht erbij te houden.

Vanavond eten we asperge tips met wortel, courgette, ui, knoflook, kippendijfilet en rijst.

Dag 3, Zoo Parc Overloon en uit eten

We wilden eigenlijk op een doordeweekse dag gaan, maar omdat vandaag toch wel de beste weersverwachting was, zijn we toch vandaag (zondag) gegaan, naar Zoo Parc Overloon! We vinden dierentuinen heel leuk, dus wilden we deze ook graag bekijken. Vanaf de ingang van Landal De Vers was het 20 minuten lopen. Goed te doen dus en bespaart toch weer 5 euro parkeergeld. Daarvoor hebben we mooi koffie en thee kunnen kopen. Ik had niet naar de windkracht gekeken in de voorspelling, maar die bleek vrij hoog! Het was dus best wel koud! Maar wat een leuk park!

Het was helemaal niet druk en we konden ook gewoon vanochtend om 9:30 nog reserveren voor een tijdslot op dezelfde dag. Ieder tijdslot van een half uur was nog beschikbaar. We kozen voor 11:00. Met de coupon uit de Postcodeloterij agenda krijg je hier trouwens 30% korting, wat meer is dan met de Blijdorp abonnement pas, waarmee je 25% korting krijgt.

Dit park heeft veel bijzondere dieren. Zoals vele verschillende lemuren en maki’s, die we op Madagaskar ook hadden gezien, maar nog niet in een andere dierentuin, behalve de ringstaartmaki’s die vrij nieuw zijn in Blijdorp. Ze hebben een aantal gebieden waarbij je door de verblijven van de dieren loopt. Zoals ook bij de kangoeroes. Ze hebben ook witte tijgers! De tekeningen van de strepen komen nog veel beter uit door het contrast. Ook leuk vind ik dat alles heel ruim is opgezet. Ze hebben niet zo veel soorten dieren, maar de verblijven zijn prachtig en ze hebben veel bijzondere dieren die je niet zomaar in elke dierentuin ziet. Als je in de buurt bent is het zeker leuk om hierheen te gaan.

Uiteindelijk hebben we ruim 2 uur hier rondgelopen. Inmiddels had ik de trui van Frank ook aan, want het was echt best wel koud! Maar gelukkig heeft het niet geregend, dus de voorspelling klopte. Het restaurant was niet zo bijzonder, dus we zijn weer naar het huisje gelopen en hebben daar laat geluncht. Prima, want vanavond gaan we uit eten bij Broer & Zus hier op het bungalowpark en hebben we de late shift, om 18:45.

Het eten was heerlijk! Ik had zeebaars in witte wijn saus en er zaten niet veel groenten bij, maar wel meer dan in andere restaurants wel eens worden gegeven. En crème brulee als toetje. Ik was na het eten helemaal uitgerangeerd. We hebben nog wat tv gekeken en zijn op tijd gaan slapen.

Dag 4, Oorlogsmuseum Overloon

Vandaag even geen dieren, maar het Oorlogsmuseum naast het park. Het weer zou niet al te best worden, dus een museum was een goed idee voor vandaag. Ook hier moet natuurlijk van tevoren gereserveerd worden. Maar 10:00 vanochtend konden we gewoon nog voor de hele dag reserveren, dus hebben we 10:45 gekozen. Via de receptie van het bungalowpark voor kortingskaartjes en hop, door naar het museum.

De Tweede Wereldoorlog wordt getoond aan de hand van persoonlijke verhalen van een aantal mensen die in die tijd hebben geleefd. Daarbij zijn veel spullen uitgestald en loop je het verhaal van de WOII door. Hier en daar worden filmpjes getoond die de droge teksten wat tot leven brengen. Vervolgens loop je door een grote hal met allemaal voertuigen, karren en spullen. Niet alleen uit WOII, maar ook van andere tijden. Het is een enorme verzameling.

Uiteindelijk hebben we hier ruim 3 uur rondgelopen en hebben we nog even geluncht in het museumcafé. Op de website lijkt het alsof je er alles kunt eten, maar ze hebben nu een aangepaste kaart, waarbij de salades zijn verdwenen. Het werd dus een broodje gerookte zalm, waar toch ook meer groen dan verwacht bij zat.

Toen we helemaal klaar waren zijn we langs Boerderijwinkel Timmermans gereden, want we hadden een kortingsbonnetje gekregen van Landal, 10 eieren voor 1 euro! Daar meteen ook wat groenten meegenomen voor vanavond en kipfilet van de kippen die daar lopen.

Terug bij het huisje de vieze kleren en handdoeken bij elkaar geraapt en een wasmachine aangezet naast de receptie. Straks alles weer ophalen en dan zou het zomaar kunnen dat de sauna daarna weer aan gaat. 😉

Dag 5, Wandelen en Venray

Vanochtend hebben we eerst zeer langzaam opgestart en daarna zijn we gaan wandelen in gebied Maasheggen. Wandelroute De Pontipad, uitgezet door IVN De Maasvallei van 2,4 km. Leuk aan deze route is dat er hier en daar bordjes staan met namen van de bomen en struiken. Zo leer je nog eens wat. 😉 De route gaat over smalle paadjes door het bos en langs grasvelden waar koeien staan. De route gaat ook door de koeien heen! Bij een oversteek was een koe wel dichtbij, maar die leek geen boodschap te hebben aan onze oversteek. Leuk rondje om eens te doen als je in de buurt bent. Met een ruim half uur ben je weer terug bij je auto.

De Pontipad

Bij de auto hebben we de schoenen gewisseld, dit was na de regen van de afgelopen dagen op dit pad geen overbodige luxe. We gingen namelijk richting Venray om te lunchen en wat winkels te kijken. Met hoge wandelschoenen met modder is dat toch minder aangenaam. We hebben heerlijk geluncht bij Café de Uitmarkt. Ik had een salade met rundercarpaccio en 3 scampi’s. Heerlijk! En een smoothie met vijgen, vanille, appel, perzik en banaan. Ook zeker een aanrader.

Venray is vrij klein, maar er zitten wel wat aparte winkels die je niet overal ziet. Ik heb nog een dunne trui gekocht en we hebben een spelletje gekocht om ons mee bezig te houden in het huisje, Sushi go! We houden van sushi, dus dit leek ons wel een leuk spel. We hebben nu 1 rondje gedaan voor het eten en het is inderdaad best een leuk spel! Ik moet nog even achterhalen wat de beste tactiek is om te kunnen winnen, want dit eerste rondje heeft Frank gewonnen. 😉

Nadat we terug waren uit Venray wilde Frank nog een rondje lopen bij het park hier. Maar toen we net onderweg waren ging het keihard regenen! We waren dus binnen een kwartier weer terug, maar wel compleet verzopen. Vanavond ga ik op de bank in de hoek zitten en kom ik niet meer van mijn plek af.

Dag 6, Wandelen en sushi

Vanmidadg hebben we de route die achter het bungalowpark ligt gelopen, blauwe paaltjes, 2,4 km. Heuveltje op, heuveltje af, een half uurtje. Lekker om toch even te bewegen, maar niet te veel. 😉 Tussen de buien door dit keer en we hebben het helemaal droog gered!

Overloon bos

’s Avonds zijn we heerlijk sushi gaan eten, bij ShuSui in Venray! Wij houden van sushi, dus dat kon deze vakantie niet ontbreken. Geen uitzonderlijk goede sushi hier, maar gewoon goede sushi. Ze hebben ook wat aparte dingen op de kaart, zoals kip of rund in allerlei sausjes geroerbakt en de maki van de maand was met banaan en Oreo. 😉

Dag 7, Wandelen en relaxen

De laatste dag van de vakantie en ik wilde graag nog een wat langere wandeling maken. Het is wandelroute Duvelskuul geworden, van 7,2 km door Maasduinen. Duvelskuul verwijst naar de ven waar je langs loopt. Quin van de eerste dag vond ik mooier, maar dit was ook een mooie wandeling. Hierbij liepen we ook langs een ruïne van een oud kasteel en er waren een hoop vogels te horen. Het zou vandaag veel gaan regenen, maar we hebben het zo kunnen mikken dat we niet in de regen hebben gelopen! Dat is een meevallertje.

Duvelskuul

Terug in het huisje hebben we (laat) geluncht en verder hebben we de middag besteed door boeken te lezen (Voel je beter van Willem van der Bend heb ik nu uitgelezen. Komt binnenkort een review van, zeker een aanrader om te lezen!) en de sauna hebben we weer opgestookt, waar ik 2 rondjes in heb gedaan. Het blijft heerlijk om zo even de sauna in te kunnen! Frank zat al te denken dat we prima een saunahok in de garage zouden kunnen zetten. Wie weet, ooit. 😉

Dag 8, Weer naar huis

De laatste dag alweer van de vakantie, een midweek Drenthe en een week Brabant/Limburg. Vanochtend alles ingepakt en naar huis gereden. In een kleine 2 uur in de auto waren we thuis. Dat is ook wel eens lekker, in plaats van nog 10 uur vliegen. 😉

Het was heerlijk om even eruit te zijn. Vooral het wandelen in de natuur vond ik fijn, gelukkig zijn we ondanks best wel wat regen, maar 1 keer best wel verzopen. En de sauna’s in de huisjes waren ook heel fijn. Dat werkt heerlijk ontspannend en dat kan dan gewoon iedere dag! 😀

Een week natuur en ontspannen in Oost-Brabant
Getagd op:            

2 gedachten over “Een week natuur en ontspannen in Oost-Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *