Een nieuw wandelgebied in de serie “Natuur in Nederland”! Dit keer het duingebied Meijendel tussen Scheveningen en Wassenaar. Ik wist eigenlijk niet eens dat dit bestond, terwijl het maar 3 kwartier rijden is voor ons. Ik was met Koningsdag op zoek naar een groen gebied in Google Maps, om te gaan wandelen en kwam dit tegen. Lees je weer mee? Misschien is het ook iets voor jou! 🙂

Duingebied Meijendel

Waterbedrijf Dunea gebruikt dit gebied als infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. Het leuke van dit gebied is dat je door veel verschillende omgevingen loopt in 1 wandeling. Zo loop je eerst door een bos en daarna ineens door de duinen en een stukje verder ben je ineens bij de zee. Erg afwisselend dus! Leuk is ook dat er Konikpaarden en Gallowayrunderen lopen en tegen de schemer komen soms de reeën tevoorschijn.

Wandelroutes

Er zijn in dit gebied 3 wandelroutes uitgezet. De strandroute (4,5 km, geel), de reeënroute (2,6 km, blauw) en de eikenroute (3,2 km, rood). De eerste 2 beginnen bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea. Hier vandaan gaat ook een witte route naar parkeerplaats Kievitsduin, waar de eikenroute begint. Hier kun je natuurlijk ook meteen parkeren als je weet dat je die wilt lopen. Op de website van Dunea kan je ook een wandelkaart downloaden, zodat je precies ziet hoe de routes lopen.

Wij liepen de strandroute. We zijn niet het strand op gegaan, omdat de vriend waarmee we waren geen goede strandschoenen aan had. 😉 Maar je kunt de wandelen dus altijd uitbreiden door een stukje over het strand te gaan en daarna de route weer te vervolgen.

Foto’s onderweg

Het begin van de route zag er zo’n beetje zo uit, wat groen, met duinen op de achtergrond:

Vervolgens werd het wat heuvelachtiger. Ook wel eens leuk, want heuvels zie je niet zoveel in Nederland. 😉 Ik vond het uitzicht super mooi zo over de duinen.

Bovenaan dit strand komt de route langs. Hier kun je dus even een uitstapje van de route maken en een stuk strand meenemen in je route. Zo kan je het zo lang maken als je zelf wilt.

Onderweg zagen we natuurlijk ook de infiltratieplassen liggen, wat eigenlijk best apart is om te zien zo tussen de duinen!

En terwijl ik deze foto maakte, vonden de anderen ineens de Konikpaarden aan de andere kant van het weggetje! Super leuk!

Het laatste stuk van de route ging door het bos. Hier was ook een leuk uitkijkpunt gemaakt, waarvan je dit uitzicht hebt:

Helaas ging het tijdens het laatste stukje een beetje regenen, dus we zijn snel doorgelopen en hebben nog lekker een kop thee gedronken in het bezoekerscentrum, waarbij we hadden geparkeerd.

Conclusie

Het was een leuke, afwisselende wandeling, die we zeker nog een keer zullen gaan doen! We waren netjes een uur onderweg, wat je ook wel kunt verwachten met een route van 4,5 km, met af en toe een stop op een uitzichtpunt. 😀

Was jij hier al wel eens geweest? Heb je nog andere goede tips waar wij eens zouden kunnen wandelen? Ik ben altijd in voor nieuwe gebieden! Het maakt mij ook niet uit als we er iets verder voor moeten rijden. Desnoods maken we er gewoon weer een mini roadtrip van. 😉

Wandelen in duingebied Meijendel
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *