Wil je graag ergens heen, maar is het voor het mooi een beetje ver rijden om op 1 dag heen en weer te gaan? Maak er een leuke mini-roadtrip van! Zo kan je het meteen combineren met iets waar je misschien ook nog heen zou willen. Wij deden dit in november het was super leuk!

Aanleiding

Voor ons was de aanleiding om een mini-roadtripje te doen dat we onze vakantie naar Lapland hadden geboekt. Door de reisorganisatie werd een workshop georganiseerd om te leren hoe je foto’s kan maken van het noorderlicht. Hier wilden wij heel graag heen. Maar dit was in Naarden en op donderdagavond. Ga maar eens proberen om op donderdagavond na het werk vanuit Leiden/Wateringen/Maassluis naar Naarden te rijden in de spits. Dat is een heel slecht idee op een gemiddelde donderdag.

Combineren met iets anders

Maar toen we keken waar Naarden überhaupt ligt zagen we dat dat op de weg naar Emmen is! En wat is er in Emmen? Wildlands! De nieuwe dierentuin. En daar wilden we ook heel graag heen! Dus Frank heeft zijn laatste vakantiedagen stukgeslagen en ik had toch nog te veel overuren. We hebben de donderdag en vrijdag vrij genomen, een hotel geboekt in Naarden voor donderdag en in Emmen voor vrijdag en hebben er een mini-roadtrip van gemaakt! 😀


Naarden

We zijn lekker op het gemak aan het eind van de ochtend richting Naarden gereden. Naarden is een vestingstadje. Super mooi met die vestingmuren! Dus nog even het museum in geweest en we zijn om de vestingmuren heen gewandeld. Daarna hebben we op het gemak wat gegeten en zijn we naar de workshop gegaan. Hoe relaxt is dat! 😀 Een stuk relaxter dan de mensen die te laat binnen kwamen rennen doordat ze in een gigantische file hadden gestaan.

Emmen, Wildlands

De volgende dag reden we naar Emmen door en hebben we Wildlands bezocht (met een abonnement van een andere dierentuin krijg je korting bij Wildlands! :D). Als fanatieke dierentuinbezoekers moesten we natuurlijk een keer naar deze nieuwe dierentuin. Het is echt een hele leuke dierentuin! 😀 Het is een soort mix van de Efteling (door de muziekjes overal en de attracties) en Safaripark Beekse Bergen (omdat je door een Afrika achtige omgeving kan rijden met een treintje). Echt heel leuk om eens heen te gaan. Ik vrees wel dat het in het weekend en in vakanties erg druk zal zijn. Maar zo op vrijdag was het top! Daarna zijn we lekker gaan eten en hebben we overnacht in Emmen.

En nog even langs Utrecht

Op de terugweg van Emmen naar huis zijn we nog even gestopt in Utrecht om wat te shoppen. Zaterdagavond waren we weer thuis.

Het was een enorm leuke minivakantie. En het is gewoon heel handig dat je op deze manier plekken kunt combineren waar je graag heen wilt maar wat eigenlijk een beetje ver weg is. Al is ver weg in Nederland eigenlijk ook een beetje een raar begrip als je het vergelijkt met reistijden tijdens vakanties. Maar toch, anders is het gewoon een goede reden om een minivakantie tussendoor te doen. Hihi. Je bent er in ieder geval ook meteen even lekker uit!

Heb jij ook al eens zoiets gedaan? Of heb ik je nu op een idee gebracht? 😉

Maak eens een mini-roadtrip
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.